Keraaminen liesi pilalla
Puhdistun monen vuoden tahroja (rinkuloita) 20 vuotta vanhasta keraamisesta liesitasosta. Käytin dr. Beckmannin lieden puhdistus nestettä ja raappaa. Sain työllä ja tuskalla ne rinkulat pois mutta..
Nyt on sitten levyjen keskustat (lämpiävä osa) ihan harmaat! Miten ihmeessä? Putsasin kahta levyä ja niissä nämä harmaat levyt. Toiset mustia mitä en pessyt. Kosteana levyt näyttää hyvältä mutta heti kuivuttuaan ihan järkyttävät.
Pilasinko nyt tuon lieden pinnan? Saako tuon vielä pelastettua? Kokeilenko jotain toista puhdistusainetta?
Pinta on yleisesti ottaen naarmuinen mutta odottelen keittiöremonttia joskus tulevaksi niin en toimivaa liettä halua nyt uusia.
Kommentit (35)
Voi olla naarmuilla eikä niitä pois saa mutta mitäpä tuosta jos kerran keittiöremonttikin kohta tulossa.
Tuo on se syy miksi en keraamista liettä hanki. Toinen syy on se, että se kupertaa pannuja.
Zinc
Vierailija kirjoitti:
Tuo on se syy miksi en keraamista liettä hanki. Toinen syy on se, että se kupertaa pannuja.
Zinc
20 vuotta vanha keraaminen liesi, eikä mitään ongelmia.
Lisää beckmannia ja aikaa, älä anna aineen kuivahtaa. Raapsuta aina välillä ja jos ei irtoa, niin lisää aikaa. Siinä voi mennä parikin tuntia, että lika irtoaa. Käsittelemme skrabaa varovaisesti, tuntia nwt kyllä, jos se alkaa naarmuttamaan. Terän tulee olla ehjä. Tuota parempaa ainetta ei ole. Joku voi ehdottaa ihmesientä ja universal stonea, mutta tuo aine ja aika on skraban kanssa paras.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tuo on se syy miksi en keraamista liettä hanki. Toinen syy on se, että se kupertaa pannuja.
Zinc
20 vuotta vanha keraaminen liesi, eikä mitään ongelmia.
Näyttäisi ap:lla olevan ongelmia
Zinc
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tuo on se syy miksi en keraamista liettä hanki. Toinen syy on se, että se kupertaa pannuja.
Zinc
20 vuotta vanha keraaminen liesi, eikä mitään ongelmia.
Sama meillä. Ei mitään ongelmia missään ja se on ihan shittiä, että taso kupertaisi pannuja! :D
En ikimaailmassa hankkisi jotain vanhanaikaista hellaa, ne ovat kuin suoraan 60 luvulta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tuo on se syy miksi en keraamista liettä hanki. Toinen syy on se, että se kupertaa pannuja.
Zinc
20 vuotta vanha keraaminen liesi, eikä mitään ongelmia.
Sama meillä. Ei mitään ongelmia missään ja se on ihan shittiä, että taso kupertaisi pannuja! :D
En ikimaailmassa hankkisi jotain vanhanaikaista hellaa, ne ovat kuin suoraan 60 luvulta.
Ei se ole mitään shittiä, vaan koettua faktaa.
Meillä oli mökillä keraaminen liesi ja kupersi mun pannuja.
FAKTA
Zinc
Laitettiin keittiöremontissa keraaminen liesi, ja ei kyllä sovi meille yhtään. Se näyttää tosi likaiselta joka ruuanlaiton jälkeen, koko ajan pitäisi olla pyyhkimässä ja kiillottamassa. Ja tavallinen rätti ei tietenkään käy putsaukseen, vaan pitää olla joku erikoisriepu. Plääh sanon minä! Olisi pitänyt laittaa kunnon vanhanajan liesi eikä tuommoista ruuanlaittoon kelpaamatonta. Kattiloistakin siihen jää ihme renkaat...
Vierailija kirjoitti:
Laitettiin keittiöremontissa keraaminen liesi, ja ei kyllä sovi meille yhtään. Se näyttää tosi likaiselta joka ruuanlaiton jälkeen, koko ajan pitäisi olla pyyhkimässä ja kiillottamassa. Ja tavallinen rätti ei tietenkään käy putsaukseen, vaan pitää olla joku erikoisriepu. Plääh sanon minä! Olisi pitänyt laittaa kunnon vanhanajan liesi eikä tuommoista ruuanlaittoon kelpaamatonta. Kattiloistakin siihen jää ihme renkaat...
Minäkään en tykännyt. Meni kaikki vanhat kattilatkin vaihtoon, kun pitää olla niiiiiin tasainen pohja eikä saa yhtään kupristua kuumetessan. (No joo, ehkä ne jo sietikin uusia...) Nyt mulla on tommonen vanhanmallinen liesi, ja olen tyytyväinen.
Puhtaaksi sen saa parhaiten keraamisen lieden puhdistusaineella. Saa marketeista.
Ja sillä mukana tulleella rapsuttimella saa suurimmat pois. Mutta kyllähän se rumaksi menee, jos ei rapsuta tai jos ei putsaa kunnolla. Ja jos oma kokkaustyyli on "rapatessa roiskuu", niin sittenkään se ei ehkä sovi.
Osta induktioliesi. Helppo pitää puhtaana kun mikään ei pala kiinni.
Meilä kans ennen oli keraaminen liesi ja voi luojan kevät se oli kyllä surkea. Kaikki paloi kiinni ja putsaaminen oli aikamoista hinkkaamista ja tasojen lämpeneminen kesti pienen ikuisuuden. Nyt on INDUKTIO ja AAH mikä autuus!!! Induktio on maailmanparas keksintö: se on nopeampi kuin vedenkeitin, mikään ei pala kiinni ja puhdistaminen on helppoa kuin heinänteko! Suosittelen ehdottomasti vaihtamaan induktioon hetimiten, nyt saa jo ihan hyvä induktioliesiä ihan ok-hinnalla (maksoin omastani 299) =)
Hyvä! Voit siirtyä tälle vuosituhannelle ostamalla induktion.
Kunnollisella skraballa et saa keraamista liettä naarmutettua vaikka yrittäisi. Jos tuntuu että se rouhaisee jotain, se on likaa. Jos ei ole likaa skraba vain liukuu pintaa vasten.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Laitettiin keittiöremontissa keraaminen liesi, ja ei kyllä sovi meille yhtään. Se näyttää tosi likaiselta joka ruuanlaiton jälkeen, koko ajan pitäisi olla pyyhkimässä ja kiillottamassa. Ja tavallinen rätti ei tietenkään käy putsaukseen, vaan pitää olla joku erikoisriepu. Plääh sanon minä! Olisi pitänyt laittaa kunnon vanhanajan liesi eikä tuommoista ruuanlaittoon kelpaamatonta. Kattiloistakin siihen jää ihme renkaat...
Minäkään en tykännyt. Meni kaikki vanhat kattilatkin vaihtoon, kun pitää olla niiiiiin tasainen pohja eikä saa yhtään kupristua kuumetessan. (No joo, ehkä ne jo sietikin uusia...) Nyt mulla on tommonen vanhanmallinen liesi, ja olen tyytyväinen.
Ei se vika ollut niissä kattiloissa, vaan siinä liedessä ! Kun se kupristaa niitä pannuja ja kattiloita ..
Zinc
Hyvä kiteytys keraamisesta. Siinä yhdistyvät kaikkien liesien huonot puolet.
Jos et asu kaasuputken päässä, ei induktiolle ole vaihtoehtoa.
Vierailija kirjoitti:
Hyvä kiteytys keraamisesta. Siinä yhdistyvät kaikkien liesien huonot puolet.
Jos et asu kaasuputken päässä, ei induktiolle ole vaihtoehtoa.
Mulla otti kattiloista rautapannuja ja yhtä uutta pannua lukuunottamatta vain yhteen kattilaan magneetti kiinni.
Ei siis liene vaihtoehto, ellei halua uusia koko kattilasettejä, kaikista litrasista kymmen litrasiin asti ..
Zinc
Ei houkuta. Etenkään hamsteriluonnetta. Kun mulla hajosi yhdestä kattilasta lasikansi, niin ostin samankokoisen teflonin tilalle, ettei tuosta kattilasta tullut obsolete ;)
Sain uuden lasikannen siihen ja se toimii sama kansi myös nyt sille teflonille ..
Siis sellaista saman merkin skrapaa, terää raappaa, lastaa.. Rakkaalla lapsella monta nimeä. Vedin sillä ja ihmettelen tosiaan kun vain levyn kohdat harmaat, ei siitä ulkopuolelta mistä vedin isommin.
Nyt ehkä harmaus hieman jopa rauhoittunut mutta siis se ainoastaan harmaa se lämpöosa. Jota en edes juurikaan hinkannu. Reunoilla jotka kylmät aina niin käytin raappaa ihan reippaasti ja ainetta aina pienelle osalle ja sit raappasin. Pyyhin aineet pois ja uuteen kohtaan. En kyllä kuivannut tasoa aina. Ja tuo harmaa tuntuu eriltä kuin muu taso, on sellainen matan tuntuinen.
mikä on raappa. tai oikeammin millaista raappaa käytit?