Milloin työnantaja voi puuttua alkoholinkäyttöön?
Tykkään tissutella iltaisin ja viikonloppuisin otan vähän enemmän kuppia. Koskaan en ole krapulassa jäänyt pois töistä tai jättänyt töitä tekemättä. Postailen sosiaalisiin medioihin tarinoita ja kuvia juomista ja lauantai-iltaisin / yöllä kännihäröilyä vaikka omalta terassilta kesällä. Kaverilistoilla on aika montakin työkaveria ja muutama esimies. Meinaatteko, että jossain vaiheessa voivat ottaa asian puheeksi? Tänäänkin aion ottaa muutaman olusen ja katsella jalkapalloa sekä tehdä siitä postauksen sosiaaliseen mediaan.
Kommentit (14)
Riippuu ihan millaisia tyyppejä ovat, joku nutturapää varmasti vetää tuostakin herneen nokkaan.
Ap, kyllä tuollainen dokaaminen heikentää terveyttäsi ennen pitkää ja silloin se ON työnantajan asia. Riskisi sairastua maksasairauksiin ja sydän- ja verisuonisairauksiin esimerkiksi kasvaa. Puhumattakaan tapaturmariskistä. Paljonko saikutat nyt?
Krapulassa ei pitäisi olla myöskään töissä, joten varo, ettet alkoholin suurkuluttajana tule menneeksi humalassa töihin. Alkoholin suurkuluttajillahan alkoholin sietokyky kasvaa niin, ettei välttämättä tunne olevansa humalassa, mutta todellisuudessa alkoholi ei kyllä heilläkään poistu elimistöstä yhtään nopeammin.
Jos menet humalassa töihin tai poissaolosi liittyvät alkoholin käyttöön.
Työnantajalla on VELVOLLISUUS ohjata alkoholisti hoitoon.
Seuraavissa yt:eissä on taatusti sun nimi listalla ensimmäisten lähtijöiden joukossa. Todennäköisyys, että työtehosi alkaa laskea tai että joudut jossain vaiheessa pitkälle sairaslomalle ja työkyvyttömäksi on varsin suuri. Miksi ottaa riskiä sinun kanssasi? Jos työsi pystyy tekemään alkoholistin alitehoilla, taatusti löytyy joku muukin hommaan.
Vierailija kirjoitti:
Ap, kyllä tuollainen dokaaminen heikentää terveyttäsi ennen pitkää ja silloin se ON työnantajan asia. Riskisi sairastua maksasairauksiin ja sydän- ja verisuonisairauksiin esimerkiksi kasvaa. Puhumattakaan tapaturmariskistä. Paljonko saikutat nyt?
Krapulassa ei pitäisi olla myöskään töissä, joten varo, ettet alkoholin suurkuluttajana tule menneeksi humalassa töihin. Alkoholin suurkuluttajillahan alkoholin sietokyky kasvaa niin, ettei välttämättä tunne olevansa humalassa, mutta todellisuudessa alkoholi ei kyllä heilläkään poistu elimistöstä yhtään nopeammin.
En saikuta koskaan. Olen saikulla vain, jos on joku paha flunssa tms. Alkoholin vuoksi en ole koskaan ollut pois töistä.
Otan 1-2, max. 3 annosta alkoholia illassa viikolla, pääasiassa olutta. Lauantaisin menee sitten vähän enemmän. Sunnuntaina korjaussarjana 1-2 olutta iltasella.
Sulla on ap kysymys väärin muotoiltu. Kyse ei ole siitä, koska työnantaja voi puuttua, vaan koska työnantajan PITÄÄ puuttua.
Työantajalla on nimittäin jo työsuojeluun perustuva velvollisuus puuttua alkoholiongelmaan, jollainen sinulla vaikuttaisi jo olevan.
https://www.terve.fi/artikkelit/74114-tyonantajalla-on-velvollisuus-puu…
"Runsas alkoholin käyttö uhkaa paitsi terveyttä, myös työnteon sujuvuutta. Alkoholin suurkulutus vaikuttaa mielialaan sekä uneen ja sitä kautta yleiseen keskittymiskykyyn. Suurkuluttaja saattaa olla myös usein sairauslomalla.
....
Alkoholin suurkulutus näkyy työpaikoilla työn tekemisessä ja vuorovaikutussuhteissa.
- Työn eteneminen viivästyy, tulee erilaisia ihmissuhdevaikeuksia ja jopa tapaturma- ja läheltä piti –tilanteita. Alkoholin käytöstä johtuva tehottomuus ja poissaolot vaikuttavat työn tuottavuuteen ja aiheuttavat kustannuksia työnantajalle, Leena Heljälä sanoo."
Työaikana aina, krapulaankin. Vapaa-aika ei kuulu ta lle mitenkään. Paitsi jos olet työssä työnantajalla jolle ja jonka julkisuuskuva on tärkeä.
Olet ollut krapulassa töissä. Eiköhän tämä jo ole sellainen asia, johon työnantaja voi puuttua.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ap, kyllä tuollainen dokaaminen heikentää terveyttäsi ennen pitkää ja silloin se ON työnantajan asia. Riskisi sairastua maksasairauksiin ja sydän- ja verisuonisairauksiin esimerkiksi kasvaa. Puhumattakaan tapaturmariskistä. Paljonko saikutat nyt?
Krapulassa ei pitäisi olla myöskään töissä, joten varo, ettet alkoholin suurkuluttajana tule menneeksi humalassa töihin. Alkoholin suurkuluttajillahan alkoholin sietokyky kasvaa niin, ettei välttämättä tunne olevansa humalassa, mutta todellisuudessa alkoholi ei kyllä heilläkään poistu elimistöstä yhtään nopeammin.
En saikuta koskaan. Olen saikulla vain, jos on joku paha flunssa tms. Alkoholin vuoksi en ole koskaan ollut pois töistä.
Otan 1-2, max. 3 annosta alkoholia illassa viikolla, pääasiassa olutta. Lauantaisin menee sitten vähän enemmän. Sunnuntaina korjaussarjana 1-2 olutta iltasella.
Ok, VIELÄ. Mutta tuossa sinulla silti suurkulutuksen rajat ylittyvät, ja jokapäiväinen tissuttelu käy maksalle. Jos saat tuohon pari peräkkäistä juomatonta päivää ja vähennät kupittelun viikonloppuisin max viiteen, niin se on terveysrajojen sisäpuolella. Oletan sinun olevan mies, naiselle yli kolme annosta yhtenä päivänä on jo liikaa.
ei kannata julkisesti kertoa että tilailee saksasta alkoholia. voi työnantaja luulla että alkoholi tuottaa ongelmia.
Varmaan siinä vaiheessa, jos se alkaa häiritä työntekoa. Jäät vaikka kiinni kännissä olosta töissä.
Asia ei kuulu työnantajalle, ellei se vaikuta työkykyysi. Eli siinä vaiheessa voi puuttua, jos jäät töistä pois tai suoriudut työtehtävistäsi tavallista huonommin alkoholinkäytön takia. Somepostauksiin työnantaja voi puuttua, jos ne vakavasti haittaavat työnantajan mainetta tai luotettavuutta.
Työnantaja voisi järjestää työpaikalle hyvin varustetun viinakaapin ja huolehtia ettei se pääse tyhjäksi.
Kannattaisiko jättää ne kännipostailut ihan kokonaan. Onko elämässäsi muuta sisältöä?