Lihapakasteiden "parasta ennen" -päiväys?
Milloin lihapakasteista tulee käytännössä syömäkelvottomia? Unohdin pakkaseen kallista pakasteena ostettua ankkaa, ja nyt huomasin, että niissä oli "parasta ennen" lokakuussa 2020. Voikohan sitä vielä syödä? Millaista pakastetusta lihasta tulee, kun se vanhenee?
Sori uusavuttomista kysymyksistä, en vain ole ikinä tullut ajatelleeksi mitä lihalle pakkasessa tapahtuu kun se menee yli aikansa.
Kommentit (3)
eikös jotkut syöneet siperiassa ikiroudasta löydettyä mammuttia? Eli jos luottaa pakastimeensa ja ei ole alueella ollut sähkökatkoja niin kaikki 2000 luvun liha on ok :)
Vierailija kirjoitti:
Liha menee pilalle pakkasessakin. Ei se ehkä tappavan myrkylliseksi heti muutu, mutta itse en söisi enää mitään noin vanhaa kuin lokakuussa 2020 vanhaksi mennyttä pakastetta! Halpaa tai ei-niin-halpaa ruokaa, ihan sama, terveyteni on minulle kuitenkin arvokkaampi asia..
Esim. tuolta voi katsoa ruoka-aineiden pakastesäilyvyyksiä:
https://anna.fi/ruoka/kuinka-kauan-liha-sailyy-pakastimessa-enta-leipa-…
Kiitos! En taida tosiaan syödä. Jäin vain miettimään sitä, kun päiväys on tosiaan "parasta ennen" eikä esim. viimeinen käyttöpäivä.
Liha menee pilalle pakkasessakin. Ei se ehkä tappavan myrkylliseksi heti muutu, mutta itse en söisi enää mitään noin vanhaa kuin lokakuussa 2020 vanhaksi mennyttä pakastetta! Halpaa tai ei-niin-halpaa ruokaa, ihan sama, terveyteni on minulle kuitenkin arvokkaampi asia..
Esim. tuolta voi katsoa ruoka-aineiden pakastesäilyvyyksiä:
https://anna.fi/ruoka/kuinka-kauan-liha-sailyy-pakastimessa-enta-leipa-…