Raparperipiirakka, oletteko tehneet ja minkä kanssa tarjoatte?
Mä en oo koskaan tehnyt mut mietityttää et voishan sitäkin kokeilla.
Kommentit (10)
Pitää lisätä vielä, että naapurillani on todella iso raparperipenkki. Raparperi pitää poimia juhannukseen mennessä koska se muuttuu sen jälkeen puumaiseksi.
Naapuri käyttää ja pakastaa niin paljon kuin tarvii ja pystyy sekä antaa loput minulle. Hän tietää, että olen perso raparperille.
Minä puolestani huolehdin naapurin postista ja lumien kolaamisesta pihalla kun naapurit ovat talvella matkalla.
Vierailija kirjoitti:
Kuulostaa ihanalta!
Tuota tartu tatinin reseptiä kannattaa kokeilla myös vaihtamalla omenat porkkanoihin. Kannattaa laittaa hieman kardemummaa taikinaan. Sekin on todella hyvää.
Suotta ei ole tarte tatin ranskalainen perinneleivonnainen! Sitä voi muunnella tilanteen mukaan ja se onnistuu aina.
Lapsesta saakka olen tehnyt. Eli siis jo yli 30 vuotta . Laitan raparperia ja mansikkaa. Köyhänpiirakka oli tuon pellillisen nimi.
Viime kesänä koitin myös jonkun kahvilan suosion saanutta reseptiä, se teki myös hyvin kauppansa vieraille joita meillä tuona päivänä sattui käymään 10.
Teen aina muropohjaan ihan perus-kermaviilipiirakan. Pohja piirakkavuokaan, päälle pilkottua (ja jos haluaa pehmeämpää, kiehautettua) raparperiä, mansikoita tai rusinoita (en oikeastaan tykkää mansikoista ja oon ehkä jopa allerginen joten rusinoita), 1 prk kermaviilia johon on sekoitettu kanelia, sokeria, vanilja/vaniliinisokeria ja kananmuna. Uuniin paistumaan ja jäähdytettynä ääntä kohti. Perushyvä, nam.
Olen tehnyt. Hyvää tuli. Tarjoilin vaniljajäätelön kera. Aivan ihanaa, sulaa suussa. :)
Raparperin kanssa kannattaa tarjota jotain maitoa sisältävää neutraloimaan sen happoa.
Suosittelen myös tuota tarte tatinia ja maisemakahvilan raparperipiirakkaa.
Olen, useinkin. Yleensä tarjoan sitä vanilijajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Olen tehnyt, varmaan lähemmä kymmentä eri reseptiä on tullut kokeiltua. Reseptistä riippuen olen tarjonnut sellaisenaan tai vaniljakastikkeen tai -jääteleön kanssa.
Raparperipiirakka ranskalaisen tarte tatinin mukaan tehtynä (omenien tilalla raparperinpaloja) ja sen lisäksi vaniljalla maustettua kermavaahtoa tai vaniljakastiketta.