Mulla menee ihan liikaa rahaa ruokaan ja ruoka jää myös käyttämättä
Kaapit pursuaa ruokaa. Tuoretavaraa ei enää riitä kuin pariksi päiväksi. Mitä ruokaa ostaisin viikoksi vaikkapa 40€:lla? Pakasteessa on paljon kanaa eri muodoissa, kalapuikkoja ja kalapullia. Kuivakaapissa kaikkea mitä kuvitella saattaa. Ideat on kuitenkin nyt ihan loppu ja ihan riisi ja kanakastike-linja kyllästyttää.
Kommentit (3)
Riisi ja kastike on kyllä niin perushelppo sapuska, että siihen ihan väkisin tulee ajauduttua. Siis sitä vaan yht'äkkiä huomaa kaatavansa riisiä kattilaan, vaikkei edes ole ajatellut mitään ;-D
Olen huomannut, että minun kannattaa miettiä muutaman päivän ruuat etukäteen (uunilohta ja perunamuussia, kanakastiketta ja riisiä, makaroonilaatikkoa, kalapuikkoja ja makaroonia/spagettia, jaaha, lauantai, no uunimakkaraa ja ranskalaisia) ja näiden "ruokalajien" lisäksi jää enää sitten päätettäväksi mitä lisukkeita pöytään isketään, onko keitettyä parsakaalia, onko perus tomaatti-kurkku-salaatti-salaattia, onko kaali-porkkana-salaattia vai porrkana- ja kurkkusuikaleita. Lisäksi olen oppinut sen, että maanantaisin meillä on jämäruokapäivä, jolloin syödään loppuviikosta jääneet ruuantähteet pois. Yhdelle perunamuussia, yhdelle riisiä ja yhdelle perunamuussia ja spagettia sekaisin, yksi kaataa purkista kanakastikkeen loput, yksi haalii kaikki kasvisjämät (joten pilkon muille kurkkua) ja yhdelle meneekin sekä kaksi unohtunutta kalapuikkoa ja puolikas uunimakkarasta.
Tuolla tavalla toimimalla meille ei enää jää ruokahävikkiä - ruokakuluja se ei ole kauheasti laskenut, kun ruuan hinta koko ajan nousee.
Samoin täällä. Nyt on pakko tyhjentää pakaste . Merkillistä lohtuostamista....
Sama ongelma. Pitäisi suunnitella viikon ruokalistat etukäteen nykyistä tarkemmin.