Millä korvata juusto?
Rakastan juustoleipiä, mutta juuston suolaisuuden takia täytyy nyt vähentää sen syömistä. Millä suodattamalla voisi korvata juuston?
Kommentit (17)
Kuinka paljon normaalisti sitä juustoa oikein syöt? Ei muutamassa siivussa mahdottomia määriä suolaa ole.
No syöt vähemmän sitä juustoa. Ei sitä millään korvata. Mutta toki leivän päälle voi laittaa sadoittain muitakin asioita kuin juustoa. Kokeile esimerkiksi erilaisia levitteitä kuten hummusta, kasvistahnoja yms.
Ei juustoa voi korvata. Jos suolaa pelkäät, niin jätä se leipä sen juuston alta pois.
Kantapään silsajuustolla. Raasta sieltä tai ota juustohöylällä siivu.
Jätä voi pois. Tai käytä suolatonta voita.
Miksi korvata juusto?
Laita kaksi siivua makkaraa sen yhden sijaan?
eikös mozzarella oo aika suolatonta.päälle mustapippuria ja oliiviöljyä.
Ei juustoa voi korvata. Osta vähäsuolaista versiota jos noin ahdistaa.
Jos juustoja rakastaa niin eihän niitä mikään täysin korvaa... Mutta välillä ainakin, arkena, voi kokeilla muuntyyppisiä leivänpäällysteitä esim. hummusta, tapenadea (oliivitahnaa), avokadolevitettä, porkkana-cashewlevitettä. Herkkuhetkiin sitten oikeat juustot.
Vierailija kirjoitti:
eikös mozzarella oo aika suolatonta.päälle mustapippuria ja oliiviöljyä.
Hyvä idea ainakin lämpimiin voileipiin! Esim. Pirkan kermajuustossa 1,6 g suolaa/100 g ja mozzarellassa 0,5 g. Kannattaa myös valita leipä ja levite tarkkaan. Itsetehty valkosipuliöljy on tosi hyvää lämppäreissä.
Saksasta saa ihan pilvin pimein ihania proteiinipitoisia, vähäsuolaisempia juustoja. Samoin Italiasta.
En ymmärrä miksi meillä on vain Oltermanni kilo-juustot ja raejuusto.
Vierailija kirjoitti:
Jos juustoja rakastaa niin eihän niitä mikään täysin korvaa... Mutta välillä ainakin, arkena, voi kokeilla muuntyyppisiä leivänpäällysteitä esim. hummusta, tapenadea (oliivitahnaa), avokadolevitettä, porkkana-cashewlevitettä. Herkkuhetkiin sitten oikeat juustot.
Noista ainakin tapenade on paljon suolaisempaa kuin juusto.
Vierailija kirjoitti:
Saksasta saa ihan pilvin pimein ihania proteiinipitoisia, vähäsuolaisempia juustoja. Samoin Italiasta.
En ymmärrä miksi meillä on vain Oltermanni kilo-juustot ja raejuusto.
Aika puusilmä saa olla jos on vain nuo spotannut kaupasta.
Valiolla on sitä jotain valsa-juustosarjaa, sen pitäisi olla vähäsuolaisempaa, kuin tavisjuuston. Tai sit vain vähennät suolan käyttöä. Ylhäällä lueteltiin hummukset ja muut, suolaisia nekin on.
Itse lopetin suolan käytön lähes kokonaan ruuanlaitossa. Makupaletin totuttaminen vei parisen viikkoa. Eipä haittaa enää satunnaiset, voimakassuolaiset tuotteet.
En tiedä. Talouspaperillla.