Oletko koskaan mokannut ruokatarjoilua ?
Oma mokauksen tapahtui "tulisen" ruoan kanssa. En itsekään ole mikään hyvin tulisen ruoan ystävä, mutta näitä miedompia kastikkeita (kuten tabasco) ja chilejä esim jalapeno, tulee käytettyä aika usein ihan arkiruoassakin.
No, minäpä sitten kutsumaan tuttuja pitkästä aikaa illanviettoon, ja jotenkin en siinä ruokia tehdessäni ollenkaan muistanut sitä, että aika monen mielestä niinkin miedohkot tuliset tuotteet kuten tabasco ja jalapenot, ovat aivan hirvittävän tulisia ja sitä tasoa, että ruokaa ei pysty edes syömään.
No onneksi sentään jälkiruoka ja kahvi onnistui...
Kommentit (3)
Toi ruoan maustaminen liian tuliseksi on kyllä harmittavaa. Itse en pysty syömään ”tulista” ruokaa, ja jään nälkäiseksi jos vain sellaista on tarjolla.
Ja ei todellakaan lohduta äimistely siitä, miten laitettiin vain ihan vähän chiliä/jalapenoa.
Itse tarjoan aina miedomman ja tulisemman version erikseen tai asetan pöydälle erikseen lisukkeeksi chiliä tjms.
Olen toki montakin kertaa. Grillannut pihvit kengänpohjiksi, kakku jäi raaaksi keskeltä ja jonkin leivonnaisenkin poltin pohjaan. Onnistumisia on ollut useammin ja epäonnistumisista selvitty huumorilla.
Aina olen kyllä kysynyt etukäteen mahdolliset ruokarajoitukset. Yksi ystävä ei tykkää tulisesta ruuasta, toinen ei syö kalaa ja kolmas syö vaan kasvisruokaa.
Tykkään siis laittaa ruokaa ja aina olen saanut sopivat sapuskat tehtyä.