Mikä on paras tomaatti-jauhelihakastikkeesi?
Mikä on tomaatti-jauhelihakastikkeesi salainen aineosa? Tai linkki parhaaseen kastikkeeseen?
Teen kastiketta, johon tulee tomaattimurskaa, selleriä, sipulia, porkkanaa ja valkosipulia. Maustan oreganolla, mustapippurilla, paprikalla ja chilillä. Laitan vähän sokeria ja suolaa. Maku on ihan ok, mutta lopputulos on silti vähän laimea ja vetinen. Miten saisin kastikkeeseen "syvyyttä" ja makua?
Kommentit (8)
Tomaattikastikkeeseen kannattaa lisätä hiukan sokeria, mikä taittaa tomaatin hapokkuutta.
https://www.k-ruoka.fi/reseptit/helppo-jauhelihakastike
Tämä on paras! Yksinkertainen ja helppo
Punkulla saa syvyyttä ruokaan kuin ruokaan. Eikä sitä tarvitse välttämättä edes lisätä sinne ruuan joukkoon.
basilika ja oregano, lisätään ihan lopuksi kun soossi ei enää kiehu
Laadukas lihaliemikuutio tms. fondi.
Sokeri tekee taijoja tomaattipohjaiselle kastkkeelle/keitolle. Sanot laittavasi hiukan, mutta laita hiukan enemmän.
Teen itselleni usein tomaattikeittoa, joka on varsin yksinkertainen, sipulia, rutkasti valkosipulia hyvässä oliiviöljyssä kuullotettuna ja pitkään, pitkään keitettynä erilaisia tomaattisäilykkeitä - en edes vanno Muttin nimeen, kunhan on aikaa keittää. Tietenkin vettä liemeksi ja hyvää fondia ja mausteeksi esim. oreganoa ja basilikaa, hiukan suolaa ja sokeria, keiton päälle juuri ennen syömistä silputtua basilikaa ja parmesania.. Mutta lopulta sokeri on, joka tekee tomaatiruokaan maun. Jos keitto tuntuu mauttomalta tai jopa kirpeältä, lisään pari ruokalusikallista sokeria, ehkä myös vähän suolaa ja jo alkaa maku olemaan kohdillaan.
Oliiviöljyä pannulle, siihen sipulia, valkosipulia, tomaattipyrettä, maapähkinävoita ja mausteita kuten srirachaa tai muuta tulista. Paistellaan kunnes sipulit pehmenneet, sitten broilerijauheliha ruskistumaan ja nestettä sopivasti (esim. kanalientä, vetta tai tomaattimehua tms). Maapähkinävoi sakeuttaa yleensä riittävästi kastikkeen, voi myös lisätä maissitätkkelystä.
Ei se ainesosa olisi enää salainen, jos sen tänne kertoisin.