Kumpi terveellisempää kookoskerma vai kerma?
Kommentit (18)
Tuskinpa tuohon on yksiselitteistä vastausta.
Kummatkin ovat epäterveellisiä, mutta vertailussa kerma on jonkin verran enemmän epäterveellisempää johtuen sen sitältämistä patogeeneista.
Kookoskerma pitää rahdata tänne jostain huitsin timbuktusta, sen sijaan kuohukerma on todennäköisimmin kotimaista. Joten jos sitä ah niin muodikasta ilmastonmuutosta miettii, niin kuohukerma lienee parempi valinta.
Kummassakin voi olla karrageenia, silloin se on haitallisempi, koska sillä saadaan aiheutettua tulehdus koe-eläimillekin! Nehän syntyvät aina terveinä, mut just sillä E407:llä saadaan joku vaiva, johon sitten aletaan kehitellä lääkettä. Luomusallittu, joten aina täytyy erikseen tarkistaa, ettei sitä ole siinä.
Hyvälaatuinen kookoskerma on terveellisempi.
Monityydyttymättömiä rasvahappoja, oliiviöljyä yms ennemmin, en näkisi että kannattaa päivittäin lorotella kumpaakin kermaa ruokaan purkkikaupalla. Kolesteroliarvot sen kertoo että miltä tilanne elimistön sisällä näyttää.
MCT-öljyllä (kookoksesta) tulee tutkitusti paras ketoosi. Moni käyttää rasvakahvissa.
Kookosrasva on kovinta mahdollista rasvaa.
Vierailija kirjoitti:
Kummatkin ovat epäterveellisiä, mutta vertailussa kerma on jonkin verran enemmän epäterveellisempää johtuen sen sitältämistä patogeeneista.
Ja alapeukuttajille tiedoksi, että aiheesta löytyy ravintotieteellistä dataa jos kiinnostaa googlettaa. Voi toki olla vaikeaa jos on jonkun tietyn ruokavalion lasit silmillä sokaisemassa.
Vierailija kirjoitti:
Kookosrasva on kovinta mahdollista rasvaa.
Mutta siitä ei ole mitään haittaa. Syöty tuhansia vuosia maitoakin kauemmin.
Neitsyt kookooljy on hyvää tyydyttynyttä rasvaa ja siten keho käyttää sitä suoraan energiaksi. Kermassamyös hyvää kovaa rasvaa, mutta myös maitoproteiinia, jonka A1-kaseiinia kannattaa sen inflammatorisuuden vuoksi välttää. Myös kerman mahdollinen karrageeni on haitallista.
Molemmat terveellisiä, tykkään enemmän kuohukermasta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kookosrasva on kovinta mahdollista rasvaa.
Mutta siitä ei ole mitään haittaa. Syöty tuhansia vuosia maitoakin kauemmin.
Ei pidä paikkaansa, tässä aiheesta video:
Mun vegaanijeesussukulainen sanoo että kookoskerma on kaikkein pahinta (mutta käyttää sitä silti koska vegaanius). Itse käytän harvakseltaan.
Vierailija kirjoitti:
Kookoskerma pitää rahdata tänne jostain huitsin timbuktusta, sen sijaan kuohukerma on todennäköisimmin kotimaista. Joten jos sitä ah niin muodikasta ilmastonmuutosta miettii, niin kuohukerma lienee parempi valinta.
Terveellisyyttä ap kysyi.
Kiitos vastauksistanne. Ostin kookoskermaa, teen kastiketta kanalle ja kasviksille. Maitotuotteita syömme muutenkin aika vähän, lukuunottamatta Turkkilaista jogurttia. Ap
Vierailija kirjoitti:
Kummatkin ovat epäterveellisiä, mutta vertailussa kerma on jonkin verran enemmän epäterveellisempää johtuen sen sitältämistä patogeeneista.
Tiedätkö edes mitä tarkoittaa patogeeni?
Kookoskerma
Ravintosisältö 100 ml:stä
Energia971 kJ / 232 kcal
Rasva22 g
josta tyydyttynyttä19 g
josta kertatyydyttymättömiä0 g
josta monityydyttymättömiä0 g
Hiilihydraatit6,4 g
josta sokereita2,1 g
josta tärkkelystä0 g
josta polyoleja0 g
Ravintokuitu0 g
Proteiini1,5 g
Suola0,05 g
Laktoosi0 g
Tavallinen kuohukerma
Ravintosisältö 100 g:sta
Energia1400 kJ / 340 kcal
Rasva35 g
josta tyydyttynyttä23 g
Hiilihydraatit3 g
josta sokereita3 g
Proteiini2 g
Suola0,1 g
Karppaajan ruokavalioon hiilareiden puolesta sopisi paremmin tavallinen kuohukerma, mutta kookoskermassa ei ole eläinrasvoja.