Mitä leipoisin, tekee mieli leipoa mutten tiedä mitä!
On kaikkia normi leivonta tarvikkeita ja leivontasuklaata myös!
Ei oo allergioita eikä rajotteita.
Kommentit (8)
Suklaatorttu, väliin vadelmahilloa ohuelti ja päälle sulatettua suklaata ja säilöttyjä kirsikoita.
Tee ihan perinteinen suklaakuivakakku.
- 150 g voita tai leivinmargariinia, vaahdota kahden desin sokeria kanssa
- lisää kolme munaa samalla vatkaten
- sekoita 3,5 dl vehnäjauhoja ja 2 tl leivinjauhetta
- lisää jauhot ja purkki rahkaa, kermaviiliä tai maustamatonta jogurttia (mikä vain käy TAI 1 dl maitoa) vuorotellen taikinaan
- pilko suklaata pieneksi, maun mukainen määrä (itse laitan puoli dl kaakaota ja reilun puoli levyllistä suklaata) ja sekoita taikinaan.
- kaada korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 35 min 200 asteessa, tarkista kypsyys ennen kuin otat uunista.
Tuolla samalla perusohjeella syntyy yhtä hyvin myös hedelmä- tai marjakakku. Tai muffinsseja. Vaihdat vaan suklaan tilalle mitä nyt ikinä kotoa löytyykään!
Jos teet matjoista tai hedelmistä, laita niitä 3 dl. Muffinseja paistat 15-20 min.
Mä tein just taateli-banaanikakkua. Tein taatelikakun ohjeella, mutta kahden sokeridesin sijaan laitoin yhden, ja sitten yhden muussatun banaanin. Seuraavan kerran kokeilen laittaa vain puoli desiä sokeria.
Joulutorttuja kannattaa aina leipoa.
Tiikerikakku