Mies toi kotiin ahvenen, miten laittaisitte?
Kokonnainen ahven, hyvin "tuore", märkäkin vielä
Kommentit (27)
Kalastaja itse perkaa ja pilkkoo saaliin.
filee pannulla, tai voi olla kokonainen ja perattu ja paistaa voisulassa ja suolaa mausteeksi.
Yhden ahvenen? Antaisin kissalle, yhtä surkeaa sinttiä ei kannata ruveta kokkaamaan.
Onko se suuri valkoinen metsästäjä perannut saaliinsa? Jos on riittävän suuri - täällä sanotaan pannukarkea - niin fileoi ja paista voissa. Toinen vaihtoehto, jos teillä on savustuspönttö, niin savusta.
Paneeloitu ahven pannulla paistettuna.
Oma mies ainaki tykkää
Perkaa fileeksi, kasta kananmunaan ja sitten ruiskorppujauho leivitys. Paista voissa ja lopuksi sitruunanmehua päälle. Parasta uusienperunoiden ja kevätsipulin kanssa.
Jos on vaan yksi ainoa ahven niin keittoa.
Ahven voi olla kookaskin niin, että siitä 2 ihmistä saa lisukkeiden kanssa aterian.
Siis pannulle.
Ahven on parhaita kaloja.
Vierailija kirjoitti:
Paneeloitu ahven pannulla paistettuna.
Oma mies ainaki tykkää
Puolipaneeli vai koko?
Itse ainaki tapetoin kalat ja pistän uuniin
Meillä mies on ahkera kalamies niin kesällä kuin talvellakin.
Hän on myös opetellut kalan käsittelyn alusta loppuun saakka.
Hän puhdistaa pyytämänsä kalat ja osaa jopa fileroida ne.
Mökillä meillä on sähköinen savustin ja kyllä se mies on se, joka kalat savustus kuntoon laittaa.
Ainoa kala jota en voi sietää on made.
Muista kaloista teemme ruokaa joka keittoina, paistettuina pannuilla ja uuneissa ja kesällä pääasiassa savustettuina.
Teen mielelläni ruokaa kalasta, joka valmiiksi siihen kuntoon laitettu, ja se maistuu koko kolmihenksille perheellemme.
Sama juttu metsästyskautena, teen ruokaa riistalihasta, kun se on valmiiksi ruuanvalmistuskuntoon laitettu. Riistaliha meillä on tosin vain hirveenlihaa.
Osan siitä jo riistanhoitoyhdistys porukalla laitetaan säilykelihaksi, ja / tai savustetaan.
Itse keräilen syksyisin esim. pihlajanmarjat, puolukat ja karpalot riistaruuan mausteiksi ja teen niistä hyytelöitä ja soseita, joita nautiaan riistaruuan kanssa.
Riiistaliha on myös perheemme ns. bravuuriruoka, joita valmistamme talvisin kylään tuleville kaupunkivieraille ja jotka pitävät ja arvostavat erikoisruuista.
Vierailija kirjoitti:
Kissalle tai roskiin.
Mä sain kerran ahvenen naapurilta kissalle, muttei se kissa edes koskenut siihen saaliiseen.
Mies voisi asetella sen sängyssä odottavan lahnan viereen.
Antaisin sen kissalle. Tämä on paras käyttö.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kissalle tai roskiin.
Mä sain kerran ahvenen naapurilta kissalle, muttei se kissa edes koskenut siihen saaliiseen.
Modernille kissalle sen joutuu suomustamaan ja paloittelemaan.
Vierailija kirjoitti:
Yhden ahvenen? Antaisin kissalle, yhtä surkeaa sinttiä ei kannata ruveta kokkaamaan.
No onpa tosi iso kokkaaminen. Joka tapauksessa se pitäisi perata ja paistamiseen menee pari minuuttia. Paistettu kala leivän päälle ja iltapala on valmis.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kissalle tai roskiin.
Mä sain kerran ahvenen naapurilta kissalle, muttei se kissa edes koskenut siihen saaliiseen.
Modernille kissalle sen joutuu suomustamaan ja paloittelemaan.
Ja kypsentämään.
Raa'an kalan antamisesta voi napsahtaa eläinrääkkäyssyyte.
Jos olisin kyseinen mies niin pistäisin lahnan sohvalle nukkumaan ja ottaisin ahvenen sänkyyn
Paista pannulla runsaassa voissa.