Mihin ruokiin käytätte omenaviinietikkaa?
Pidän omenaviinietikan mausta mutta en oikein tiedä mihin sitä voisi käyttää. Talvella tein raasteista purkkisalaattia jonka marinadiin laitoin tuota ja hyvää oli. Muita käyttöideoita?
Kommentit (14)
Salaatinkastikkeeseen ja säilykkeisiin.
Kaikkeen mihin tarvitaan jotain lisähappoa
Siitä voi tehdä vaikka "terveysshotteja". Ohjeita löytyy googlesta.
Tänään laitoin soijakastikkeen sekaan vähän omenaviinietikkaa. Siihen pilkottua sipulia ja valkosipulia raakana.
(sokeria,pippuria)
Majoneesin tekoon, salaatinkastikkeeksi, kasvisten pikkelöintiin, marinadeihin. Jos aasialaisen ruuan maustamiseen ei satu kaapissa olemaan riisuviinietikkaa, korvaan sen omenaviinietikalla.
Viimeksi teriyakikastikkeeseen, sitä ennen salaatin joukossa. Aika usein käytän aasialaisissa ruoissa tuomaan happamuutta.
Salaattikastikkeeksi. Nyt vaikka varhaiskaalia salaatin pohjaksi niin sopii hyvin.
Keittoon voi laittaa myös ruokalusikallisen mausteeksi.
Salaatinkastikkeeseen. 1/2 dl omenaviinietikkaa, 1 dl rypsi- tai extra virgin oliiviöljyä, pieni puristettu vs-kynsi, pippuria ja ehkä hiukan suolaa, 1 rkl sinappia, 1 rkl hunajaa > sauvasekoittimella sekaisin. Kannattaa välillä surauttaa joukkoon tuoreita yrttejä (varsineen).
Kiinalaiseen pataan.
Marenkiin.
Salaatteihin.
Veteen, 1 rkl omenaviinaetikkaa lasilliseen vettä ja eikun kurkusta alas. Terveellistä.
Kananmunien keitinveteen siltä varalta, että jos munia halkeaa, tavara pysyy kuoren sisällä.
Cajun-maustettu nyhtökana, googleta tuolla hakusanalla.
Ohjeessa on punaviinietikkkaa, mutta oon korvannut omenaviinietikalla. Toimii, ja hyvää on!
Perunasalaatin ja kalaruokien maustamiseen