Mitä teet karviaisista?
Mulla on pakastimessa viime vuotisiakin ja tänä vuonna saisin lisää. Mitähän noista tekisi? Piirakkaa? Hilloa?
Kommentit (14)
Mulla ei ole kuin yksi pensas, sen marjat olen pakastanut ihan sellaisenaan ja käyttänyt karviaspiirakkaan, smoothiesekoituksiin ja jugurttijäädykkeeseen.
Mä vedän noita himona sellaisenaan. Mutta juustokakku toimii hyvin.
Tee marjapirtelöitä. Karviaisia ja maustamatonta jugurttia tai soijajugurttia. Jos oikein makeasta tykkää, niin joukkoon banaaninpuolikas. Pakastetut karviaiset on tosi hyviä kyllä sellaisenaankin.
Tai marjapiirakkaa sillä kermaviilitäytteellä, tulee tosi hyvää.
Voi kun itselläkin vielä olisi karviaisia jäljellä!
Syön ne tuoreena suoraan pensaasta. Karviainen muuttuu säilöttynä todellakin "karviaiseksi" eli tuoreena parasta.
Karviainen, tuo marjoista turhin. Voi niillä vaikka heitellä naapurin kissoja. Pelästyvät, muttei ole vaaraksi.
Voisikohan kuivata hyötykasvikuivurilla? Sellaisen hankkimista olen miettinyt muutenkin. ap
Kerään suoraan pakastusrasiaan ja pakastan sellaisenaan. Kun syön puuroa, kaadan rasiasta vähän suoraan siihen, ja rasia takaisin pakkaseen. Puuro jäähtyy samalla sopivasti ja marjat parhaimmillaan.
Vierailija kirjoitti:
Syön ne tuoreena suoraan pensaasta. Karviainen muuttuu säilöttynä todellakin "karviaiseksi" eli tuoreena parasta.
Suoraan pakastimesta käytettynä ei muutu huonoksi. Kuten edellä kerroin, niin jäisenä puuroon, niin on todella hyvää.
Minäkin käytän jäiset karviaiset suoraan puuron sekaan tai syön sellaisenaan naposteltavina. Jäiset marjat lautaselle, sen verran mitä aikoo syödä. Vähän ajan kuluttua, kun hiukan sulaneet, voi alkaa syömään kun katselee vaikka elokuvaa. Herkullista. :)
Hilloa olen tehnyt, se säilyy. Piirakalle ei ole meillä oikein löytynyt syöjää. Mehua olen miettinyt, olisikohan hyvää...?