Meneekö kaupan uunijuurekset pilalle huoneenlämmössä?
Huomasin vasta nyt, että paketissa lukee säilytys +2-4 asteessa jääkaapissa. Paketti ollut monta päivää lämpimässä keittiön pöydällä. Ovatko juurekset pilalla? Näyttävät ihan normaaleilta.
Kommentit (15)
Ota silmä käteen ja katso. Kyllä niistä näkee, jos ovat pilaantuneet.
Vierailija kirjoitti:
Ota silmä käteen ja katso. Kyllä niistä näkee, jos ovat pilaantuneet.
Kuten sanoin, en huomaa mitään outoa niiden ulkonäössä. Voi niissä bakteerit kuhista silti.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ota silmä käteen ja katso. Kyllä niistä näkee, jos ovat pilaantuneet.
Kuten sanoin, en huomaa mitään outoa niiden ulkonäössä. Voi niissä bakteerit kuhista silti.
Kaikki paikat kuhisevat bakteereja. Jopa sinun kehosi. Ei se silti tarkoita, että olet pilaantunut.
Ovatko ne pehmeitä? Jos ovat, ei kannata käyttää.
Ei mene parissa päivässä, kiuhauta kypsiksi, kaikissa pakasteissa lukee tuo sama suositus, on hieman eri asia unohtaa kalapuikot huoneen lämpöön kuin kasvikset.
Onko ne valmiiksi kypsennettyjä juureksia, vai raakoja, jotka on tarkoitus kypsentää uunissa?
Jos osat raakoja, eikähometta näy missään, laita ne kylmään veteen, niin "elpyvät" siellä.
Jos ovat kypsennettyjä, katso, näyttääkö normaaleilta. Katso myös juuresten alapuolta. Haista. Jos näyttävät ja haisevat normaaleista, maista. Jos makukin on OK, syö pois. Eivät enää säily "parasta ennen" päiväykseen asti, koska niitä ei ole säilytetty ohjeiden mukaisesti.
Vierailija kirjoitti:
Onko ne valmiiksi kypsennettyjä juureksia, vai raakoja, jotka on tarkoitus kypsentää uunissa?
Jos osat raakoja, eikähometta näy missään, laita ne kylmään veteen, niin "elpyvät" siellä.
Jos ovat kypsennettyjä, katso, näyttääkö normaaleilta. Katso myös juuresten alapuolta. Haista. Jos näyttävät ja haisevat normaaleista, maista. Jos makukin on OK, syö pois. Eivät enää säily "parasta ennen" päiväykseen asti, koska niitä ei ole säilytetty ohjeiden mukaisesti.
Raaoilta vaikuttaa. ap
Jos kysymys on raaoista juureksista ja ne näyttävät olevan kunnossa (ei hometta, ei selvästi läpipehmenneotä), voit käyttää ne huoleti. Ohje säilyttää jääkaappilämpötilassa on siksi, että raa'at juurekset nahistuvat vähitellen huoneenlämmössä.
Jos sen sijaan on kysymys valmiiksi kypsennetyistä juureksista, jotka vain lämmitetään uunissa, en käyttäisi niitä, jos ne ovat olleet yli päivän lämpimässä.
Vierailija kirjoitti:
Jos kysymys on raaoista juureksista ja ne näyttävät olevan kunnossa (ei hometta, ei selvästi läpipehmenneotä), voit käyttää ne huoleti. Ohje säilyttää jääkaappilämpötilassa on siksi, että raa'at juurekset nahistuvat vähitellen huoneenlämmössä.
Jos sen sijaan on kysymys valmiiksi kypsennetyistä juureksista, jotka vain lämmitetään uunissa, en käyttäisi niitä, jos ne ovat olleet yli päivän lämpimässä.
Ei ne ainakaan pehmeiltä mielestäni tuntunut. Eikä näy myöskään hometta. Pirkan hollantilaisia kaiken järjen mukaan raakoja uunijuureksia. ap
Vierailija kirjoitti:
Onko ne valmiiksi kypsennettyjä juureksia, vai raakoja, jotka on tarkoitus kypsentää uunissa?
Jos osat raakoja, eikähometta näy missään, laita ne kylmään veteen, niin "elpyvät" siellä.
Jos ovat kypsennettyjä, katso, näyttääkö normaaleilta. Katso myös juuresten alapuolta. Haista. Jos näyttävät ja haisevat normaaleista, maista. Jos makukin on OK, syö pois. Eivät enää säily "parasta ennen" päiväykseen asti, koska niitä ei ole säilytetty ohjeiden mukaisesti.
Saako pakasteesta muka muutakin kuin raakaa?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Onko ne valmiiksi kypsennettyjä juureksia, vai raakoja, jotka on tarkoitus kypsentää uunissa?
Jos osat raakoja, eikähometta näy missään, laita ne kylmään veteen, niin "elpyvät" siellä.
Jos ovat kypsennettyjä, katso, näyttääkö normaaleilta. Katso myös juuresten alapuolta. Haista. Jos näyttävät ja haisevat normaaleista, maista. Jos makukin on OK, syö pois. Eivät enää säily "parasta ennen" päiväykseen asti, koska niitä ei ole säilytetty ohjeiden mukaisesti.
Saako pakasteesta muka muutakin kuin raakaa?
Missä ap sanoi, että kysymys on pakasteesta? Jos olisi, niin tuskin pussissa olisi ohje säilyttää juureksia jääkaappilämpötilassa. Eikä uunijuureksia voi pakastaa täysin raakana, vaan ne täytyy kypsentää ainakin osittain, jotta ne voisi pakastaa.
Jos ne näyttävät tavalliselta ei niiden mikään ole, syö pois.
Kaupassakin esim. raa'at keittojuuerkset ovat vihanneshyllyssä, lämpimässä.
En valmistaisin enkä laittaisi noita enää ruuaksi.
Bakteerikasvu on niissä alkanut.
Meneekö tuollaiset miksikään? ap