Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

½ tl suolaa ruokaohjeissa

Vierailija
13.09.2020 |

Hah,
olkoot ohje mikä tai missä hyvänsä, tuo ½ teelusikallista on pelkkää hurskastelua!

½ tl suolaa uuniloheen?

½ tl suolaa Hasselbackan perunoihin riippumatta perunoiden määrästä?

½ tl suolaa on niin vähän, että mikäli ei ole kasvis-/ kala-/ lihaliemikuutiota mukana, ei ruoka maistu yhtään miltään.

Kommentit (19)

Vierailija
1/19 |
13.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eipähän ainakaan reseptiä voi väittää liikasuolaiseksi. Aloittelevalle kokille tuo määrä on hyvä, onhan suolaa helpompi lisätä kuin ottaa pois.

Vierailija
2/19 |
13.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voithan sä laittaa enemmän suolaa. Ei ne reseptit ole kiveen kirjoitettu. Toisaalta ihan sama, sä pilaat ruokasi muutenkin noilla kuutioilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/19 |
13.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihmetyttää myös. Vaikka olisi monta litraa keittoa, siihen tulee ohjeen mukaan puolikas liemikuutio tai puolikas tl suolaa.

Veikkaan, että on virallisterveelliseltä taholta suositus, mitä laitetaan näkyviin ohjeisiin.

Vierailija
4/19 |
13.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Up

Vierailija
5/19 |
13.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niin? Ei sitä reseptiä ole pakko noudattaa.

Vierailija
6/19 |
13.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

En ole koskaan ymmärtänyt, että miksi pitäisi noudattaa reseptiä orjallisesti. Oman maun mukaan ja maistellen tehdään ruoat. Ihan turhaa puuhaa arvostella reseptien ainemääriä. Toinen tykkää mausteisemmasta ja joku toinen miedommasta, joku arvostaa tulisuutta ja toiselle chili on kauhistus. Suolan maistaminen on myöskin yksilökohtaista. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/19 |
13.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Niin? Ei sitä reseptiä ole pakko noudattaa.

Eihän siitä olekaan kyse, vaan siitä, että ohjeissa voisi rohkeasti lukea suolamäärä, joka vastaa paremmin todellista tarvetta.

T. Eri

Vierailija
8/19 |
13.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En ole koskaan ymmärtänyt, että miksi pitäisi noudattaa reseptiä orjallisesti. Oman maun mukaan ja maistellen tehdään ruoat. Ihan turhaa puuhaa arvostella reseptien ainemääriä. Toinen tykkää mausteisemmasta ja joku toinen miedommasta, joku arvostaa tulisuutta ja toiselle chili on kauhistus. Suolan maistaminen on myöskin yksilökohtaista. 

Sitten voidaan reseptit heittää romukoppaan.

Kyllä lähtökohtaisesti ohjeen tulisi edes pyrkiä tasalaatuiseen makuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/19 |
13.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Niin? Ei sitä reseptiä ole pakko noudattaa.

Eihän siitä olekaan kyse, vaan siitä, että ohjeissa voisi rohkeasti lukea suolamäärä, joka vastaa paremmin todellista tarvetta.

T. Eri

Jokainen tietää itse maistamalla mikä määrä suolaa on jees. Vai etkö maistele ruokia ja oletat maun olevan juuri hyvä sinulle, kunhan vaan noudatat ohjetta?

Vierailija
10/19 |
13.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ymmärrän kyllä aloitusta.

Kyse on nimenomaan suolasta, ei muista aineista. Muiden aineiden suhteet ovat resepteissä varsin kunnossa, mutta suola on tosiaan hyvinkin alakanttiin.

Ei se huono asia ole, muttei myöskään sattumaa. Varmasti puhe suolan haitallisuudesta on vaikuttamassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/19 |
13.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Niin? Ei sitä reseptiä ole pakko noudattaa.

Eihän siitä olekaan kyse, vaan siitä, että ohjeissa voisi rohkeasti lukea suolamäärä, joka vastaa paremmin todellista tarvetta.

T. Eri

Jokainen tietää itse maistamalla mikä määrä suolaa on jees. Vai etkö maistele ruokia ja oletat maun olevan juuri hyvä sinulle, kunhan vaan noudatat ohjetta?

Siitä ei ole kyse. Nimenomaan suola on alakanttiin monissa phjeissa.

Kukin soveltaa, miten soveltaa.

Vierailija
12/19 |
13.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suolaa kyllä kannattaa laittaa ihan reilusti. Tajusin vasta joskus 30-vuotiaana että suola nimenomaan korostaa ruuan omaa makua eikä sitä kannata pihtailla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/19 |
13.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suolaa voi aina lisätä, mutta vähentäminen ei onnistu.

Sääli edes omaisiasi, vaikka haluat pystyynsuolata omat ruokasi.

Vierailija
14/19 |
13.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei ihme että suomalaisilla on niin isot pöhöttyneet naamat ja ruhot kun näköjään pitäisi saada 15 grammaa suolaa päivässä että "ruoka maistuu joltain".

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/19 |
13.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Niin? Ei sitä reseptiä ole pakko noudattaa.

Eihän siitä olekaan kyse, vaan siitä, että ohjeissa voisi rohkeasti lukea suolamäärä, joka vastaa paremmin todellista tarvetta.

T. Eri

Jokainen tietää itse maistamalla mikä määrä suolaa on jees. Vai etkö maistele ruokia ja oletat maun olevan juuri hyvä sinulle, kunhan vaan noudatat ohjetta?

Siitä ei ole kyse. Nimenomaan suola on alakanttiin monissa phjeissa.

Kukin soveltaa, miten soveltaa.

Liemikuutioista tulee migreeni.

Tavallinen suola yskittää, kun siinä on syanidia E536

Maldon riittää ja sitäkin ripotellaan vähitellen sormien välissä, ettei mene ruoka pilalle. Jos suurustat kastikkeen tahinilla on siinäkin suolaa jne.

Vierailija
16/19 |
13.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi olla että ihmiset herkemmin valittavat suolaisuudesta kuin suolattomuudesta, joten reseptintekijä pääsee helpommalla laittamalla suolan alakanttiin.

Miksiköhän resepteissä käytetään murtolukuja, eikä desimaaleja? 1/2 eikä 0,5.

Vierailija
17/19 |
13.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä syödään suolaa kyllä huomattavasti enemmän kuin mitä ruokaohjeissa sanotaan... mutta toisaalta piilosuolaa ei tule juuri mistään kun leipää ei syödä tai eineksiä. Joskus ostin juuston lidlistä, jonkin valmiiksi viipaloidun, ja se oli niin suolaista ethä syömättä jäi. Kirveli suorastaan suussa.

Suolaton ruoka on pahaa ja ihminen tarvitsee suolaa joten kyllä laitan keittoon enemmän kuin 1/2 tl suolaa.

Vierailija
18/19 |
13.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Niin? Ei sitä reseptiä ole pakko noudattaa.

Eihän siitä olekaan kyse, vaan siitä, että ohjeissa voisi rohkeasti lukea suolamäärä, joka vastaa paremmin todellista tarvetta.

T. Eri

Jokainen tietää itse maistamalla mikä määrä suolaa on jees. Vai etkö maistele ruokia ja oletat maun olevan juuri hyvä sinulle, kunhan vaan noudatat ohjetta?

Siitä ei ole kyse. Nimenomaan suola on alakanttiin monissa phjeissa.

Kukin soveltaa, miten soveltaa.

Liemikuutioista tulee migreeni.

Tavallinen suola yskittää, kun siinä on syanidia E536

Maldon riittää ja sitäkin ripotellaan vähitellen sormien välissä, ettei mene ruoka pilalle. Jos suurustat kastikkeen tahinilla on siinäkin suolaa jne.

Ferrosyanidia (E536) ei rautasidonnaisena yhdisteenä pidetä haitallisena, sillä ferrosyanidi haihtuu auringonvalossa ja happamissa oloissa ja desinfiointi yli 8,5 pH:ssa muuttaa syanidit vaarattomiksi syanaateiksi. Suolassa esiintyvä ferrosyanidi on syanaattia.[1]

Luulo ei taaskaan ollut tiedon väärti. Ei siinä mitään "syanidia" ole.

Vierailija
19/19 |
13.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja jotkut aina laittaa lisäksi lautasella lisää suolaa. Silloin on parempi laittaa ruokaan vähemmän.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi kolme kolme