Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miten saan hampurilaispihvit pysymään kunnon pihveinä? Aina kutistuvat lihapulliksi!

Vierailija
31.05.2021 |

Naudan jauhelihasta tein eilen pihvejä ja paistoin grillissä. Alussa olivat sämpylän kokoisia, mutta kypsinä melkein puolet pienempiä. Tulee epätoivo :(

Kommentit (7)

Vierailija
1/7 |
31.05.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tee isompia ja paista kuumalla grillillä, älä laita kylmälle ja odota grillin kuumentumista.

Vierailija
2/7 |
31.05.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voih!

No oisko mitään tehdä puolet isommat taikinasta ennen paistoa, eikä sämpylän kokoiset?

Jos kerran on tiedossa että kutistuvat :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
3/7 |
31.05.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tee vähän suurempi pihvi kuin sämpylä on koska liha kutistuu 25% , paista huoneen lämpöinen liha, ja paina kuoppa pihvin keskelle ennen paistoa siis.

Vierailija
4/7 |
31.05.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aika isoja levyjä niistä pitää tehdä. 130 grammaa jauhelihaa ja taputtelet ohueksi pihviksi, niin täyttää paistettuna juuri sen isomman hampurilaissämpylän.

Vierailija
5/7 |
31.05.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä huomasin saman kun ostin kaupasta jotain tyyriitä naudan hampurilaispihvejä, kutistuivat ihan olemattomiin. Sen jälkeen olen tehnyt itse ja aloituskoko reilusti suurempi kuin sämpylä.

Vierailija
6/7 |
31.05.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuten aiemmissa todettu, tee isompia pihvejä, paista kuumemmalla ja varo ettei mene ylikypsäksi. Tee pihveihin keskelle kuoppa, niin paistuvat litteiksi. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/7 |
31.05.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

on ihan normaalia että liha kutistuu kun siitä paistettaessa poistuu rasvaa tai vettä. et ole tehnyt mitään väärin ellet sitten ihan kuivaksi sitä polttanut.