Suositelkaa helppoja ja hyviä kalaruokia lapsiperheille
Haluaisin tarjota perheelleni enemmän kalaruokia. Lohi kaikissa muodoissaan kyllästyttää jo. Olisin kiitollinen kaikista helpoista ja hyvistä kalavinkeistä, myös einekset käy.
Kommentit (18)
Onko teillä air fryer? Kalanugetit tulevat kivan rapeaksi siinä.
Tee itse friteeraamalla fish & chips.
🇺🇦🇮🇱
Haukimureke, miksei myös pihvit ja pullat. Paras jos on lihamylly.
Perinteiset silakkapihvit:
- pakastesilakkafileitä pellille nahkapuoli alaspäin, voi antaa vähän sulaa
- päälle ripotellaan suolaa, sitruunapippuria, tilliä, valkosipulijauhetta
- toiset fileet edellisten päälle nahkapuoli ylöspäin (jos jaksaa, voitelee pinnan vielä öljyllä ja ripottelee päälle vähän korppujauhoa)
- 225 astetta n. 15 min
Edullisesta pakastekalasta, kuten seitifileistä, on helppo tehdä aasialaisia ruokia. Intialaisia, Kaakkois-Aasialaisia jne. Esim kookoskermapohjainen mausteinen kastike, jossa kalat hauduttaa kypsiksi.
Makaronilaatikko kalalla(tonnikala,mikä vaan kala)
Sei purjo valkokastikkeessa uunissa.
Haukipullat. Valion ohje. Ilman kapriksia tosin. Ihan parasta.
Madekeitto on kevättalven ruoka. Netissä hyviä ohjeita.
Leivitä silakoita ja paista pannulla. Paljon helpompaa ei voi olla.
Vierailija kirjoitti:
1. Voitele uunivuoka.
2. Asettele pohjalle 7-8 kalapuikkoa
3. Kaada päälle kerros hernemaissipaprikaa
4. Asettele hernemaissipaprikoiden päälle toiset 7-8 kalapuikkoa
5. Kaada taas päälle kerros hernemaissipaprikaa
6. Sekoita 2 dl ruokakermaa ja pussillinen "sourcream"-sipsimaustetta
7. Kaada ruokakermamausteseos tasaisesti uunivuokaan kalapuikkojen ja hernemaissipaprikoiden päälle
8. Laita uuniin 200 asteeseen 1 h 15 min ajaksi (ruoka on valmis sitten, kun uunivuossa kuplii kirkas neste eikä enää ruokakerma)
9. Tarjoa lisänä esim. riisiä tai perunamuusia
🙈No nyt kuulostaa melko erikoiselta paistokselta..
Pannulla paistetut ahvenet ja kuha on omia suosikkeja. Kevyt suolaus fileille. Kuumalle pannulle öljyn ja voin sekoitus ja filee. Käännetään, kun on kypsynyt reunoilta (liha muuttuu silloin valkoiseksi). Paistamiseen menee ehkä viitisen minuuttia, joten valmistuu nopeasti.
Kalakeitonkin voi tehdä mistä kalasta vain.
Vierailija kirjoitti:
Haukipullat. Valion ohje. Ilman kapriksia tosin. Ihan parasta.
Niitä varten pitää tosin joko osata ja viitsiä kalastaa, tai sitten olla kohtuullisen varakas. Hauen hinta ruokakaupassa on melko hurja.
Vierailija kirjoitti:
Leivitä silakoita ja paista pannulla. Paljon helpompaa ei voi olla.
Mutta se haju, ei auta liesituulettimetkaan! Jos ei siitä hajusta välitä, paistaminen kannattaa tehdä voissa. Margariinilla paistettaessa tulevat syömäkelvottomiksi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Haukipullat. Valion ohje. Ilman kapriksia tosin. Ihan parasta.
Niitä varten pitää tosin joko osata ja viitsiä kalastaa, tai sitten olla kohtuullisen varakas. Hauen hinta ruokakaupassa on melko hurja.
Hauki on Citymarketinkin kalatiskissä yksi halvimpia tuotteita. Filettä saa 10-15 €/kg.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Haukipullat. Valion ohje. Ilman kapriksia tosin. Ihan parasta.
Niitä varten pitää tosin joko osata ja viitsiä kalastaa, tai sitten olla kohtuullisen varakas. Hauen hinta ruokakaupassa on melko hurja.
Sitä en tullut ajatelleeksi, meillä on vähän ylitarjontaa hauesta kun kalastellaan. Tosin ei tarvitse ostaa fileitä, kokonainen perattu hauki käy pikkuruotoineen, jos sen ajaa lihamyllyn läpi. Ehkä kalatiskiltä voi kysyä kokonaisiakin haukia?
Vierailija kirjoitti:
Perinteiset silakkapihvit:
- pakastesilakkafileitä pellille nahkapuoli alaspäin, voi antaa vähän sulaa
- päälle ripotellaan suolaa, sitruunapippuria, tilliä, valkosipulijauhetta
- toiset fileet edellisten päälle nahkapuoli ylöspäin (jos jaksaa, voitelee pinnan vielä öljyllä ja ripottelee päälle vähän korppujauhoa)
- 225 astetta n. 15 min
Juuri äsken tein, mutta mausteeksi laitoin vain sitruunapippuria ja väliin laitoin palaset kylmäsavulohta. Koska kalat olivat vielä aavistuksen jäisiä, paistoin vähän kauemmin eli 175 astetta noin kolme varttia. Hyviä tulivat, kaikki menivät alas alta aikayksikön.
1. Voitele uunivuoka.
2. Asettele pohjalle 7-8 kalapuikkoa
3. Kaada päälle kerros hernemaissipaprikaa
4. Asettele hernemaissipaprikoiden päälle toiset 7-8 kalapuikkoa
5. Kaada taas päälle kerros hernemaissipaprikaa
6. Sekoita 2 dl ruokakermaa ja pussillinen "sourcream"-sipsimaustetta
7. Kaada ruokakermamausteseos tasaisesti uunivuokaan kalapuikkojen ja hernemaissipaprikoiden päälle
8. Laita uuniin 200 asteeseen 1 h 15 min ajaksi (ruoka on valmis sitten, kun uunivuossa kuplii kirkas neste eikä enää ruokakerma)
9. Tarjoa lisänä esim. riisiä tai perunamuusia