Miksei kevytkermaa saa käyttää ruoan kypsentämiseen?
Olen aina käyttänyt sitä ruoanvalmistuksessa: lisännyt kastikkeisiin, kinkkukiusaukseen ja suolaisiin sekä makeisiin piirakoihin.
Kommentit (14)
Kyseessä Pohjolan meijerin valmistama (iskukuumennettu) Kevytkerma. Purkissa lukee, että sopii kahviin ja leivontaan, ei saa keittää. Miksei saa keittää?
Mitä sillä sitten pitäisi tehdä? Erikoista. En tiedä syytä tuolle.
todennäköisesti sen rakenne ei kestä keittämistä, vaan se juoksettuu kiehuessaan.
Olen lisännyt kermaa kastikkeisiin ja keittänyt sitä ja aina on tullut hyvää. Minkähän takia siinä sitten lukee, ettei saa keittää? ap
Vierailija kirjoitti:
todennäköisesti sen rakenne ei kestä keittämistä, vaan se juoksettuu kiehuessaan.
Ei ole juoksettunut. Siksi aloinkin epäilemään, voiko koostumus muuttua keitettäessä jotenkin myrkylliseksi. Tuskinpa sentään. ap
Usein noissa tosiaan se rakenne enimmäkseen on se, mikä ei kestä vaan kuumiin ruokiin suositellaan kermaa lisäämään vasta ihan lopussa ja korkeintaan kiehauttamaan.
Miksi luulet, että ne kevyttuotteet ovat kevyitä? Ne ovat yleensä vettä. On tuhlausta ostaa vettä kaupasta ja kiehuttaa se taivaan tuuliin liedellä. Ei se myrkylliseksi muutu vaan se häviää. Osta oikeaa kermaa ja laita sitä tilkka. Nuo kevyttuotteet ovat huijausta ja turhuutta.
Kokeile keittää kevytkermaa ja oikeaa kermaa omissa kattiloissaan sama aika. Näet kumpi on tarkoitettu elintarvikkeeksi.
Vierailija kirjoitti:
Miksi luulet, että ne kevyttuotteet ovat kevyitä? Ne ovat yleensä vettä. On tuhlausta ostaa vettä kaupasta ja kiehuttaa se taivaan tuuliin liedellä. Ei se myrkylliseksi muutu vaan se häviää. Osta oikeaa kermaa ja laita sitä tilkka. Nuo kevyttuotteet ovat huijausta ja turhuutta.
Hyvää kastiketta olen aina saanut kevytkermalla. Kuohukerman käyttöikä on lyhyt, joten se happanisi meillä ihan turhaan ja loppupurkki jäisi käyttämättä. Kevytkerma säilyy pidempään ja se on todellakin ihan eri asia kuin vesi ruoanvalmistuksessa. ap
Vierailija kirjoitti:
Kokeile keittää kevytkermaa ja oikeaa kermaa omissa kattiloissaan sama aika. Näet kumpi on tarkoitettu elintarvikkeeksi.
Minulle riittää se, miltä valmistamani ruoka näyttää ja maistuu. ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miksi luulet, että ne kevyttuotteet ovat kevyitä? Ne ovat yleensä vettä. On tuhlausta ostaa vettä kaupasta ja kiehuttaa se taivaan tuuliin liedellä. Ei se myrkylliseksi muutu vaan se häviää. Osta oikeaa kermaa ja laita sitä tilkka. Nuo kevyttuotteet ovat huijausta ja turhuutta.
Hyvää kastiketta olen aina saanut kevytkermalla. Kuohukerman käyttöikä on lyhyt, joten se happanisi meillä ihan turhaan ja loppupurkki jäisi käyttämättä. Kevytkerma säilyy pidempään ja se on todellakin ihan eri asia kuin vesi ruoanvalmistuksessa. ap
Kuohukermaa voi myös pakastaa, jos se parin desin purkki on niin vaikeaa kerralla käyttää.
Vertaapa kevytkerman ja kuohukerman ainesosaluetteloa purkin kyljestä, siitä näkyy kumpi on ruokaa.
Vesi ja kevytkerma on tosiaan ihan eri asia, vesi käy ravinnoksi, kevytkerma ei.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kokeile keittää kevytkermaa ja oikeaa kermaa omissa kattiloissaan sama aika. Näet kumpi on tarkoitettu elintarvikkeeksi.
Minulle riittää se, miltä valmistamani ruoka näyttää ja maistuu. ap
Jaa, no sitten. Ravinnoksi sopivuudesta viis :)
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kokeile keittää kevytkermaa ja oikeaa kermaa omissa kattiloissaan sama aika. Näet kumpi on tarkoitettu elintarvikkeeksi.
Minulle riittää se, miltä valmistamani ruoka näyttää ja maistuu. ap
Et siis pidä hyvältä maistuvasta ruuasta.
Huomasin, että purkin kyljessä lukee, ettei saisi käyttää ruoanvalmistuksessa. Siis ilmeisesti tarkoitetaan kuumentamista. Miksi näin? ap