Uskaltaako 4 päivää yli päiväyksen olevaa mozzarellaa syödä?
siis avaamaton pakkaus, sellaista suolaliemessä olevaa, tuoretta mozzarellaa
Kommentit (15)
Vierailija kirjoitti:
Juu, jos on ollut kylmässä koko ajan. Jos epäilyttää niin käytä kuumennettuna vaikka pizzassa.
On ollut kylmässä koko ajan, ja tarkoitus onkin käyttää juuri pizzassa. Pelottaa vaan jos maistuu pahalta, ja sit menee kaikki pitsan ainekset hukkaan :/
Näin elintarvikealan asiantuntijana suosittelen heittämään pois.
Eikö se oo parasta ennen päiväys siinä paketissa, tarkista.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Juu, jos on ollut kylmässä koko ajan. Jos epäilyttää niin käytä kuumennettuna vaikka pizzassa.
On ollut kylmässä koko ajan, ja tarkoitus onkin käyttää juuri pizzassa. Pelottaa vaan jos maistuu pahalta, ja sit menee kaikki pitsan ainekset hukkaan :/
Jos juusto ei haise pahalle, niin käyttäisin. Oman kokemuksen mukaan mozzarella ilmoittaa hajulla hyvin herkästi pilaantumisensa :)
Jos se haisee pahalta ja näyttää oudolta, älä käytä. Jos ei haise ja näyttää normaalilta, mutta silti epäröit, voit maistaa vähän.
Juusto on alun alkaenkin pilaantunutta maitoa. Ei se siitä enää pilaannu.
Maista pieni pala, sen kyllä maistaa jos on mennyt pilalle. Itse en söisi, muutaman kerran mozzarella on ollut pilalla, vaikka päiväys ei olisi vielä mennyt.
Pakkauksessahan on merkitty viimeinen käyttöpäivä.
Vierailija kirjoitti:
Pakkauksessahan on merkitty viimeinen käyttöpäivä.
Parasta ennen päiväys ei ole sama kuin viimeinen käyttöpäivä.
Jotkuthan asiantuntiijatkin sanoo ettei jos haju tai maku ole muuttunut, voi syödä. Mutta mozzarella on sen verran kostea ja herkästi pilaantuva tuote, että itse en söisi 4 päivää yli päiväyken olevaa. Mozzarella kun ei edes fetan tapaan ole suolaliemessä, joka vähän suojaisi vaan suolattomassa nesteessä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Juu, jos on ollut kylmässä koko ajan. Jos epäilyttää niin käytä kuumennettuna vaikka pizzassa.
On ollut kylmässä koko ajan, ja tarkoitus onkin käyttää juuri pizzassa. Pelottaa vaan jos maistuu pahalta, ja sit menee kaikki pitsan ainekset hukkaan :/
Haista ensin ja jos ei haise, maista! Et kuole pieneen maistiaiseen, jos ei edes haise erikoiselle!
Ehdottomasti käytän, mutta kypsennän sen vaikka pizzassa tai lämpimällä leivällä.
Kyllä haju kertoo avattuna jos on pilalla.
Juu, jos on ollut kylmässä koko ajan. Jos epäilyttää niin käytä kuumennettuna vaikka pizzassa.