Lihottaako pekonin syönti?
Popsin varmaan 1-2 pkt pekonia viikon aikana. Onko paha? Pottunen tai leivän tai makaronien kans.
Kommentit (19)
Seuraavaks sanot miksi hiljaa? Huono provo idiootti, ei se pekoni lihota vaan noin perkel hiiLARIT!
Ei lihota. Pekoni on harvinainen ns. nollaenergiaelintarvike, joka ei lihota ollenkaan.
Vierailija kirjoitti:
HILJAA
Miksi hiljaa?
Eihän pekonia pitäisi edes syödä koska se ei ole vegaanista.
Ruokavalio on aina kokonaisuus, jos emme tiedä mitä muuta syöt tuon pekonin, pottujen, makaronin ja leipien lisäksi, emmekä myöskään näiden ruoka-aineiden määrää annoksessa, on vaikea vastata lihottaako vai ei.
Riippuu mitä muuta syö mutta pari siivua pekonia viikossa ei lihota ketään. Jos kaikki muu mene yli kulutuksen, niin sitten kokonaisuus lihottaa.
En tiedä mutta minua pelottaa lihan syönti. En ole ikinä syönyt pekonia.
Ei, kunhan muistat lisätä annokseen suolaa, voita ja kermaa.
Hyi, mieti mikä määrä rasvaa sinulla on verisuonissasi.
No mietipä vähän, mitä pekoni on ja miten se valmistetaan.
Ei. Suolan käyttöä paistaessa enemmän katsoisin kuin pekonia noin pienissä määrin.
Jos yksiksesi popsit tuon määrän viikossa, olisin huolissani lähinnä tuon epäterveellisen rasvan määrästä. Verisuonesi eivät pitemmän päälle tykkää moisesta määrästä. Lihottavuudesta ei pysty sanomaan mitään tietämättä muusta syömisestäsi.
Vierailija kirjoitti:
Ei. Suolan käyttöä paistaessa enemmän katsoisin kuin pekonia noin pienissä määrin.
”Noin pienissä määrin”? 1-2 pkt viikossa ei ole vähän!
En oo tuo törppö joka sano Hiljaa.
Juu syön minä siis muutakin lihaa viikossa, esim jauhelihaa ja kanaa. Kasviksia tietenkin sekoitan kaikkeen. Oon vaa nii koukussa pekoniin, että pakko saaha sitä tyyliin jokatoinen päivä.
Joku sano ett verisuoniin tulee rasvaa. Se minua kiinnostaa myös että entäs jos tasapainoksi syö oliiviöljyä päivittäin, ja kalaöljy kapseleita 2000mg, niin eikö ne oo hyvät verisuonille ja ehkä pekonin rasva ei niin jää sinne suoniin sit?
Ap
mulla menee 1 paketti päivässä kun ruoka-avusta saa 4 pakettia joka kerta eli 2 kertaa viiikossa sit pottuja ja illalla 650 g pekonipasta
Pottujen”