Syötkö sushin soijakastikkeella ja wasabilla?
Minä en syö kummallakaan, ne vaan pilaa hyvät sushin maut.
Kommentit (20)
Pienellä määrällä wasabia ilman soijaa.
Onko "sushin syönti wasabilla on junttimaista"- palstahullu taas täällä!?!?
Jos tarjolla on, kuten yleensä on, chilitahnaa, niin saatan laittaa sitä kevätrullien lisäksi myös sushin päälle.
Vierailija kirjoitti:
Sinapilla ja ketsupilla
Keravalla varmasti näin maustellaan.
Wasabi riittää. Se saa ihanasti nenän kihelmöimään.
Vierailija kirjoitti:
Onko "sushin syönti wasabilla on junttimaista"- palstahullu taas täällä!?!?
Ei ole ainakaan ap. Minä ap laitoin kyselyn, koska juuri sushilla ollessani kaverini mielestä olimomituista, etten laita soijaa enkä wasabia sushiini. Halusin tehdä gallupin nähdäkseni miten muut tekevät. Minulle on ihan sama, vaikka muut laittaisivat mansikkahilloa ja ketsuppia sushiinsa. En siis arvosteke enkä arvota muiden tekemisiä.
Kertokaas sushihifistelijät, mikä on ns. etiketin mukainen tapa? Syön soijalla ja wasabilla ja jos saatavilla on joku pikkukippo, kaadan sinne soijaa ja lisään wasabia ja tähän dippailen sushit ennen syömistä. Ei hajuakaan, kuuluuko näin tehdä, mutta minusta kätevin tapa. En muista, keneltä tämän tyylin opin.
Olen ehkä viitisen kertaa käynyt oikeassa sushiravintolassa, jossa sushit on tehty tilauksen jälkeen ja syönyt ne paikan päällä. Alkupalaksi on aina ollut misokeittoa, joka on myös herkkuani. Muuten käytän esim. ResQ-sovellusta, joista voi iltapäivällä hakea lounasbuffasta ylijääneitä susheja, mutta näiden laatu on tietysti kammottava verrattuna kunnon sushiin. Siinä nyt ei etiketti kiinnosta, kun wasabikin on jotain vihreää mössöä, joka ei ole wasabia nähnytkään.
Laitan koska syön Prisman halpaa laadutonta sontaa, jossa makua on aika vähän. Ei ole mitään japanilaisen sushiasiantuntijan taideteoksia. Sellaisia kun söin kerran Helsingissä, en käyttänyt soijaa enkä "wasabia". Ne oli niin uskomattomia kokemuksia, että melkein itkin.
Vierailija kirjoitti:
Kertokaas sushihifistelijät, mikä on ns. etiketin mukainen tapa? Syön soijalla ja wasabilla ja jos saatavilla on joku pikkukippo, kaadan sinne soijaa ja lisään wasabia ja tähän dippailen sushit ennen syömistä. Ei hajuakaan, kuuluuko näin tehdä, mutta minusta kätevin tapa. En muista, keneltä tämän tyylin opin.
Olen ehkä viitisen kertaa käynyt oikeassa sushiravintolassa, jossa sushit on tehty tilauksen jälkeen ja syönyt ne paikan päällä. Alkupalaksi on aina ollut misokeittoa, joka on myös herkkuani. Muuten käytän esim. ResQ-sovellusta, joista voi iltapäivällä hakea lounasbuffasta ylijääneitä susheja, mutta näiden laatu on tietysti kammottava verrattuna kunnon sushiin. Siinä nyt ei etiketti kiinnosta, kun wasabikin on jotain vihreää mössöä, joka ei ole wasabia nähnytkään.
Silleen juuri, soijat pikkukippoon, sekoitellaan puikoilla joukkoon wasabia oman maun mukaan ja dippaillaan palat sen kautta suuhun.
T: toista vuotta opiskeluaikoina Japanissa asunut ja erään kerran sushia ja sashimia dippaillut, mukaan lukien kana- ja hevossashimi... Hifistiä minusta ei kuitenkaan sillä kuurilla tullut, sillä siellä päin japanilaisiin ruokiin muodostuu paljon arkisempi suhde 🙂
Laitatteko muuten sushit kokonaisena suuhun vai puraisetteko siitä? Itse laitan kokonaisena, muuten hajoaa koko komeus lautaselle.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kertokaas sushihifistelijät, mikä on ns. etiketin mukainen tapa? Syön soijalla ja wasabilla ja jos saatavilla on joku pikkukippo, kaadan sinne soijaa ja lisään wasabia ja tähän dippailen sushit ennen syömistä. Ei hajuakaan, kuuluuko näin tehdä, mutta minusta kätevin tapa. En muista, keneltä tämän tyylin opin.
Olen ehkä viitisen kertaa käynyt oikeassa sushiravintolassa, jossa sushit on tehty tilauksen jälkeen ja syönyt ne paikan päällä. Alkupalaksi on aina ollut misokeittoa, joka on myös herkkuani. Muuten käytän esim. ResQ-sovellusta, joista voi iltapäivällä hakea lounasbuffasta ylijääneitä susheja, mutta näiden laatu on tietysti kammottava verrattuna kunnon sushiin. Siinä nyt ei etiketti kiinnosta, kun wasabikin on jotain vihreää mössöä, joka ei ole wasabia nähnytkään.
Silleen juuri, soijat pikkukippoon, sekoitellaan puikoilla joukkoon wasabia oman maun mukaan ja dippaillaan palat sen kautta suuhun.
T: toista vuotta opiskeluaikoina Japanissa asunut ja erään kerran sushia ja sashimia dippaillut, mukaan lukien kana- ja hevossashimi... Hifistiä minusta ei kuitenkaan sillä kuurilla tullut, sillä siellä päin japanilaisiin ruokiin muodostuu paljon arkisempi suhde 🙂
Tuosta etiketistä vielä jatkaakseni: suht normaali japanilainen ”etiketti” on hotalehtia ruoka naamariin reipasta tahtia. Erityisesti työpaikan lounastunnilla, että ehtii vetäisemään viiden minuutin tehotirsat ennen kuin pilli soi ja sararimanin raadanta taas alkaa. Samat sararimanit vetävät aamuraamenit minuutissa jossain rautatieaseman kuppilassa hörsien nuudelia suuhun niin että korvissa soi. Voi tulla järkytyksenä, jos kuvittelee, että sikäläinen ruokailu on aistikasta nautiskelua kimono päällä jossain bambu- ja paperiseinäisessä tilassa koto-luutun soidessa tsing tsong taustalla 😀
Myös hyvä esimerkki olivat ainakin silloin suositut tabe- ja nomihoodai-ravintolat. Japanilainen versio raxista: maksa, syö ja juo minkä ehdit rajoitetussa ajassa. Ei kuulu tsing tsong silloin.
Levittelen puikoilla wasabia päälle ja dippaan soijaan. Syön kokonaisena aina.
Ei laita kumpaakaan, koska en pidä niistä.
Vierailija kirjoitti:
Laitatteko muuten sushit kokonaisena suuhun vai puraisetteko siitä? Itse laitan kokonaisena, muuten hajoaa koko komeus lautaselle.
Laitan kokonaisena suuhun ja sitten vasta puren.
Oli mielenkiintoista lukea sushi-etikettiä ja kokeilen ensi kerralla mm. nigirin syömistä kalapuoli kielelle laittaen kevyemmällä soijasipaisulla.
Inhoan sushia, mutta jos sitä joutuu jossain esim. työkuvioissa syömään, niiin kaikkia mausteita vaan päällle niin paljon ettei etikka ja raaka kala enää maistu.