Perusteluja sille miksi halvimman leivät tulisi maksaa ruokakaupassa vähemmän kuin 5 euroa?
Aloitetaanpa keskustelu vaikka sitten tästä jotta täällä olisi kerrankin edes jotain puolijärkevää keskustelua josta keskustella AV:lla.
Kommentit (9)
Viisi euroa on jo tosi paljon leivästä, en varmaan koskaan osta niin kallista leipää.
Jos hintaa nostaa liikaa, myynti vähenee ja leipomobisnes kaatuu.
Mikä tekee aloituksesta puolijärkevän?
Tuohon hintaan alkaisin taas tehdä leipäni itse. Toimiva leipäkone edelleen varastossa, en ole pariin vuoteen käyttänyt. Itse asiassa voisikin näin pääsiäisen kunniaksi 🤔
Vierailija kirjoitti:
Viisi euroa on jo tosi paljon leivästä, en varmaan koskaan osta niin kallista leipää.
Harva enää nykyään edes syö leipää vaan jättää sen mieluummin kaupan hyllyyn. Kaupasta saa kuitenkin muitakin ruokia niin ettei pelkällä leivällä sentään tarvitse enää nykyisellään täyttää vatsaa nälkäänsä kuten on ollut joskus vuosisatoja sitten. Leivät ja muut hiilarituotteet voisivat kuitenkin ihan pelistä terveyssyistä olla nykyistä reilummin kalliimpia eikä tavalliset ihmiset siltikään kärsisi siitä vaan ainoastaan terveys paranee ja ylipainon määrä vähenee.
Eikö ne maksakin? Vähän päälle 2 e, maksaa ne leivät mitä minä ostan. En etes tiedä leipää, joka maksaisi yli 5 e.
Suurin osa ruokakaupoissa olevista leivistä maksaa alle viisi euroa. Ikävää tietenkin on se, että ne kalliimmat leivät ovat usein herkullisempia (jolleivät sitten vain yksinkertaisesti ole hyvin suuria). Itse olen ratkaissut tämän ostamalla harvemmin leipää, mutta silloin parempaa - tämä vähentää myös tolkutonta (juusto)leipien syöntiä, mikä on isoimpia syöntipaheitani.
Jos tarkoitit leivän kilohintaa, myös sillä puolella löytyy helposti hinnaltaan 2-3 EUR/kg maksavaa leipää, joskin siinäkin asiaan pätee tuo yllä kerrottu.
Mä olen pihi enkä halua tuhlata senttiäkään siksi että joku muu rikastuisi.