Oletko miten tarkka oikeanlaisesta pasta -kastikeyhdistelmästä?
Töissä oli väittely asiasta ja keittiöpäälikkömme oli sitä mieltä, että kaikki pasta maistuu samalta makaronilta ja kotioloissa hän käyttää pelkkää pätkäspaghettia kaikkiin "makaroni"ruokiin.
Itse olen asian suhteen lähes Talebani ja pastan pitää olla oikeanlaista ja juuri oikein keitettyä.
Mitä mieltä asiasta on arvon raatimme - onko pätkäspaghetti se paras vai pitääkö ruoan estetiikkaan kiinnittää mitään huomiota?
Kommentit (13)
Tänään oli punaviinistä ragua ja sille keittelin tagliatelle au uovoa (munapastaa). Todellakin on merkitystä!
En jaksa hifistellä. Mun pasta on usein tummaa makaronia tai spagettia vaan.
Vierailija kirjoitti:
En jaksa hifistellä. Mun pasta on usein tummaa makaronia tai spagettia vaan.
Miksi vihaat lapsiasi?
Vierailija kirjoitti:
Mikä on paras pasta ketsupille?
Rakentti Spagentti - älä unohda margariiniä ja grillimaustetta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En jaksa hifistellä. Mun pasta on usein tummaa makaronia tai spagettia vaan.
Miksi vihaat lapsiasi?
Olen lapseton. Tässäkö syy? 😄
En kauhean, mutta joku yhdistelmä maistui ihan oikeasti pahalta.
Viljaton keittiö, pasta on papupastaa eri muodoissa. Lapsi jo maailmalla.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En jaksa hifistellä. Mun pasta on usein tummaa makaronia tai spagettia vaan.
Miksi vihaat lapsiasi?
Olen lapseton. Tässäkö syy? 😄
Ei voi olla muutakaan.
Käytän vain Parillan pastaa ja pastakastiketta. Ja jätän pastan all dente.
Samalta kaupan perus kuivapasta maistuu oli muoto mikä tahansa. Eli niiden kanssa en kikkaile arkiruuassa, sitä tehdään mitä kaapissa on.
Tuorepastat yms laadukkaammat tuotteet sitten erikseen, kun tehdään parempi ateria.
Toki, mutta eihän pastaa syödäkään pelkältään. Muoto vaikuttaa siihen ihmeytyvään ja tarrautuvaan kastikkeen määrään. Italiassa pasta kiehautetaan lopuksi aina pannulla kastikkeessa.
Heitä varmasti ihmetyttää suomalaisten tapa tarjoilla pasta ja ruskea jauhelihakastike eri kattiloista pehmeäksi höyrytettyjen porkkana- ja kukkakaalipalojen kanssa.
Italian tiedemiehet ovat kehittäneet erilaisia pastoja, jotka sopivat eri kastikkeiden kanssa. Ei todellakaan ole ihan sama, että mitä käyttää.