Voisarvien reseptissä ei ohjeisteta kohottamaan niitä
Onkohan jäänyt vahingossa ohjeesta pois? Vai voinko vaan vaivata taikinan ja kaulita? Nimim. ei niin kokenut leipuri
Kommentit (9)
Vierailija kirjoitti:
Onko kyseessä hiivataikina?
Juu kyllä. Sillä ihmettelenkin miksei ohjeessa puhuta taikinan kohottamisesta mitään
Jos on hiivataikina niin täytyyhän ne kohottaa.
🇺🇦🇮🇱
Kaffepulla kirjoitti:
Jos on hiivataikina niin täytyyhän ne kohottaa.
Kohotan. Tämä resepti oli Kotikokin sivuilta.
Linkki reseptiin auttaisi. Yleensä kai käytetään hiivaa ja silloin tarvitsee kohottaa.
Vierailija kirjoitti:
Linkki reseptiin auttaisi. Yleensä kai käytetään hiivaa ja silloin tarvitsee kohottaa.
https://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/14841/Voisarvet/
Kehotetaan kyllä kohottamaan kaulitut sarvet pellillä
Jätin kohoamaan, ja tuli muuten jotenkin löysä taikina. Lisäsin jauhoja, mutta löysä on silti. Olen joskus aikaisemmin kokeillut eri reseptillä, ja onnistuivat kyllä. Saa nähdä mitä näistä tulee.
Taikinan pitääkin olla löysä, niin leipomuksesta tulee pehmeän kuohkea lopputulos. Löysän taikinan alustaminen on työläämpää, mutta lopputulos palkitsee. Eli sokeasti ei kannata heti laittaa kaikkea jauhomäärää kerralla, mitä ohjeissa sanotaan, vaan pikkuhiljaa lisätään ja tunnustellaan taikinaa.
Vierailija kirjoitti:
Taikinan pitääkin olla löysä, niin leipomuksesta tulee pehmeän kuohkea lopputulos. Löysän taikinan alustaminen on työläämpää, mutta lopputulos palkitsee. Eli sokeasti ei kannata heti laittaa kaikkea jauhomäärää kerralla, mitä ohjeissa sanotaan, vaan pikkuhiljaa lisätään ja tunnustellaan taikinaa.
Tuotti vain enemmän vaikeuksia kaulita tuossa leivinpaperin päällä. Jauhoja laitoin alle reilusti, tarttui silti vähän :/ No, nämä eivät tule vieraille, joten esteettinen puoli ei ole onneksi oleellinen :D
Onko kyseessä hiivataikina?