Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kuka säilyttää ruokaa uunissa???

Vierailija
02.04.2020 |

Mies tosiaan teki eilen lasagnen. Kysyin tänään että onko ollut koko yön hellalla, ei kuulemma. Kysyin että missä sitten kun jääkaappi täynnä ruokaa? -Uunissa.

Miten joku voi olla noin tyhmä. Neuvoin että ruoka, jossa on lihaa ja maitotuotteita, pilaantuu herkästi lämpimässä. Uuni ei ole jatkuvasti tarpeeksi kuuma tuhotakseen bakteereja eikä tarpeeksi kylmä jotta siellä voisi säilyttää ruokaa. Vastaus: No oli siinä folio päällä.

En pysty. En pysty tähän. En voi olla noin tyhmän miehen kanssa yhdessä.

Kommentit (22)

Vierailija
1/22 |
02.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä koska ei ole jääkaappiakaan. Ja mikrokin on täynnä.

Vierailija
2/22 |
02.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jätä se, sika - se ansaitsee parempaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/22 |
02.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vanhemman väestön piirissä normaalia, että ruoka säilytetään uunissa tai hellalla. Ja silti ovat hengissä.

Vierailija
4/22 |
02.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vanhemman väestön piirissä normaalia, että ruoka säilytetään uunissa tai hellalla. Ja silti ovat hengissä.

Ne ruokamyrkytykseen kuolleet eivät ole.

Vierailija
5/22 |
02.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vielä viime vuosituhannella meillä porukat "säilytti" jouluruoat 2-3 päivää pöydillä, niitä syötiin niin kauan ku olivat loppu. Ei kellään koskaan mitään vatsaoireita ..eikä oikeestaa sen jälkeenkään. Think..

Vierailija
6/22 |
02.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kauanko se ajatteli säilyttää siellä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/22 |
02.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vanhemman väestön piirissä normaalia, että ruoka säilytetään uunissa tai hellalla. Ja silti ovat hengissä.

Ne ruokamyrkytykseen kuolleet eivät ole.

Luonto hoitaa että vahvimmat jäävät jäljelle ja ihmiskunnan vastustuskyky kasvaa.

Vierailija
8/22 |
02.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vanhemman väestön piirissä normaalia, että ruoka säilytetään uunissa tai hellalla. Ja silti ovat hengissä.

Miten vanhan? Isoäiti on 87 v eikä tee noin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/22 |
02.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

En minäkään noin idioottia miestä jaksaisi. Tuollainen puolilämmin lasagne on kuin petrimalja bakteereille.

Vierailija
10/22 |
02.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En minäkään noin idioottia miestä jaksaisi. Tuollainen puolilämmin lasagne on kuin petrimalja bakteereille.

Bakteerit muokkaavat huonoista hiilihydraateista proteiineja. Ravintoarvot paranevat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/22 |
02.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minun äitini säilytti ja aina välillä katselin sitä touhua vähän epäillen. Enää ei säilytä koska asuu hoivakodissa, mutta yli 90-vuotiaaksi on kuitenkin elänyt ilman ruokamyrkytyksiä.

Vierailija
12/22 |
02.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kauanko oli siis uunissa? Itse jätän helposti pataruoat jäähtymään yön yli ja aamulla aikaisin jääkaappiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/22 |
02.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos ap:llä on oikeasti noin tyhmä mies niin...

Vierailija
14/22 |
02.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Minun äitini säilytti ja aina välillä katselin sitä touhua vähän epäillen. Enää ei säilytä koska asuu hoivakodissa, mutta yli 90-vuotiaaksi on kuitenkin elänyt ilman ruokamyrkytyksiä.

Kyllä ne tavallisilta vaikuttavat vatsatauditkin ruokamyrkytyksiä voi olla. Ei niitä aina erota.

Vielä 40-50-luvulla etenkin pikkulapsia kuoli epämääräisiin ripulitauteihin, kunnes neuvolan hygieniavalistus alkoi purra.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/22 |
02.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kauanko oli siis uunissa? Itse jätän helposti pataruoat jäähtymään yön yli ja aamulla aikaisin jääkaappiin.

Yök. Etkö osaa jäähdyttää? Laitat hetkeksi ulos jos siellä viileää tai kylmässä vesihauteessa altaassa.

Vierailija
16/22 |
02.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vanhemman väestön piirissä normaalia, että ruoka säilytetään uunissa tai hellalla. Ja silti ovat hengissä.

Miten vanhan? Isoäiti on 87 v eikä tee noin.

Mun mutsi on 74 ja tekee noin.

Vierailija
17/22 |
02.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kauanko oli siis uunissa? Itse jätän helposti pataruoat jäähtymään yön yli ja aamulla aikaisin jääkaappiin.

Voi hyvä luoja.. laita nyt edes ulos viileään jos et jääkaappiin halua kuumaa pataa laittaa. Ruoka pitäisi jäähdyttää alle +6 asteeseen maks. neljässä tunnissa. Lämmin ruoka on ihanteellinen kasvualusta mikrobeille.

Vierailija
18/22 |
02.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruoka on steriiliä kun se on ollut kiehuvan lämpöistä folio päälle laitettaessa. Ruoka kuin ruoka säilyy näin yön yli, esim. kanan koipireidet riisipedillä säilyvät hyvin. Mutta heti kun folio avataan, ruokaan leijailee huoneilmassa olevia bakteereja ja hiivoja ja pilaantumisprosessi alkaa. Kaiken ruoan kanssa jos päiväykset ovat menneet tai kylmäketju katkennut: Haista, maista. Evoluutio on kehittänyt meille nämä aistit ja useimmat ihmiset havaitsevat onko ruoka syömäkelpoista vai pilaantunutta. Ruokahävikkiin menee valtavasti syömäkelpoista ruokaa esim. itäneet perunat, nahistuneet tomaatit ja jauhelihapakkaukset joista on päiväys mennyt eilen.

Vierailija
19/22 |
02.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tyhmä vai tietämätön? Tyhmä olisi, jos ei opi sittenkään, vaikka neuvotaan. Tuskin ap:kaan syntyi valmiiksi tuolla tiedolla.

Vierailija
20/22 |
02.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

YÖK

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi kolme kuusi