Miten ulkomaan hedelmät käsitellään tuotaessa Suomeen?
Säteilytetäänkö ne kuten esim. mausteet? Niissä kuitenkin on joskus esim. hämähäkkejä?
Kommentit (3)
Käytetään niin monia eri pintakäsittelyaineita, että en ala tähän luettelemaan. Ulkomaiset hedelmät kannattaa pestä huolellisesti haalealla vedellä. Kädet on hyvä pestä sitrushedelmien kuorimisen jälkeen ja välttää kosketelemasta hedelmälihaa ennen kuin kädet on pesty.
Torjunta-ainejäämät on tulleet hedelmään jo kasvukauden aikana, joten niihin peseminen ei auta. Torjunta-ainejäämiä tarkkaillaan pistokokeilla.
Hedelmät ja vihannekset on terveellisiä, joten niitä kannattaa silti syödä. Raja-arvot on asetettu niin alas, että vaaraa ei ole.
Kotimaisen ja varsinkin kotimaisen Luomun suosiminen kannattaa.
muistaakseni joku iltapäivälehdessä asiantuntija sanoi että banaanit pidetään hapettomassa tilassa jolloin kaikki ötökät kuolee. en muista sata varmasti...
Juu röntgenin läpi menee. Ei ymmärtääkseni muita käsittelyitä.
Kyllä eläviäkin örkkejä aina joskus löytyy hedelmien joukosta. Esimerkiksi erilaiset kuoriaiset kestävät säteilyn olematta moksiskaan.