Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kinkku ja ammoniakin haju

Vierailija
25.12.2019 |

Ostin Snellmannin luuttoman joulukinkun. Tämä sattui nyt olemaan yksilö, josta lähti paistettaessa todella väkevä ja kamala ammoniakin haju. Haju on samanlainen kuin suurtapahtumien tai levähdyspaikkojen käymälöissä. Olen joskus törmännyt tähän ilmiöön, kun ostin saksalaisesta sianlihasta tehtyä pekonia. Siitä lähti myös paistettaessa kammottava ammoniakin löyhkä, joka tarttui pannuunkin niin, että vielä parin pesukerrankin jälkeen pannusta lähti haju kuumennettaessa. Ruokaan se haju ei onneksi tarttunut. Tämän jälkeen olen ostanut vain suomalaista alkuperää olevaa lihaa, eikä ongelmia ole tätä ennen ollut.

Hieman asiaa googleteltuani sain sellaisen käsityksen, että lihasta lähtevä ammoniakin haju johtuu (muun muassa?) likaisista sikalaoloista. Jos sikalan ilmassa leijuu ammoniakin haju, se tarttuu lihaan ja etenkin ihraan - ja joulukinkku ja pekonihan ovat rasvaisia. Onneksi tässäkään tapauksessa liha itsessään ei maistu ammoniakille, mutta totta kai kauhea lemu vähän vie ruokahalua.

Tapaus on siinäkin mielessä ikävä, kun viime aikoina on paljon puhuttu lihansyönnistä ja sen vähentämisestä/lopettamisesta, ja suomalaiset tilalliset ovat puolustautuneet sillä, että meillä eläinten olot ovat hyvät, niin jos ammoniakin haju johtuu juurikin huonoista oloista, niin tällainen tapaus on kyllä huonoa mainosta kotimaisille eläintiloille. Itse haluan ja aion ehdottomasti jatkossakin syödä lihaa, joten todellakin toivon, että tämä oli vain yksittäistapaus.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme kahdeksan kuusi