Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kokemuksia pizzakiven käytöstä?

Vierailija
11.06.2021 |

Itse kokeilin tänään ekaa kertaa. Ohjeiden mukaan laitoin kiven uuniin ja uuni 250°:seen.
Ongelma tuli siinä kun yritin siirtää pizzaa leivinpaperin päältä siihen tulikuumalle kivelle.
Mönkäänhän se meni kun ei liukunut ja sain sit sen pizzan semmosena mössönä kiven päälle.
Paljonko niitä jauhoja sinne raa'an taikinan alle oikein pitää laittaa että liukuu?🤣🤣🤣
Oliko kuumalla ilmalla mitään tekemistä ku taikina tarttu leivinpaperiin?

Kommentit (18)

Vierailija
1/18 |
11.06.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pizzakivi ei yksin riitä, tarvitset hyvän pizzalapion kaveriksi. Ja taikina kannattaa levittää karkean jauhon päällä niin ei tartu pintoihin.

Vierailija
2/18 |
11.06.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

On kokemusta sen verran että käytän sitä nykyään kylmillä ilmoilla perslämmittimenä pihagrillillä istuessani. Eli kivi hetkeksi ritilälle lämpenemään ja sen jälkeen nostetaan penkille ja onpa mukava istua lämpimän kiven päällä. Pysyy koko kroppa lämpimänä vaikka olisi viileämpikin keli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/18 |
11.06.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Pizzakivi ei yksin riitä, tarvitset hyvän pizzalapion kaveriksi. Ja taikina kannattaa levittää karkean jauhon päällä niin ei tartu pintoihin.

Tätä vähän pelkäsinkin. Menipähän välineurheiluks. Huoh.

Ap

Vierailija
4/18 |
11.06.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyvän sitkon omaava taikina ei tarvitse jauhoja juuri nimeksikää. Kannattaa kokeilla kaupoista löytyvillä italialaisilla pizzajauhoilla.

Vierailija
5/18 |
11.06.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Hyvän sitkon omaava taikina ei tarvitse jauhoja juuri nimeksikää. Kannattaa kokeilla kaupoista löytyvillä italialaisilla pizzajauhoilla.

Mul oli tässä keississä se Fazerin pakasteena myytävä pallo. Yön yli kelmussa sulatin.

Ap

Vierailija
6/18 |
11.06.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä laitan sen pizzan kiven päälle leivinpaperin kanssa. Teen pizzan leivinpaperille, leikkaan liiat reunat paperista ja papereineen pizza kivelle. Turha yrittää pelkkää taikinaa siihen siirtää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/18 |
11.06.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuten aiempi sano, paperin kanssa vaan pizza kivelle! Ei eroa maussa tai rakenteessa.

Vierailija
8/18 |
11.06.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mä laitan sen pizzan kiven päälle leivinpaperin kanssa. Teen pizzan leivinpaperille, leikkaan liiat reunat paperista ja papereineen pizza kivelle. Turha yrittää pelkkää taikinaa siihen siirtää.

Hyvä vinkki! Kiitos tästä. Mut eihän vaan sen kiven idea mee siinä kun on kuitenkin leivinpaperi välissä 🤔?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/18 |
11.06.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Hyvän sitkon omaava taikina ei tarvitse jauhoja juuri nimeksikää. Kannattaa kokeilla kaupoista löytyvillä italialaisilla pizzajauhoilla.

Mul oli tässä keississä se Fazerin pakasteena myytävä pallo. Yön yli kelmussa sulatin.

Ap

Siis joku valmis pohja pakasteesta? No ei ihme. Ne eivät oo pizzataikinaa nähneetkään. Tee ite. Kunnon jauhoista. Hyvin tehty ja kohotettu taikina ei tarvitse jauhoja irtoakseen mistään pellistä tai kivestä. Ja sellanen vuorokauden kohotus huoneenlämmössä niin awot! Tällä kelillä en ehkä tekis mutta ilma kun viilenee.

Vierailija
10/18 |
11.06.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mä laitan sen pizzan kiven päälle leivinpaperin kanssa. Teen pizzan leivinpaperille, leikkaan liiat reunat paperista ja papereineen pizza kivelle. Turha yrittää pelkkää taikinaa siihen siirtää.

No siinä menee kyllä kiven ominaisuudet harakoille!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/18 |
11.06.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pitsauuneille ja pitsakiville käy niin, että nyt kun niitä kannetaan marketista kotiin tai mökille terassille, niin vuoden parin jälkeen niitä kiikutetaan varastoon leipäkoneen ja aromipesän kavereiksi. Tai sitten niitä on tori.fi väärällään.

Vierailija
12/18 |
11.06.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä te sillä kivellä teette jos sinne jotain leivinpaperia täytyy änkeä. . Se ja sama käyttää sit uunipeltiä. Joka sekään ei sitä leivinpaperia tarvitse kun taikina on oikein tehty.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/18 |
11.06.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pitsakivi riittää, kun et laita taikinaan öljyä ja teet kylmäkohotuksen.

Me on tehty grillissä ( avotulella) pitsoja kivellä ja hyvin onnistuu noin.  Vaatii kunnon alustuksen kyllä.

Vierailija
14/18 |
11.06.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Täytyy vielä mainita että kun sain ensimmäisen jotenkin räävittyä alkuperäiseen muotoonsa, laitoin toisen tavalliselle uunipellille, niin ero oli kuin yöllä ja päivällä.

Kivellä paistetussa pohjassa kunnon tummat kuplat, pellillä paistettu jäi latteaksi ja hailakaks.

En masennu, vaan aion jatkaa hifistelyä.

Ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/18 |
11.06.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pitsaa ei kannata täyttämisen jälkeen seisottaa ennen paistoa, vaan täytteet taikinan päälle ja heti uuniin.

Käsittääkseni pitsakiven yksi ideoista on se, että kivi imee kosteutta. Jos laittaa leivinpaperin, niin tämä ominaisuus jää kivestä hyödyntämättä.

Vierailija
16/18 |
11.06.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

On kokemusta sen verran että käytän sitä nykyään kylmillä ilmoilla perslämmittimenä pihagrillillä istuessani. Eli kivi hetkeksi ritilälle lämpenemään ja sen jälkeen nostetaan penkille ja onpa mukava istua lämpimän kiven päällä. Pysyy koko kroppa lämpimänä vaikka olisi viileämpikin keli.

Tätä täytyy kokeilla metsästysreissuilla, metsissä on paljon litteitä kiviä, joita voisi lämmittää nuotiolla ja laittaa sitten kannon päälle pyrstöä lämmittämään.

Vierailija
17/18 |
11.06.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Pitsaa ei kannata täyttämisen jälkeen seisottaa ennen paistoa, vaan täytteet taikinan päälle ja heti uuniin.

Käsittääkseni pitsakiven yksi ideoista on se, että kivi imee kosteutta. Jos laittaa leivinpaperin, niin tämä ominaisuus jää kivestä hyödyntämättä.

Ja juusto tomaattikastikkeen päälle, sitten vasta muut täytteet. 

Vierailija
18/18 |
11.06.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Pitsaa ei kannata täyttämisen jälkeen seisottaa ennen paistoa, vaan täytteet taikinan päälle ja heti uuniin.

Käsittääkseni pitsakiven yksi ideoista on se, että kivi imee kosteutta. Jos laittaa leivinpaperin, niin tämä ominaisuus jää kivestä hyödyntämättä.

Pizzakiven tarkoitus on varata lämpöä että pitsa paistuu pohjasta. Leivinpaperin kanssa kivelle, ei se muuten onnistu.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi kaksi kahdeksan