Palmuöljytön konvehtirasia?
Löytyykö niitä? Hyllyt on väärällään rasioita, mutta kaikissa katsomissani oli palmiöjyä. Suklaalevyä ja paperikarkkeja löytyy p.öljyttöminä, mutta entä konvehtirasioita?
Kommentit (24)
Dammenberg Tampereella, voi ostaa ainakin firman nettisivuilta.
Mahtaako olla sellaista olemassa? Ehkä jotain käsintehtyjä konvehteja voi olla ilman palmuöljyä
Rasiat on yleensä pahvia ja muovia.
Mitä haittaa tuosta palmuöljyn kohtuu käytöstä on?
Koska teollisesti kovetettu rasva on pannasta, niin käytetään luontaisesti kovaa rasvaa. Siinä palmuöljyn käytettävyys on paras. Konvehdit vaativat koostumuksen takia kovaa tai puolikovaa rasvaa. Siksi on vaikea löytää konvehteja ilman palmuöljyä. Suklaalevyissä ei tarvita ja niitä löytyy ilman palmuöljyä. Joku ekoraakasuklaakonvehti erikoiskaupassa voi olla palmuöljytön. Tai esim alkoholia sisältävät täytesuklaat.
Brunbergin tryffeleissä on kookosrasvaa.
Mutta ovat tosiaan paperikääreessä.
Fazer 70 % tumma suklaa -rasia ja näyttää olevan myös 47 % tummaa suklaata rasiassa ja ilman palmuöljyä. Kaikkihan eivät noin tummasta suklaasta tykkää.
Vierailija kirjoitti:
Koska teollisesti kovetettu rasva on pannasta, niin käytetään luontaisesti kovaa rasvaa. Siinä palmuöljyn käytettävyys on paras. Konvehdit vaativat koostumuksen takia kovaa tai puolikovaa rasvaa. Siksi on vaikea löytää konvehteja ilman palmuöljyä. Suklaalevyissä ei tarvita ja niitä löytyy ilman palmuöljyä. Joku ekoraakasuklaakonvehti erikoiskaupassa voi olla palmuöljytön. Tai esim alkoholia sisältävät täytesuklaat.
Mitähän sitä käytettiin ennen palmuöljyä? Ei sirä kovin kauaa ole tungettu joka paikkaan. Itse en osta mitään, missä tuota on.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Koska teollisesti kovetettu rasva on pannasta, niin käytetään luontaisesti kovaa rasvaa. Siinä palmuöljyn käytettävyys on paras. Konvehdit vaativat koostumuksen takia kovaa tai puolikovaa rasvaa. Siksi on vaikea löytää konvehteja ilman palmuöljyä. Suklaalevyissä ei tarvita ja niitä löytyy ilman palmuöljyä. Joku ekoraakasuklaakonvehti erikoiskaupassa voi olla palmuöljytön. Tai esim alkoholia sisältävät täytesuklaat.
Mitähän sitä käytettiin ennen palmuöljyä? Ei sirä kovin kauaa ole tungettu joka paikkaan. Itse en osta mitään, missä tuota on.
Itse asiassa, palmuöljyä on käytetty elintarviketeollisuudessa hyvinkin pitkään. Jokunen vuosi sitten tuli voimaan lakimuutos, joka vaatii erittelemään ja nimeämään tuotteissa käytetyt kasviöljyt. Ennen tätä lakimuutosta, tuoteselosteessa riittävä erittely oli ylimalkaisesti kasviöljyt. Ymmärrettävästi vouhkaaminen palmuöljyn pahuudesta alkoi juurikin tämän lakimuutoksen jälkeen. Toki myös palmuöljyn käyttö on kasvanut viimeisen 10 vuoden aikana, tämä taas johtuu kaakaovoin maailmanmarkkinahinnan nousujohteisesta kehityksestä. Eli halvalla palmuöljyllä pyritään korvaamaan kallis kaakaovoi.
Ostin viime jouluna Royalin konvehtilaatikon, niitä paperipäällisiä, ei ollut palmuöljyä. Nyt en oo nähnyt sitä kaupassa, myydäänkö vielä?
Terve taas. Miten noin muuten menee?
Uskokaa tai älkää, niin Fazerin perusmaku, ns. Fazerin sininen -konvehtirasia.
Moni ei tiedä, että konvehdeissa, patukoissa ym. palmuöljyä käytetään nimenomaan täytteiden yhteydessä – ja esim. Fazerin sinisessä palmuöljyä ei ole.
Komisaario Palmu kirjoitti:
Mitä haittaa tuosta palmuöljyn kohtuu käytöstä on?
Itselleni tulee siitä isoja, ihonalaisia finnejä. Syy-yhteys on selvä. Ulkonäköäni vaalin siis. Ajattelen tosin myös, että iho heijastelee kehon hyvinvointia, eikä palmuöljy voi olla hyväksi suolistolleni ja muullekaan keholle, jos se aiheuttaa ihollakin tulehdusreaktion.
Ympäristötekijät tulevat toki toisena tekijänä, mutta oma hyvinvointi motivoi jostain syystä kaikista eniten.
Vierailija kirjoitti:
Brunbergin tryffeleissä on kookosrasvaa.
Mutta ovat tosiaan paperikääreessä.
Näin on ollut aiempina vuosina, mutta nyt sinisessä ja beigessä laatikossa luki myös palmuöljy yhtenä ainesosana.
Lidlissä myynnissä olevissa muutamissa ei ole (belgialaiset, Panda ym).
Tuo perustelu, että koostumus vaatii palmuöljyä on ihan kukkua! Lempparisuklaani Wienernougat oli ennen palmuöljytön ja nykyisin siinä on palmuöljyä. Maku ja koostumus ainoastaan kärsivät. Niin harmi!!
On se jännä miten nämä hommat toimii, ostin eilen suolapähkinöitä, ja nyt oikein mainostettiin että ei ole palmuöljyä. Hyvä sinänsä en ostakkaan jos on, mutta aikamoista rahastusta, ensin halvalla, ja sitten varmaan kalliimmalla vielä, kun ihmisillä on hyvä syy maksaa enemmän 😩
Mutta yrittäkääpäs ostaa rypsiöljytön levite!
Niitä ei ole myynnissä yhtään! Siis sellaista missä missä olisi jotakin muuta kasviöljyä. Kaikkiin ovat saaneet sen rypsiöljyn tungettua. Joten joudun syömään leipäni ilman rasvaa.
Olisin valmis maksamaan siitä tuplahinnan, mutta mistä löytää?