Aiheuttaako mustaksi paistettu grillimakkara syöpää?
Kuulemma jotakin karsinogeenejä? siihen tulee kun paistaa mustaksi.
Kommentit (9)
Grillimakkaran liha itsessään on karsinogeenistä joten mustaksi paistaminen ainakin lisää varmasti sen karsinogeenisyyttä.
Aiheuttaa se. Näin on tutkittu, että mitä karstaisempana popsit makkarasi niin sitä todennäköisemmin saat syövän.
Ei se silti sitä tarkoita, että juuri sinä saat syövän, vaan että tilastollisesti poltettuja makkaroita syövien ryhmässä syöpä on yleisempi kuin polttamattomia makkaroita syövien ryhmässä.
Muuten olen kyllä sitä mieltä, että mustalle karstalle poltettu makkara ei maistu hyvälle.
...voi olla. Mutta se makkaran kanssa juotu olut saattaa olla isompi syöpäriski. Niin, eihän siitä alkoholin syöpävaarallisuudesta juuri ääneen puhuta, mutta etanoli on ihmiselle myrkkyä.
En siis olisi huolissani yhdestä makkarasta.
Vierailija kirjoitti:
Aiheuttaa se. Näin on tutkittu, että mitä karstaisempana popsit makkarasi niin sitä todennäköisemmin saat syövän.
Ei se silti sitä tarkoita, että juuri sinä saat syövän, vaan että tilastollisesti poltettuja makkaroita syövien ryhmässä syöpä on yleisempi kuin polttamattomia makkaroita syövien ryhmässä.
Muuten olen kyllä sitä mieltä, että mustalle karstalle poltettu makkara ei maistu hyvälle.
Saa siinä vähän olla karstaa. Silloin just hyvä.
Tutkimusten mukaan poltettu makkara, ja makkara yleensäkin kuuluu niihin ruokiin, joita ei kannata jatkuvasti paljoa syödä.
Vierailija kirjoitti:
Tutkimusten mukaan poltettu makkara, ja makkara yleensäkin kuuluu niihin ruokiin, joita ei kannata jatkuvasti paljoa syödä.
Aika harva vetää poltettua makkaraa jatkuvasti, ainakaan talvella.
pari kärtsännyttä makkaraa syön kesällä, joten tuskin mitään tuo määrä aiheuttaa.
Ei sen enempää kuin valkaistu mustamakkara.
Riippuu makkarasta. Kabanossi kyllä, Wilhelm ei.