Lue keskustelun säännöt.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Alue: Aihe vapaa
Miksi kaupan kinkkusuikaleet ovat vaaleanpunaisia vaikka ne ovat kypsiä?
01.01.2021 |
Onko niissä väriainetta? Kypsä sianlihahan on luonnostaan harmaata.
Kommentit (3)
Niihin lisätään natriumnitriittiä, joka on myrkyllistä.
Jokainen joulukinkun paistanut tietää, ettei liha kypsänä ole mitään hemmetin vaaleanpunaista, mutta jostain syystä näin ajatellaan että leikkeleiden, nakkien tms. tulisi olla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Niissä ei ole väriainetta vaan ne on nitriittisuolattu (aineissa natriumnitriittiä tai E250), kuten kaikki muukin kypsänä pinkki liha. Ihan normaalia.
Alue: Aihe vapaa
Samasta syystä kuin makkara on vaaleanpunaista. Väriaineen vuoksi.