Miten maultaan poron ja hirven liha eroaa toisistaan?
Kommentit (16)
Aikoinaan muistaakseni ranualainen firma myi venäläistä hirveä porona. Labrassa ja tuliitilastoilla tämä todistettiin käräjöidessä.
Toki vanhan ison hirven lihassyyt ovat järeitä poroon verrattuna, joten tästä nyt ainakin voi epäillä tulleensa kusetetuksi
Hirvi on hirveää ja poro vielä pahempaa.
Etelän pellonreuna hirvi on paljon miedompi maultaan kuin Lapin mäntyjä ja varpuja järsinyt hirvi.
Ei se maku eroa. Hirvissä on useammin vanhoja yksilöitä, joilla lihassäikeet sitkaita. Liha ei ole koostumukseltaan niin mureaa. Ei nuorta hirveä luultavasti erota porosta muualla kuin poroerotuksessa.
Hirven liha on voimakkaamman makuista ja parempaa. Poro kuivaa ja mautonta , en tykkää.
Vierailija kirjoitti:
Hirven liha on voimakkaamman makuista ja parempaa. Poro kuivaa ja mautonta , en tykkää.
Olet syönyt vain poro kuivalihaa, josta on unohtunut suola?
Yleensä (siis yleensä...) hirvi on hiukan 'riistaisemman' makuista. Kuten edellä jo sanottu, riippuu miten vanha hirvi on kaadettu ja toisaalta kuinka nuorta poroa on tarjolla. Valmistusmenetelmät tietysti vaikuttavat. Meillä lempparia on hirvipata (vähän karjalanpaistin tapaan tehtynä), jossa hirven lisäksi vähän possua mukana, mausteeksi porkkana ja lanttua, sipulia, maustepippuria ja laakerinlehti. Haudutetaan uunissa miedolla lämmöllä monta tuntia, niin kauan kuin jaksetaan odottaa! :D
Poroa on harvemmin tarjolla muuten kuin käristyslihana täällä etelämpänä. Olisi kyllä mukavaa saada kunnon poronlihaa!
Syön tyytyväisenä Savuporon keittoa. Tekijänä Saarioinen. On herkkua!
Vierailija kirjoitti:
Yleensä (siis yleensä...) hirvi on hiukan 'riistaisemman' makuista. Kuten edellä jo sanottu, riippuu miten vanha hirvi on kaadettu ja toisaalta kuinka nuorta poroa on tarjolla. Valmistusmenetelmät tietysti vaikuttavat. Meillä lempparia on hirvipata (vähän karjalanpaistin tapaan tehtynä), jossa hirven lisäksi vähän possua mukana, mausteeksi porkkana ja lanttua, sipulia, maustepippuria ja laakerinlehti. Haudutetaan uunissa miedolla lämmöllä monta tuntia, niin kauan kuin jaksetaan odottaa! :D
Poroa on harvemmin tarjolla muuten kuin käristyslihana täällä etelämpänä. Olisi kyllä mukavaa saada kunnon poronlihaa!
Mielenkiintoista, itse olen koknut poron vahvemman makuiseksi, siis kun on kyse aikuisesta porosta. Toisaalta nykyään poron talviruokintakin vaikuttaa asiaan. Jäkälällä ja naavalla talven elänyt poro on eri makuista kuin melassia ja heinää pihassa popsiva poro.
Minulla on tapana syödä poroa muutenkin kuin käristyksessä. Ostan koosta riippuen kokonaisen tai puolikkaan
Ikäni näitä syöneenä poro on riistaisampi.
Poro maistuu jäkälälle, päinvastoin kuin hirvi😜!
Siis eroaa täysin !!
En tiedä onko muut vastaajat jotain ihmisiä jotka on syönyt vain ravintolan hirveä tai kaupan poroa.
Mutta on niissä aivan selvä ero.
Vastasitkin jo, eli maultaan tai oikeastaan mauiltaan
Käytännössä ei mitenkään. Asiantuntijatkin joutuu selvittämään asian geenitestillä.
Yksilökohtainen vaihtelu maussa on suurta; kesävasa vs. vanha hirvas/sonni.