Maistuva porkkanalaatikko?
En ole ikinä vielä sellaista saanut, kaikki yli 50 vuoden aikana syömäni ja tekemäni porkkanalaatikot ovat olleet yhtä mauttomia.
Jos osaat tehdä porkkanalaatikon, joka maistuukin joltakin, vinkkaa resepti.
(Voi tietysti olla, että vika on mun suussani. Olen siis ihminen, jonka mielestä esim. karjalanpiirakat eivät maistu miltään.)
Kommentit (14)
Miksi syöt porkkanalaatikkoa, jos se mielestäsi maistu miltään? En itse ainakaan viitsi syödä mauttomia ruokia.
HS. testasi porkkanalaatikot.
Kärkeen pääsi runsaasti porkkanaa sisältävät, 76-61%.
Mietin että itsekin taidan lisätä porkkanan määrää. Tosin en ole punninnut, että mikä on perinteisen reseptini %-määrät. 1,5 dl riisiä ja 5-6 porkkanaa.
Porkkanalaatikko on miedon makuista. Ylimääräisellä sokerilla en tosiaankaan ole alkanut sitä parannella, vaan reseptin 2-3tl saa riittää.
Vierailija kirjoitti:
HS. testasi porkkanalaatikot.
Kärkeen pääsi runsaasti porkkanaa sisältävät, 76-61%.
Mietin että itsekin taidan lisätä porkkanan määrää. Tosin en ole punninnut, että mikä on perinteisen reseptini %-määrät. 1,5 dl riisiä ja 5-6 porkkanaa.
Porkkanalaatikko on miedon makuista. Ylimääräisellä sokerilla en tosiaankaan ole alkanut sitä parannella, vaan reseptin 2-3tl saa riittää.
Porkkanahan on jo itsessään makea. Ihan voilla ja kermalla saa hyvää makua.
Tuoreet mausteet antavat paremmin makua. Ostan mausteet ennen joulua kauppahallin maustekaupasta.
Porkkanalaatikko on aika miedon makuista. Enemmän porkkanaa kuin riisiä.
Tottakai myös oikea voi ja kunnon kerma.
Mun ohjeessa on riisipuuron tilalla kokonaisena keitettyä ohraa. Sen lisäksi muskottipähkinää, pippuria, suolaa ja vähän siirappia. Laitan kaurakermaa. Mössöön sekoitan oliiviöljyä ja vasta pinnalle voipalasia.
Söin viime viikolla niin kauhean makuista porkkanalaatikkoa, että mietin jo sen roskiin heittämistä. Kauheasti mausteita ja kananmunaa. Laatikko maistui siis voimakkaasti maustetulle porkkanamunakkaalle. En todellakaan suosittele maustamaan paljoa yli reseptien ohjeiden tai laittavan kananmunaa liikaa.
Vierailija kirjoitti:
Tuoreet mausteet antavat paremmin makua. Ostan mausteet ennen joulua kauppahallin maustekaupasta.
Porkkanalaatikko on aika miedon makuista. Enemmän porkkanaa kuin riisiä.
Tottakai myös oikea voi ja kunnon kerma.
Kvinoa sopii ainakin torttutäytteeseen hyvin, se suomalainen luomukvinoa! Tein eilen toisen satsin ja hyvää tuli, vaikka ei mitään muuta makeutusta tullut siihen, kuin pussillinen luomuluumuja ja kaikki tehosekoittajalla sekaisin. Kvinoaan laitan aina suolatonta luomuvoita, niin ei tartu kattilaan kiinni. Saattaisi sopia siihenkin? Riisiä en nykyään käytä, koska siinä on arseenia.
https://www.ruokavirasto.fi/yritykset/elintarvikeala/valmistus/yhteiset…
Jos joku ei tiedä siitä riisin arseenista, ole hyvä!
Vierailija kirjoitti:
Söin viime viikolla niin kauhean makuista porkkanalaatikkoa, että mietin jo sen roskiin heittämistä. Kauheasti mausteita ja kananmunaa. Laatikko maistui siis voimakkaasti maustetulle porkkanamunakkaalle. En todellakaan suosittele maustamaan paljoa yli reseptien ohjeiden tai laittavan kananmunaa liikaa.
Ruutukokin keittokirjan porkkanalaatikossa, jota olen tehnyt, ei ole mitään varsinaista maustetta suolan ja sokerin lisäksi.
Pysyn tässä.
(5)
Vierailija kirjoitti:
Söin viime viikolla niin kauhean makuista porkkanalaatikkoa, että mietin jo sen roskiin heittämistä. Kauheasti mausteita ja kananmunaa. Laatikko maistui siis voimakkaasti maustetulle porkkanamunakkaalle. En todellakaan suosittele maustamaan paljoa yli reseptien ohjeiden tai laittavan kananmunaa liikaa.
Oliko se kaupasta? Ostan yleensä laputettuja tuotteita, ettei mene roskiin kauppiaalla, aaton jälkeen niitä on. En aio siksi tehdä itse sitä nyt, kun en ole porkkanoitakaan itse kasvattanut. Nikkeliallergian takia en halua siihen mitään ylimääräistä, ---mutta kun ei koskaan voi tietää, mistä se nikkeli niihin tulee! Mausteista muskottipähkinä on kyllä aika arvelluttava, vaikkei pähkinäallergiaa olekaan. Laimennan kaupan laatikot aina, koska niissä on liikaa suolaa. Tänäjouluna tietysti luomukananmuniilla ja kvinoalla, koska se tuntuu sopivan oikein hyvin:-)
https://www.ruokavirasto.fi/yritykset/elintarvikeala/valmistus/yhteiset…
Suosittelen laittamaan mausteita niin paljon, että maistuu. Jo valmistusvaiheessa voi maistella, milloin alkaa olla sopivan makuista. Ihan perusmausteillakin saa makua, kunhan niitä laittaa riittävästi. Toki porkkanalaatikko on yleensä aika neutraalin makuista, joten voi olla vain että et pidä siitä.