Kuinka usein taloudessanne syödään keitettyä perunaa?
Mikä on paras perunalajike? Kuoritaanko perunat valmiiksi vai syöttekö kuorineen? Vai teettekö muusin?
Muita mietteitä tästä kansaa jakavasta "herkusta".
Kommentit (29)
Pari kertaa vuodessa jaksan keittää (uusia perunoita alkukesällä on pakollinen), en oikeastaan tiedä miksi niin harvoin. Ehkä se on jotain ”kapinaa”, kun kotona lapsena perunoita syötiin melkein joka ikinen päivä, nykyäänkin äiti on aina niitä keittämässä.
Kesällä huomattavasti enemmän, kun on uusia perunoita tarjolla. Talvella tulee tehtyä muusia useammin, mutta myös keitettyjä kerrna viikkoon/kahteen.
Yleensä kuorin valmiiksi, koska meitä on vain 2 syöjää.
Nyt innostuin syömään keitettyjä perunoita, kun hoksasin miten tavattoman hyvää kastiketta tulee suolatuista rouskuista.
Se on niin hyvää, että loput suolarouskut varasin siihen.
Uusien perunoiden aikaan voisin elää niillä.
Muulloin aika harvoin. Ennemin teen uuniperunoita, lohkoperunoita tai muussia.
Mutta en tiedä miksi. Pidän kyllä perunoista nykyään. Koulun perunat olivat huonoja, mutta lapsuuteni söin kyllä hyviä perunoita ( mummoloiden pelloilta)
Valmistan perunan mikrossa, pilkottuna pienessä vesimäärässä kannellisessa kulhossa. Maku ja koostumus moitteeton, valmistus nopea ja helppo ja vähän energiaa kuluttava. Pitäisi kyllä varmaan keitinvesikin vitamiineineen hyödyntää, koska perunat ovat pienitty...
Pari kertaa viikossa...
Yksikään kyselyn vaihtoehdoista ei siis sovi..
Lohkoperunoita, keitettynä, muussina, keitoissa...
Muuten kuorimattomina paitsi keitoissa.
Lajikkeista en osaa sanoa, ostetaan käytön mukaan: jauhoista muussiin, kiinteää keittoihin yms tai sitten yleisperunaa
Noin kerran viikossa keitän ison kattilallisen perunoita (pesty harjalla, ei kuorittu). Niistä syödään ensin kertaalleen lisukkeena sellaisenaan ja sitten parina seuraavana päivänä tehdään pyttipannua tai paistetaan lisukkeeksi.
Vierailija kirjoitti:
Pari kertaa viikossa...
Yksikään kyselyn vaihtoehdoista ei siis sovi..Lohkoperunoita, keitettynä, muussina, keitoissa...
Muuten kuorimattomina paitsi keitoissa.
Lajikkeista en osaa sanoa, ostetaan käytön mukaan: jauhoista muussiin, kiinteää keittoihin yms tai sitten yleisperunaa
???
useammin kuin kerran viikossa
Vastasin kerran kuussa. Joskus on perunakausia, sitten voi taas mennä kuukausia ilman.
Keitettyä perunaa, perunamuusia tai lohkoja uunissa suunnilleen kerran kuussa, mutta syön sitä useamman päivän.
Me ollaan sit varmaan outoja, kun viimeisen viikon aikana ollut kolmasti keitettyjä perunoita ja kahdesti vielä muusia.
Normaalisti syödään perunaa pari kertaa viikossa talvella ja lähes joka päivä kesällä. Laitan usein jonkun muunkin lisukkeen niille perheenjäsenille, jotka eivät välitä perunasta.
Parhaat perunalajikkeet keitetylle kokoperunalle on Annabelle ja Jazzy. Muusissa käytän jotain "punapussista" mitä on tarjolla kaupassa.
ap
En koskaan. Syön perunoita jos sattuu olemaan esim. uusia perunoita tarjolla tai vappuna perunasalaattia, mutta en itse koskaan keitä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Pari kertaa viikossa...
Yksikään kyselyn vaihtoehdoista ei siis sovi..Lohkoperunoita, keitettynä, muussina, keitoissa...
Muuten kuorimattomina paitsi keitoissa.
Lajikkeista en osaa sanoa, ostetaan käytön mukaan: jauhoista muussiin, kiinteää keittoihin yms tai sitten yleisperunaa???
useammin kuin kerran viikossa
Useammin on enemmän kuin pari kertaa....
Peruna on minun suosikkilisuke, syön keitettyä perunaa (se Pirkan vihreä pussi yleensä) monta kertaa viikossa. Kuorin perunat valmiiksi, kun on vaan yksi syöjä. Joskus teen perunamuusia, sellaista kunnollista johon tulee reilusti voita.
Onhan perunan valmistamisesta enemmän vaivaa, mutta niiden terveellisyys ja maku voittaa pastat ja riisit. Ja niin kuin joku mainitsi aikaisemmin "köyhälle halpa ja hyvä lisuke".
Nyt kun teinit syövät uskomattomia määriä ruokaa, on peruna hyvä lisuke. Talvella teen usein muussa (eilen viimeksi, tänään söin sitä vielä), joskus keitän kuorineen ja jos keitettyjä jää, niin ne paistetaan. Teinit vääntävät yleensä koulun jälkeen itse ruokaa ja silloin muusista tulee lettuja ja keitetyistä rapeita maustettuja paistettuja perunalohkoja.
Jouluna yleensä keittelen hyvässä suolavedessä kuorittuja perunoita ja kesällä tietenkin vedämme kaksin käsin uusia pottuja suoraan omasta perunapellosta. Ranskalaisia tai muita on silloin tällöin.
Merkeistä en niin tiedä, ostan sitä mitä lähi k-supermarketista irtona saa. Pussiperunoita ostan vain harvoin, sillä olen liian monta kertaa pettynyt niiden laatuun.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Pari kertaa viikossa...
Yksikään kyselyn vaihtoehdoista ei siis sovi..Lohkoperunoita, keitettynä, muussina, keitoissa...
Muuten kuorimattomina paitsi keitoissa.
Lajikkeista en osaa sanoa, ostetaan käytön mukaan: jauhoista muussiin, kiinteää keittoihin yms tai sitten yleisperunaa???
useammin kuin kerran viikossa
Useammin on enemmän kuin pari kertaa....
No nyt on kyllä. :)))
Ainakin neljästi viikossa. Peruna on Parasta ruokaa.
Ehkä 3 kertaa viikossa.
Juuri kuorineen keitettyjä perunoita ja jauhelihakastiketta.
Eilen oli lohikeittoa.
Muusiakin laitetaan.
Lady Felicia on hyvä yleislajike, käy niin keitetyksi lisukkeeksi niin kuorineen kuin kuorittuna, muusiin ja keittoon.
Lisuke on väärä sana, perunahan on se pääruokalaji kun perunaa keitetään.
En erityisesti pidä perunasta, joten en koskaan tee keitettyjä perunoita. Ravintolassa saatan syödä jos annokseen kuuluu.