Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten sima tehdään, että se on kuohuvaa?

Vierailija
22.04.2020 |

Toiset saa simasta niin kuohuvaa ja mulla tulee aina ihan pliisua vaikka teen ohjeiden mukaan.

Mikä on se juju?

Kommentit (14)

Vierailija
1/14 |
22.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tarpeeksi hiivaa?

Vierailija
2/14 |
22.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jälkikäyminen. Kun pullotat siman, lisää sokeria ja muista tiivis korkki. Puhtaus on myös tärkeää, Hiiva kuolee helposti likaisissa astioissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/14 |
22.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riittävän pitkä käymisaika ja pullotusvaiheessa lisättävä vielä sokeria joka pulloon.

Voisin antaa tarkemmatkin ohjeet, mutta mun simassa on aina prosentteja niin että ei tulisi lasten juomaa siitä.

Vierailija
4/14 |
22.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jaa a. Kerro ensin miten teet omasi niin mietitäön mikä menee pieleen.

Onko pullonkorkit riittävän tiivit? Laitatko hiivan liian kuumaan nesteeseen ja se kuolee? Annatko tekeytyä riittävän monta päivää (5-7)?

Meillä tulee aina todella kuohuvia, vaikea välillä saada pullot avattua kun poksahtaa paineella.

Vierailija
5/14 |
22.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tarpeeksi hiivaa?

Hiiva on pelkkä katalyytti. Sokeri on se kuplien juju. Jos on liikaa hiivaa tai hiiva on liian kuumassa nesteessä se kuolee. 

Vierailija
6/14 |
22.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei se hiivan lisääminen oikein auta, tulee vain lisää alkoholia. Kyllä tosi pienelläkin hiivamäärällä saa reippaasti sihisevää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/14 |
22.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Äh, lapsus viimeisessä lauseessa. Piti olla: jos on liikaa hiivaa, sima muuttuu kitkeräksi.

Vierailija
8/14 |
22.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jaa a. Kerro ensin miten teet omasi niin mietitäön mikä menee pieleen.

Onko pullonkorkit riittävän tiivit? Laitatko hiivan liian kuumaan nesteeseen ja se kuolee? Annatko tekeytyä riittävän monta päivää (5-7)?

Meillä tulee aina todella kuohuvia, vaikea välillä saada pullot avattua kun poksahtaa paineella.

Eikös ohjeessa (fariinisokeripussin kyljessä, en muista?) sanota, että korkit pitää jättää vähän löysälle, jotta ei pullot poksahda? En ole ikinä ajatellut, että siman pitäisi ihan "kuohua", sellaista raikkaan poreilevaa saa minusta ihan tuolla perusohjeella, jossa ei hiivaa todellakaan paljon edes ole. Sitä minäkin mietin, että onko ap antanut nesteen jäähtyä riittävästi ennen hiivan lisäämistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/14 |
22.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tiivis korkki on kaikkein tärkein. Jos pulloon ei muodostu painetta ei hiilidioksidi jää simaan. 

Seuraavaksi tärkein on laittaa pullot viileään muutamaksi päiväksi, kylmemmässä nesteeseen sitoutuu enemmän hiilidioksidia kuin kuumemmassa.

Sokeria ja hiivaa simassa on yleensä aina riittävästi.

Vierailija
10/14 |
22.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiehauta vesi. Lisää sokerit ja sitruuna. Anna sen jäähtyä kädenlämpöiseksi. Kädenlämpöinen tarkoittaa sitä, ettei se tunnu käteen kylmältä eikä kuumalta, eikä oikeastaan edes lämpimältä. Jos sinulla on digitaalinen kinkkumittari, mittaa lämpötila sillä, 37-42 astetta on sopiva, ei missään tapauksessa yhtään yli. Jos lämpötila on vähän alle tuon, se ei ole niin paha.

Peitä sima liinalla tms. ei tiiviillä kannella. Anna käydä huoneenlämmössä 12-24 tuntia. Varmista, että pinnalle nousee kuplia, ja keitos alkaa tuoksumaan simalta.

Limsapullot ovat hyviä tähän, koska ne ovat tiiviitä, ja kestävät painetta.

Laita sima pulloihin. Kierrä korkit kunnolla kiinni. Anna niiden olla huoneenlämmössä vielä pari tuntia ennen kuin laitat jääkaappiin jäähtymään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/14 |
22.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minulla oli päinvastainen ongelma eli simastani tuli liian kuohuvaa. Syyksi paljastui se, että säilytin pulloja liian lämpimässä (jää-viileäkaapin viileässä osastossa), kun niiden olisi pitänyt olla kylmemmässä. Muilta osin noudatin koulun kotitalouskirjan ohjetta.

Vierailija
12/14 |
22.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aina se vaan ei käy samalla tavalla, vaikka tekisi joka kerta samalla tavalla, henkimaailman juttuja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/14 |
22.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kiehauta vesi. Lisää sokerit ja sitruuna. Anna sen jäähtyä kädenlämpöiseksi. Kädenlämpöinen tarkoittaa sitä, ettei se tunnu käteen kylmältä eikä kuumalta, eikä oikeastaan edes lämpimältä. Jos sinulla on digitaalinen kinkkumittari, mittaa lämpötila sillä, 37-42 astetta on sopiva, ei missään tapauksessa yhtään yli. Jos lämpötila on vähän alle tuon, se ei ole niin paha.

Peitä sima liinalla tms. ei tiiviillä kannella. Anna käydä huoneenlämmössä 12-24 tuntia. Varmista, että pinnalle nousee kuplia, ja keitos alkaa tuoksumaan simalta.

Limsapullot ovat hyviä tähän, koska ne ovat tiiviitä, ja kestävät painetta.

Laita sima pulloihin. Kierrä korkit kunnolla kiinni. Anna niiden olla huoneenlämmössä vielä pari tuntia ennen kuin laitat jääkaappiin jäähtymään.

Hiilihappokäyminen vaatii vähän aikaa. Jos et lisää yhtään sokeria pullotusvaiheessa, täytyy pulloja pitää ainakin viikko jääkaapissa. Jos pidät pidempään lämpimässä, kylmässä pidettävä aika lyhenee, mutta lämpimässä saattaa alkoholipitoisuus kasvaa. Jos taas sokeria laittaa liikaa, voivat pullot räjähtää, itse jouduin yhtenä vappuna siirtämään kaikki pullot isoon saaviin ja saavi pihalle, odottamaan että auringon lämpö räjäyttää pullot hallitusti,koska yksi pullo hajosi käsiin avausvaiheessa, sotku melkoinen. Hyvällä tuurilla muita vaurioita ei syntynyt.

Vierailija
14/14 |
22.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

osta kaupasta!

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan kaksi yhdeksän