Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Leipomista enemmän tietävät, miksi esim munat täytyy laittaa yksitellen?

Vierailija
03.02.2021 |

Siis jos taikinaan tulee vaikkapa kolme munaa, niin miksi laitetaan ensin yksi sit vatkaus ja sit toinen, vatkaus ja kolmas? Miksei voi vaan laittaa kaikkia kerralla? Tai jos joku neste lisätään vähän kerrallaan niin miksei kaikkia kerrallaan?

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 |
03.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Saadaan tarvittava koostumus.

Vierailija
2/6 |
03.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Koska yrität sekoittaa vähäviskoosista suuriviskoosiseen (tai kiinteää nesteeseen, jauhoja lisättäessä), se on helpompaa kun lisäät vähän kerrallaan. Voit kokeilla lisätä kaikki kerralla toki, kuten itse kerran kiireessä tein - sen jälkeen kun on kerran sen taistelun käynyt läpi, tekee helpommin jatkossa niin kuin ohjeessa sanotaan...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/6 |
03.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos joku muna on pilalla, et kaikkia sekoittamalla ole pilannut koko soossia. 

Vierailija
4/6 |
03.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Monesta syystä. Munatkin kannattaa rikkoa yksitellen erilliseen kippoon ensin, nimittäin jos joukossa on pilaantunut muna, et ehdi sotkea sillä muita munia tai peräti koko taikinaa vaan laitat poistoon vain sen yhden pilaantuneen munan.

Sitten tuohon toiseen jo vastattiinkin, eli vaikuttaa taikinan koostumukseen.

Vierailija
5/6 |
03.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teen esim piirakkataikinan aina niin että kaikki ainekset kerralla kulhoon, vatkaus ja avot, taikina valmis ja maistuu yhtä hyvältä. Ehkä pullataikinaan lisäisin jauhoja pikkuhiljaa.

Vierailija
6/6 |
03.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pilaantuneita munia ei ole tullut vastaan yhtään ainutta kertaa elämässäni ja leivon _paljon_ joten pilaantumisen ehkäisyn kannalta on aivan vainoharhaista ettei riko suoraan taikinaan.

Päiväyksiä noudatan suurinpiirtein ja säilytän huoneenlämmössä.