½ tl suolaa ruokaohjeissa
Hah,
olkoot ohje mikä tai missä hyvänsä, tuo ½ teelusikallista on pelkkää hurskastelua!
½ tl suolaa uuniloheen?
½ tl suolaa Hasselbackan perunoihin riippumatta perunoiden määrästä?
½ tl suolaa on niin vähän, että mikäli ei ole kasvis-/ kala-/ lihaliemikuutiota mukana, ei ruoka maistu yhtään miltään.
Kommentit (19)
Voithan sä laittaa enemmän suolaa. Ei ne reseptit ole kiveen kirjoitettu. Toisaalta ihan sama, sä pilaat ruokasi muutenkin noilla kuutioilla.
Ihmetyttää myös. Vaikka olisi monta litraa keittoa, siihen tulee ohjeen mukaan puolikas liemikuutio tai puolikas tl suolaa.
Veikkaan, että on virallisterveelliseltä taholta suositus, mitä laitetaan näkyviin ohjeisiin.
Niin? Ei sitä reseptiä ole pakko noudattaa.
En ole koskaan ymmärtänyt, että miksi pitäisi noudattaa reseptiä orjallisesti. Oman maun mukaan ja maistellen tehdään ruoat. Ihan turhaa puuhaa arvostella reseptien ainemääriä. Toinen tykkää mausteisemmasta ja joku toinen miedommasta, joku arvostaa tulisuutta ja toiselle chili on kauhistus. Suolan maistaminen on myöskin yksilökohtaista.
Vierailija kirjoitti:
Niin? Ei sitä reseptiä ole pakko noudattaa.
Eihän siitä olekaan kyse, vaan siitä, että ohjeissa voisi rohkeasti lukea suolamäärä, joka vastaa paremmin todellista tarvetta.
T. Eri
Vierailija kirjoitti:
En ole koskaan ymmärtänyt, että miksi pitäisi noudattaa reseptiä orjallisesti. Oman maun mukaan ja maistellen tehdään ruoat. Ihan turhaa puuhaa arvostella reseptien ainemääriä. Toinen tykkää mausteisemmasta ja joku toinen miedommasta, joku arvostaa tulisuutta ja toiselle chili on kauhistus. Suolan maistaminen on myöskin yksilökohtaista.
Sitten voidaan reseptit heittää romukoppaan.
Kyllä lähtökohtaisesti ohjeen tulisi edes pyrkiä tasalaatuiseen makuun.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Niin? Ei sitä reseptiä ole pakko noudattaa.
Eihän siitä olekaan kyse, vaan siitä, että ohjeissa voisi rohkeasti lukea suolamäärä, joka vastaa paremmin todellista tarvetta.
T. Eri
Jokainen tietää itse maistamalla mikä määrä suolaa on jees. Vai etkö maistele ruokia ja oletat maun olevan juuri hyvä sinulle, kunhan vaan noudatat ohjetta?
Ymmärrän kyllä aloitusta.
Kyse on nimenomaan suolasta, ei muista aineista. Muiden aineiden suhteet ovat resepteissä varsin kunnossa, mutta suola on tosiaan hyvinkin alakanttiin.
Ei se huono asia ole, muttei myöskään sattumaa. Varmasti puhe suolan haitallisuudesta on vaikuttamassa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Niin? Ei sitä reseptiä ole pakko noudattaa.
Eihän siitä olekaan kyse, vaan siitä, että ohjeissa voisi rohkeasti lukea suolamäärä, joka vastaa paremmin todellista tarvetta.
T. Eri
Jokainen tietää itse maistamalla mikä määrä suolaa on jees. Vai etkö maistele ruokia ja oletat maun olevan juuri hyvä sinulle, kunhan vaan noudatat ohjetta?
Siitä ei ole kyse. Nimenomaan suola on alakanttiin monissa phjeissa.
Kukin soveltaa, miten soveltaa.
Suolaa kyllä kannattaa laittaa ihan reilusti. Tajusin vasta joskus 30-vuotiaana että suola nimenomaan korostaa ruuan omaa makua eikä sitä kannata pihtailla.
Suolaa voi aina lisätä, mutta vähentäminen ei onnistu.
Sääli edes omaisiasi, vaikka haluat pystyynsuolata omat ruokasi.
Ei ihme että suomalaisilla on niin isot pöhöttyneet naamat ja ruhot kun näköjään pitäisi saada 15 grammaa suolaa päivässä että "ruoka maistuu joltain".
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Niin? Ei sitä reseptiä ole pakko noudattaa.
Eihän siitä olekaan kyse, vaan siitä, että ohjeissa voisi rohkeasti lukea suolamäärä, joka vastaa paremmin todellista tarvetta.
T. Eri
Jokainen tietää itse maistamalla mikä määrä suolaa on jees. Vai etkö maistele ruokia ja oletat maun olevan juuri hyvä sinulle, kunhan vaan noudatat ohjetta?
Siitä ei ole kyse. Nimenomaan suola on alakanttiin monissa phjeissa.
Kukin soveltaa, miten soveltaa.
Liemikuutioista tulee migreeni.
Tavallinen suola yskittää, kun siinä on syanidia E536
Maldon riittää ja sitäkin ripotellaan vähitellen sormien välissä, ettei mene ruoka pilalle. Jos suurustat kastikkeen tahinilla on siinäkin suolaa jne.
Voi olla että ihmiset herkemmin valittavat suolaisuudesta kuin suolattomuudesta, joten reseptintekijä pääsee helpommalla laittamalla suolan alakanttiin.
Miksiköhän resepteissä käytetään murtolukuja, eikä desimaaleja? 1/2 eikä 0,5.
Meillä syödään suolaa kyllä huomattavasti enemmän kuin mitä ruokaohjeissa sanotaan... mutta toisaalta piilosuolaa ei tule juuri mistään kun leipää ei syödä tai eineksiä. Joskus ostin juuston lidlistä, jonkin valmiiksi viipaloidun, ja se oli niin suolaista ethä syömättä jäi. Kirveli suorastaan suussa.
Suolaton ruoka on pahaa ja ihminen tarvitsee suolaa joten kyllä laitan keittoon enemmän kuin 1/2 tl suolaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Niin? Ei sitä reseptiä ole pakko noudattaa.
Eihän siitä olekaan kyse, vaan siitä, että ohjeissa voisi rohkeasti lukea suolamäärä, joka vastaa paremmin todellista tarvetta.
T. Eri
Jokainen tietää itse maistamalla mikä määrä suolaa on jees. Vai etkö maistele ruokia ja oletat maun olevan juuri hyvä sinulle, kunhan vaan noudatat ohjetta?
Siitä ei ole kyse. Nimenomaan suola on alakanttiin monissa phjeissa.
Kukin soveltaa, miten soveltaa.
Liemikuutioista tulee migreeni.
Tavallinen suola yskittää, kun siinä on syanidia E536
Maldon riittää ja sitäkin ripotellaan vähitellen sormien välissä, ettei mene ruoka pilalle. Jos suurustat kastikkeen tahinilla on siinäkin suolaa jne.
Ferrosyanidia (E536) ei rautasidonnaisena yhdisteenä pidetä haitallisena, sillä ferrosyanidi haihtuu auringonvalossa ja happamissa oloissa ja desinfiointi yli 8,5 pH:ssa muuttaa syanidit vaarattomiksi syanaateiksi. Suolassa esiintyvä ferrosyanidi on syanaattia.[1]
Luulo ei taaskaan ollut tiedon väärti. Ei siinä mitään "syanidia" ole.
Ja jotkut aina laittaa lisäksi lautasella lisää suolaa. Silloin on parempi laittaa ruokaan vähemmän.
Eipähän ainakaan reseptiä voi väittää liikasuolaiseksi. Aloittelevalle kokille tuo määrä on hyvä, onhan suolaa helpompi lisätä kuin ottaa pois.