Miten saan hampurilaispihvit pysymään kunnon pihveinä? Aina kutistuvat lihapulliksi!
Naudan jauhelihasta tein eilen pihvejä ja paistoin grillissä. Alussa olivat sämpylän kokoisia, mutta kypsinä melkein puolet pienempiä. Tulee epätoivo :(
Kommentit (7)
Voih!
No oisko mitään tehdä puolet isommat taikinasta ennen paistoa, eikä sämpylän kokoiset?
Jos kerran on tiedossa että kutistuvat :)
Tee vähän suurempi pihvi kuin sämpylä on koska liha kutistuu 25% , paista huoneen lämpöinen liha, ja paina kuoppa pihvin keskelle ennen paistoa siis.
Aika isoja levyjä niistä pitää tehdä. 130 grammaa jauhelihaa ja taputtelet ohueksi pihviksi, niin täyttää paistettuna juuri sen isomman hampurilaissämpylän.
Mä huomasin saman kun ostin kaupasta jotain tyyriitä naudan hampurilaispihvejä, kutistuivat ihan olemattomiin. Sen jälkeen olen tehnyt itse ja aloituskoko reilusti suurempi kuin sämpylä.
Kuten aiemmissa todettu, tee isompia pihvejä, paista kuumemmalla ja varo ettei mene ylikypsäksi. Tee pihveihin keskelle kuoppa, niin paistuvat litteiksi.
on ihan normaalia että liha kutistuu kun siitä paistettaessa poistuu rasvaa tai vettä. et ole tehnyt mitään väärin ellet sitten ihan kuivaksi sitä polttanut.
Tee isompia ja paista kuumalla grillillä, älä laita kylmälle ja odota grillin kuumentumista.