Kuinka kauan bolognesekastiketta voi syödä?
Tein sen maanantaina ja loppu kastike on ollut ma-illasta lähtien jääkaapissa. Voinko vielä syödä sitä? Pitääkö lämmittää?
Kommentit (7)
No kyllä minun puolesta voit syödä sitä ihan kylmänäkin.
Vierailija kirjoitti:
En söisi enää neljäntenä päivänä.
Minä ainakin syön monesti samaa ruokaa viisikin päivää yhteen menoon, eikä koskaan ole mikään vielä siinä ajassa pilaantunut.
Haista ja maista. Jos hajussa ja maussa ei ole mitään vikaa, anna mennä.
Kyllä tuommoinen ruokalaji yleensä alle vartissa on hotkittu.
Voi tätä uusavuttomuutta!
Melkein ruokaan kuin ruokaan pätee seuraava helppo testisetti:
1) Katso miltä näyttää.
2) Jos näyttää hyvältä, haista.
3) Jos haisee hyvältä, maista.
4) Jos maistuu hyvältä, syö.
Tietysti siellä saattaa muhia joku pöpö, mutta sen riski on erittäin pieni, kunhan ruoka on:
a) Kypsennetty perusteellisesti,
b) Jäähdytetty melko pian kokkauksen jälkeen, ja säilytetty kylmässä siitä asti,
c) Ei ole käsitelty likaisin käsin tai työvälinein, ettei ole kypsennyksen jälkeen tullut pöpöjä, ja
d) Ollut päällä kansi tai kelmu, ettei ruokaan ole valunut, pudonnut, tms. mitään sinne kuulumatonta.
En söisi enää neljäntenä päivänä.