Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Tuore mango, miksei kukaan ole kertonut että tämä on näin hyvää?

Vierailija
02.07.2020 |

Piti ihan youtuben avustuksella opetella sen pieniminenkin.

Syön sitä loimulohen ja couscous-halloumisalaatin kanssa, ai että kuinka maistuvaa. Sopii mahtavasti suolaiseen ruokaan.

Mihin muualle sitä voisi yhdistää, esim. katkaravut?

Kommentit (16)

Vierailija
1/16 |
02.07.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

On se hyvää mutta raakana vähän kitkerää.

Vierailija
2/16 |
02.07.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yleensa syodaan ihan vaan hedelmana eika vihanneksena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/16 |
02.07.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pieniminen? Uusi ällötyssana.

Vierailija
4/16 |
02.07.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Koska Suomesta ei yleensä saa tuoretta, kypsää mangoa. Yksi kehitysmaiden valtti räntälandiaan verrattuna: kypsät hedelmät.

Vierailija
5/16 |
02.07.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Parempaa kuin karkki.

Mutta ikävä kyllä on myös kalliimpaa kuin karkki, joten ei köyhille.

Vierailija
6/16 |
02.07.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Koska Suomesta ei yleensä saa tuoretta, kypsää mangoa. Yksi kehitysmaiden valtti räntälandiaan verrattuna: kypsät hedelmät.

Jos näkee kaupassa Norsunluurannikon mangoja, niin kannattaa ostaa heti. Ne ovat järjestään aivan taivaallisia, paljon parempia kuin esim. brasilialaiset. Valitettavasti norsunluurannikkolaisia on tosi harvoin tarjolla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/16 |
02.07.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos tuosta norsunluurannikkovinkistä.

Australiassa söin aina tuoreita mangoja.

Suomessa ei oikein tiedä mitä saa kun ostaa..

Vierailija
8/16 |
02.07.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kiitos tuosta norsunluurannikkovinkistä.

Australiassa söin aina tuoreita mangoja.

Suomessa ei oikein tiedä mitä saa kun ostaa..

Itse ostin paljon parjatusta S-Marketista. Opiskelin youtubesta myös sen että kypsässä mangossa olisi hyvä olla mahdollisimman vähän värejä (siis monia) niin sattumalta nämä 2 jotka ostin ovat ihan vihreitä, sopivan pehmoisia ja suussasulavia. Yllätyin että tässähän on pieni hapokkuus, sopii mahtavasti kalan kanssa. Taidan kokeilla ensi kerralla halloumin kanssa myös.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/16 |
02.07.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kokeile laittaa murskattua rosepippuria mangon päälle, on taivaallinen makuyhdistelmä.

Vierailija
10/16 |
02.07.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kerran mango kypsyi vahingossa vähän mössöksi, mutta siitä sai tehtyä totaalisen taivaallista mangolassia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/16 |
02.07.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joka toisen m*ngon nimeksi womango. Koska saamme tämän toivotun uudistuksen?

Vierailija
12/16 |
02.07.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Parempaa kuin karkki.

Mutta ikävä kyllä on myös kalliimpaa kuin karkki, joten ei köyhille.

No kilohinta oli alle 3 euroa, en tiedä mahtaako mikään karkki olla edullisempaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/16 |
02.07.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pienet keltaiset Ataulfo/Campagne mangot ovat paljon parempia kuin ne Atkinsit. 

Vierailija
14/16 |
02.07.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onhan se hyvää, jos sattuu olemaan sopivan kypsää. Valitettavasti sitä ei näe päällepäin eikä siihenkään voi luottaa, kun mangon ilmoitetaan olevan syöntikypsä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/16 |
02.07.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Intialaiset Alphonso ja Kesar lajikkeet ovat omaan makuuni erityisen hyviä, mutta satokausi ja saatavuus hyvin rajattuja.

Vierailija
16/16 |
02.07.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyljysten kanssa voi syödä! Olen ensin marinoinut kyljyksiä yön yli kastikkeessa, jonka teen limettimehusta, öljystä ja hienonnetusta purjosta ja jonka maustan chilillä, kanelilla, muskotilla ja suolalla. Sitten kaavin enimmät marinadit pois ja paistan. Teen kastikkeen lisäämällä pannulle vettä ja ne poistetut marinadit. Ja sitten tarjoillaan pottumuusin, salaatin, kurkun ja viipaloidun kypsän mangon kanssa!

Itsekin yllätyin aikoinaan tuoretta mangoa syödessäni, kuinka erilaista se onkaan kuin purkitettu. Olen kyllä useammallekin tutulleni suositellut kokeilemaan, mutta ilmeisesti sinä et kuulu heihin :) Kypsyysasteella kyllä tosiaan on väliä, sekä raaka että ylikypsä on pahaa. Voi tietysti ostaa raakoja ja odotella että kypsyvät kotona.