Anteeksi nyt, mutta en ymmärrä laihduttajia, jotka
koko ajan miettivät mitä voivat syödä tai juoda tai kuinka paljon voi vielä syödä jne. Ja pohtivat sitä aamusta iltaan.
Minä olen ollut hieman ylipainoinen melkein koko ikäni. Kunnes vain tajusin sen tosiasian, että pitää kerta kaikkiaan syödä vain vähemmän. Söin aina normaalia terveellistä perusruokaa (kanaa, riisiä, salaattia, ruisleipää jne.), mutta söin sitä liikaa.
Vähensin annoksia, kerta kaikkiaan söin vähemmän ja jätin ylimääräiset pois. Laihduin 16 kg alle puolessa vuodessa. Kertaakaan en miettinyt, mitä voi syödä, käänsin vain aivoni niin että älä syö kuin juuri se tarpeellinen.
Paino on pysynyt samassa jo kohta vuoden ja en ole miettinyt mitä syön. Syön juuri sitä mitä mieli tekee, mutta vähän. Syön päivittäin suklaata, tosin 1-2 palaa, mutta se riittää minulle.
Käyn joka aamu vaa'alla ja jos paino alkaa nousta, pidän kevyemmän päivän. Se painon nouseminen tekee jo niin oksettavan olon että siitä menee jo ruokahalut ;)
Jättäkää oikeasti pois ne kaloripommihedelmät ja jugurtit, niillä ei kukaan laihdu. Normaalia ruokaa, mutta kohtuudella.
Kommentit (39)
Mä en vaan ymmärrä... sama kun jotkut aina täälläkin vauhkoaa että lapsella on niiiin nälkä että on pakko siellä kaupassa jo ahmia jotain maksamatonta karjalanpiirakkaa ja banaania. Miksi te ette pysty sietämään yhtään nälkää??
sen että esim. lapsi voi saada aikamoisen hepulikohtauksen ihan vaan siitä syystä. Siksi me äidit syötämme joskus lapsillemme kaupassakin jotakin, ihan lapsen oman terveyden ja muiden kanssaihmisten hyväksi.
Jos ruokailuvälit ovat liian suuret, verensokeri laskee liian alas. Siksi asiantuntijatkin kehottavat syömään usein, mutta pieniä annoksia kerrallaan - ettei verensokeri pääse laskemaan.
Olet hassu. Hedelmät ovat hyviä ja kuuluvat ehdottomasti normaaliin ruokaan. Eivätkä ole kaloripommeja sellaisenaan.
Eikä kukaan liho syömällä 0-rasvaprosenttista, vähän sokeroitua jogurttia kohtuudella.
Et sitten tiedä, että verensokeri laskee kun vatsa on tyhjä ja se aiheuttaa
sen että esim. lapsi voi saada aikamoisen hepulikohtauksen ihan vaan siitä syystä. Siksi me äidit syötämme joskus lapsillemme kaupassakin jotakin, ihan lapsen oman terveyden ja muiden kanssaihmisten hyväksi.
Jos ruokailuvälit ovat liian suuret, verensokeri laskee liian alas. Siksi asiantuntijatkin kehottavat syömään usein, mutta pieniä annoksia kerrallaan - ettei verensokeri pääse laskemaan.
Itse käy vaaálla joka päivä! Eikö se sitten ole turhaa kyttäämistä?! :)
Ja se tapahtuu kun vatsa tottuu pienempiin annoksiin. En ole ikinä voinut laihduttaa näillä miniaterioilla, siinä menen sekaisin, ja tulee ahmittua. Mutta tietysti voihan ne muille toimia, esim. jos reagoi verensokerin muutoksiin vähän jyrkemmin. Minulle toimii 3 ateriaa päivässä, ei välipaloja, ei iltasyömistä. Ja ne ateriat kevyitä, kasvispainotteisia, mutta proteiinia ja rasvojakin aterialla. Kun tottuu siihen, ettei muina aikoina syödä, niin ei tule enää nälkä. Ei se ole syömishäiriöistä! Koko ajan napostelu sen sijaan on epänormaalia. Miksi pitää olla miettimässä ruokaa koko ajan. Mitäs seuraavaksi, mitäs iltapalaksi, mitäs voisin vielä mässyttää.
Ruokaholisti miettii koko ajan seuraavaa suupalaa. Sairasta molemmat.
Aamulla vaa'alla käynti ei ole mielestäni sairasta, vaan terveellistä itse kullekin.
mutta terveellisessä muodossa, vitamiinien ja kuitujen kera. Vievät siis nälkää, ja antavat tärkeitä vitamiineja.
Ja kaloreja kuitenkin vähän, verrattuna siihen ihannoimaasi "normaaliruokaan" (mitä ihmettä se sitten onkin, jos siihen ei muka kuulu lainkaan hedelmät)
- banaanissa 84 Kcal/100g
- omenassa 36 Kcal/100g
- päärynässä 36 Kcal/100g
vertaatpa noita sitten vaikka vaan:
- kananmuna 143 Kcal/100g
- vähärasvainen naudan jauheliha 138 Kcal/100g
- ruisleipä 205 Kcal/100g
(lähde Fineli.fi)
Joten väitteesi hedelmien lihottavuudesta on täyttä potaskaa!
Mutta mitä voi odottaakaan ihmiseltä, joka nostaa HYVEEKSI sen, ettei mieti, mitä syö. Et varmaa mietikään, kun ÄO:si ei riitä ymmärtämään kaloritaulukoita.
buahahahaha
Sokeri on omiaan laskemaan/nostamaan verensokeria sellaiseen tahtiin että kohta on nälkä kun syöt hedelmän.
Sokeria kannattaa ehdottomasti ruokaholistin välttää keinolla millä hyvänsä, sama koskee muita huonoja hiilihydraatteja.
En tiedä kenelle tuon toiseksi viimeisen lauseesi kohdistit, koska itse en ole puhunut mistään miettimisistä.
Tämän verran kun osaa miettiä lapsikin, eikö?
ap:n puolesta kinata vastaan. Sanoit, että olin väärässä, kun ihmettelin ap:n kommenttia hedelmien lihottavuudesta. Pirustako kukaan muu tietää, kuka sinä olet, jos alat inttää ap:lle tarkoitettuun kommenttiin. AP uhoaa, ettei tarvitse miettiä, mitä syö, kunhan syö tarpeeksi vähän.
Ja sinä olet väärässä, kun karppiuskovaisena toistelet sokerien haitallisuutta. Sinulla ei ole minkään valtakunnan todistetta sille, että hedelmät lihottavat.
Tavallinen kalorien vertailu riittää. Hedelmä ei lihota. Pelkällä hedelmäruokavaliolla varmasti tulisi hontelo olo, mutta kysehän oli nyt siitä, voiko hedelmiä syödä osana ruokavaliota vai ei. Ja KYLLÄ voi. Ne ovat oiva, kevyt välipala tai vaikkapa jälkiruoka.
Kuulut siihen harvalukuiseen onnekasryhmään jolla tuo sokeri ei aiheuta nous/lasku-effektiä. Ole onnellinen siitä!
Ja kyllä se hedelmä lihottaa, painonvartijatkin kehoittaa pitämään annoksen kahdessa.
t: 10/16, entinen pv
Tässä puhutaan normaalista syömisestä, ei mistään pelkkiä-hedelmiä-ruokavaliosta.
Mitä ihmeen nousu- ja laskuefektiä? ;-DD Kuule, melkein kaikessa ruuassa on ainesosia, jotka hajoavat elimistössä sokereiksi.
Painonvartijat, salli mun nauraa.
Kuulut siihen harvalukuiseen onnekasryhmään jolla tuo sokeri ei aiheuta nous/lasku-effektiä. Ole onnellinen siitä!
Ja kyllä se hedelmä lihottaa, painonvartijatkin kehoittaa pitämään annoksen kahdessa.
t: 10/16, entinen pv
Sitten pitää enää löytää ne aineosat jotka vähiten aiheuttavat ongelmia elimistölle.
Pitkälle pääsee kun jättää ne sokerit, perunan, vehnäjauhot, vaaleat pastat ja riisit pois. Kyllä se siitä!
t: 10,16 jne
Etkö käsitä, että elimistö TARVITSEE sokereita. Ne ovat energiaa.
Ylijäämää ei kannata kartuttaa eli tavallinen sokeri on hyvä jättää pois. Mutta tietty määrä elimistöön täytyy saada energiaa ja hedelmien, juuresten ja vihannesten sisältämä sokeri on hyvä lähde.
Sitten pitää enää löytää ne aineosat jotka vähiten aiheuttavat ongelmia elimistölle.
Pitkälle pääsee kun jättää ne sokerit, perunan, vehnäjauhot, vaaleat pastat ja riisit pois. Kyllä se siitä!t: 10,16 jne
Syömällä suunnilleen samoja ruokia kuin ennenkin, vähemmän tosin. Esimerkiksi suklaata syön silloin tällöin, mutta vain pienen annoksen.
Ideana on juuri ajatella syömistä ja laihduttamista mahdollisimman vähän. Unohtaa kaikki tavoitteet ja kalorienlaskeminen, keskittyä vain omaan hyvään oloon. Ja siinä sitten laihtuu vähän kuin huomaamattaan.
En ymmärrä miksi laihduttaessa pitäisi kittuuttaa jollain tuskaisella dietillä. Tällä tyylillä paino ehkä tippuu hitaasti, mutta eipä ole ihan heti tulossa takaisinkaan. Ihmiset kovasti kyselee miten olen laihduttanut, eikä vastauksesti tunnu kelpaavan että olen vain syönyt vähemmän. Siis mitä ihmeen poppakonsteja ihmiset kuvittelee lahduttamisen vaativan?
Olet tosi hyvin laihtunut ja pysynyt uudessa painossasi. Onnittelut siitä.
Se on totta, että jogurtit voivat olla täynnä sokeria ja rasvaa. Mutta mikä on kaloripommihedelmä? En ole koskaan kuullutkaan.
Jokaiseen terveeseen ruokavalioon kuuluu päivittäin yli puoli kiloa kasviksia ja hedelmiä. Itse olen (ja koko perheemme) viime syksystä lähtien keskittynyt lisäämään juuri näiden määrää ruokavaliossani, ja oloni on uskomattoman hyvä! Lisäksi olemme olleet harvinaisen terveitä! Suosittelen lämpimästi kaikille.
selittäkää nyt... siis monihan karppaa sen takia, että laihtuu, alkuun ainakin, eikö? No mutta mitä sitten kun se ihannepaino on saavutettu niin mitä sitten teette? Jos jatkatte samalla tavalla syömistä, nin tehän laihdutte vaan koko ajan , kuihdutte pois, jos se karppaus vaan laihduttaa?! ELI, väitän, sanotte mitä sanotte, että karppaajatkin laihduttavat KALOREITA LASKEMALLA, eli syövät vähemmän kuin normaalisti. Koska muutenhan ,jos se itse karppaus laihduttaisi niin ne karppaajathan laihtuisi ja laihtuisi vaan koko ajan!!! Missä se raja tulee ettei enää laihdu?? Se tulee siinä, että kun on saavuttanut sen tietyn painon, niin alkaa syömään enemmän koska tietää ettei enää tarvitse laihduttaa!! Ihminen laihtuu aina jos syö vähemmän kuin kuluttaa, oli se sitten karppaamalla vai nutriletilla vai kaalikeittodieetillä tehty!! Toi karppaus on ihan huuhaata, toki jos haluatte mässätä jotain rasvaa lopun ikänne ja olla sitten 10v päästä sydänleikkauksessa niin siitä vaan, mutta jos vaan laihtua haluatte niin vähemmälläkin pääsette!
terve ihminen kestää kyllä ihan hyvin nälkää. Kun elimistö tottuu järkevämpään,terveellisempään syömiseen, ei enää yksinkertaisesti voi olla syömisen jälkeen nälkä. Tai ainakaan ei mun mielestä voi.
En ymmärrä miksi monet mieltää herkuiksi karkin, kaiken makean tai sitten erilaiset suola-rasva-lisäainepommit, niinkuin sipsit. Ja vain nämä. Herkutella voi niin paljolla muullakin, oikealla ruualla jne.
30 kg vuosia sitten pudottanut (eikä ole tullut takaisin)
1. nykyään painonvartijoissakin saa syödä hedelmiä suhteellisen vapaasti, kyseenalaistin jo vuosia sitten heidän 2 hedelmää per päivä -ohjeensa, ja päätin, että jos omenoita syömällä lihon, niin sitten saa kilot tullakin
2. monesti jano tosiaan sotketaan näläntunteeseen, siksi, jos ei edellisestä ateriasta ole epänormaalin kauan (tyylin et syönyt aamupalaa etkä lounasta ja iltapäivällä on kiljuva nälkä) niin silloin kannattaa juoda iso lasi vettä ja odotella vähän aikaa, ja katsoa meneekö tunne ohi. Eli jokaiseen nälänvihlaisuun ei kannata heti mättää safkaa naamaan. On totta, että nykyajan ihmisillä on näläntunne hämärtynyt, eikä sitä edes oikein välttämättä muisteta miltä se tuntuu, kun syötävää (= ei ruokaa, vaan kaikenlaista välipalaa ja naposteltavaa ja karkkia jne) on jatkuvasti tarjolla. Siksi ei ole ollenkaan hullumpaa opetella uudelleen tuntemaan miltä nälkä tuntuu - eli jättää kaikki välipalat pois ja syödä vasta kun on oikeesti nälkä. Sitten kun vielä syö monipuolisesti ihan normaalia perusruokaa - jota EI siis ole pizzat, kebabit, hampurilaisia jne, vaan normaalia, peruskotiruokaa lautasmallia noudattaen, niin kyllä varmasti a) laihtuu ja b) pysyy normaalipainoisena.
Nyt aloitin karppauksen 1 vaiheen. Katsotaan miten menee..
Voin kyllä jo luvata sormen heristelijöille että lihon takaisin laihduttamani kilot kuitenkin ja aloitan taas uuden ihmekuurin.
Ei voi mitään. Olen armoton herkkusuu joka rakastaa suklaata ja rasvaisia ruokia.
Tuollaista 5-10 kilon painoa jojotan edestakaisin.
Mulla usein jano naamioituu näläksi, eli syön janooni. Ei mulla ole mitään aktiivista tarvetta laihtua, mutta kesään mennessä 9kg olisi kiva saada pois. Olen huomannut että myös väsymys tekee nälkäiseksi. On siinä ollut oppimista, että tajuaa juoda kun janottaa ja nukkua kun väsyttää. Onneksi alotin karppaamisen.
Nyt ei nälkä iske sekunneissa maatakaatavaksi vaan tulee hiljalleen jolloin on aikaa miettä, että mitä tämä tunne nyt onkaan. Onko mulla jano vai haluanko syödä siksi kun oli paha päivä vai oliko tämä nyt ihan oikea nälkä. On ollut aikaa tajuta kuinka typerää oikeastaan lohtusyöminen on ja kun se ei edes oikeasti anna mitenkään hyvää oloa.