Leipomista enemmän tietävät, miksi esim munat täytyy laittaa yksitellen?
Siis jos taikinaan tulee vaikkapa kolme munaa, niin miksi laitetaan ensin yksi sit vatkaus ja sit toinen, vatkaus ja kolmas? Miksei voi vaan laittaa kaikkia kerralla? Tai jos joku neste lisätään vähän kerrallaan niin miksei kaikkia kerrallaan?
Kommentit (6)
Koska yrität sekoittaa vähäviskoosista suuriviskoosiseen (tai kiinteää nesteeseen, jauhoja lisättäessä), se on helpompaa kun lisäät vähän kerrallaan. Voit kokeilla lisätä kaikki kerralla toki, kuten itse kerran kiireessä tein - sen jälkeen kun on kerran sen taistelun käynyt läpi, tekee helpommin jatkossa niin kuin ohjeessa sanotaan...
Jos joku muna on pilalla, et kaikkia sekoittamalla ole pilannut koko soossia.
Monesta syystä. Munatkin kannattaa rikkoa yksitellen erilliseen kippoon ensin, nimittäin jos joukossa on pilaantunut muna, et ehdi sotkea sillä muita munia tai peräti koko taikinaa vaan laitat poistoon vain sen yhden pilaantuneen munan.
Sitten tuohon toiseen jo vastattiinkin, eli vaikuttaa taikinan koostumukseen.
Teen esim piirakkataikinan aina niin että kaikki ainekset kerralla kulhoon, vatkaus ja avot, taikina valmis ja maistuu yhtä hyvältä. Ehkä pullataikinaan lisäisin jauhoja pikkuhiljaa.
Pilaantuneita munia ei ole tullut vastaan yhtään ainutta kertaa elämässäni ja leivon _paljon_ joten pilaantumisen ehkäisyn kannalta on aivan vainoharhaista ettei riko suoraan taikinaan.
Päiväyksiä noudatan suurinpiirtein ja säilytän huoneenlämmössä.
Saadaan tarvittava koostumus.