Porkkalan valmistuksesta tietävät
Tarviiko siihen savuaromia? Ei saa lähikaupasta.
Kommentit (8)
Vierailija kirjoitti:
Tarvitsee. Jos et saa mistään savuaromia, voit kokeilla savupaprikaa (löytyy kaupan maustehyllystä, jos löytyy), mutta maku ei ole kuitenkaan ihan sama. Savupaprikassa maku viittaa enemmän jonnekin tex-mex- tai barbeque-tyyliseen kun taas savuaromi on puhdasta savun makua.
Niin ja vielä lisään, että jos sulla on tai kaupasta löytyy tavalliseen uuniin sopiva savustuspussi, voit kokeilla kypsentää porkkanat siinä pussissa. En ole tätä vielä itse kokeillut, koska mulla on kotona savuaromiakin. Voisin kuitenkin kuvitella, että savustuspussissa saisi oikeamman savun maun.
En halua savun makua, joten tuleeko ilman savuaromia kuin graavikalaa? Ap
Vierailija kirjoitti:
En halua savun makua, joten tuleeko ilman savuaromia kuin graavikalaa? Ap
En ole koskaan kokeillut. Porkkalan ideahan on olla vähän kuin kylmäsavulohi, joten sikäli savun maku on aika oleellinen. Laittaisin "graavilohiporkkalaan" ainakin sitruunamehua ja tilliä savuaromin tilalle. Kokeile ja kerro sitten, miten onnistui.
Ilman savun makua se maistuu vain pehmeältä porkkanalta...
Kalaisamman maun saa laittamalla sekaan murustettua noria kertovat tätä kokeilleet. Ehkä siitä tulisi graaviporkkalaa? Ja enemmän kalan makua savuporkkalaan?
Inhoan savuaromin makua aion ehkä silti testata tätä ohjetta. Pitää tutustua savustuspusseihin.
Onko muka Poppamiehen savuaromi taas loppunut? Muuten porkkalaa voi maustaa aivan kuten kaloja. Savuaromin voi korvata misotahnalla, joka pyyhitään siivujen päältä pois ennen tarjoilua.
Porkkala? Niinkuin Porkkala, paikkakunta?
Onko tämä taas jotain aateruokailijoiden itsensähuijausreseptejä?
Tarvitsee. Jos et saa mistään savuaromia, voit kokeilla savupaprikaa (löytyy kaupan maustehyllystä, jos löytyy), mutta maku ei ole kuitenkaan ihan sama. Savupaprikassa maku viittaa enemmän jonnekin tex-mex- tai barbeque-tyyliseen kun taas savuaromi on puhdasta savun makua.