Ajattelin tehdä pakkaspäivän ruoaksi chili con carnea johon tulee myös tummaa suklaata + korianteria, onkohan hyvää?
https://www.farmersgirlkitchen.co.uk/chocolate-chilli-con-carne/
Tällainen reseptikin löytyi.
Kommentit (11)
Kuulostaa aidolta meksikolaisruoalta noilla lisäyksillä.
Tumma suklaa on tosi hyvä lisäys chili con carneen! Autenttinen maku tulee :)
Tästä tuli todella hyvää vaikka ihan oikeaoppisesti en pystynyt noudattamaan reseptiä kun kaupassa ei ollut tuoretta korianteria ollenkaan. Tein ruoan näin:
Paistoin 500 g naudan paistijauhelihaa ja sekaan loppuvaiheessa 4 valkosipulinkynttä, korianterijauhetta, jeeraa, chilisekoitusta ja savupaprikaa. Sitten purkki tomaattimurskaa + pieni tötterö tomaattipyrettä sekaan. Nämä kiehuivat miedosti kannen alla noin 20 min jonka jälkeen sekoitin joukkoon purkillisen kidneypapuja valutettuna. Vielä 10 min jälkeen 2 riviä tummaa suklaata (sellainen ohuen ohut levy) paloina ja sen sulattaminen kastikkeeseen.
Tarjosin ruoan keitetyn villiriisiseoksen kanssa sekä vieressä vielä avokado-punasipuli-limesalaatti ja kermaviiliä. Upposi hyvin kaikille eikä suklaa maistunut yhtään liikaa vaikka tuoksui kyllä hyvin.
Mulla oli joskus jotain tex mex -maustetta jossa ihan selvästi havaitsi kaakaon, joten se suklaa sopii varmasti. Minulle ei vaan ne korianterin lehdet, siemenistä tykkään.
Suklaan puuttuessa raakakaakaojauhekin toimii.
Vierailija kirjoitti:
Kuulostaa aidolta meksikolaisruoalta noilla lisäyksillä.
Nimenomaan! Nam.
Jos on muita syöjiä niin kysy maistuuko niille korianteri. Kun toisillehan, kuten esim. minulle, Joka muuten olen melko kaikkiruokainen, korianteri maistuu saippualta.
Täytyypä ihan nostaa tätä kun tein tätä ruokaa pitkästä aikaa ja piti googlaamalla etsiä viime resepti. Tällä kertaa lisäsin suippopaprikan tuohon chiliin ja riisin joukkoon höyrytettyä maissia. Kermaviili puuttuu.
Mutta ai että kuinka hyvää on nam nam :) Suosittelen kokeilemaan!
Matalassa lämmössä, jos sulla on vielä aikaa pitkään ja hartaasti hauduttaa sitä, niin hyvää tulee.
Eiköhän