Itsetehdyt hampurilaiset
Vinkit kotona tehtyihin hampurilaisiin đ
MitÀ laitatte vÀliin, mitÀ majoneesia kÀytÀtte yms.
Kommentit (18)
Vierailija kirjoitti:
Suolakurkkua, salaattia, tomaattia, ketsuppia, sinappia, sipulia. Teen itse aiolin, ohje taisi löytyÀ YouTubesta nimellÀ maailman nopein suoli tms, tehdÀÀn sauvasekottimella ja kestÀÀ ehkÀ minuutin. Suosittelen! Sikahelppo ja sairaan hyvÀ.
Siis maailman nopein AIOLI, en halua nĂ€hdĂ€ mitÀÀn nopea suoli videoita đš
VĂ€liin halloumia, avokadoa, salaattia ja chiliĂ€. (pihvin lisĂ€ksi) Namnam đ
Majoneesin teen itse. Omien kanojen munista. Itse puristetusta öljystÀ. Itse kasvatetusta rypsistÀ.
Chilimajoo ja karamellisoitua sipulia
Laitan yleensĂ€ vĂ€liin ketsuppia, sinappia, valkosipulimajoneesia, jalapenoja, tuoretta sipulia, tomaattia ja salaattia. Toki tuplajuustoa unohtamatta đ€€
Hampurilaiset tehdÀÀn itse sen vuoksi, ettei hyvÀÀ hampurilaista pilata ÀllöttÀvÀllÀ majoneesilla.
Pihvi, juusto, kurkku, sipuli, salaatti.
SĂ€mpylĂ€ tĂ€ytteeksi tomaattia, sipulia, porkkana, raastetta, kurkkumajoneesia, se riittÀÀ eikĂ€ missÀÀn nimessĂ€ mitÀÀ pihviĂ€, YĂK JA OKSU.
Laitan ohueksi litistettynÀ paistetun naudan jauhelihapihvin, 1-2 cheddar-viipaletta, tomaattiviipaleen, salaatinlehden, voissa paistettua sipulia (ns. grilled onions).
En halua, ettÀ hampurilaisessa on niin paljon tÀytettÀ, ettÀ sitÀ on vaikea syödÀ. YritÀn koota kompaktin purilaisen pikaruokapaikkojen tyyliin.
Blogini: https://ilouutinen.blogspot.fi/
Mustapapupihvit sopii hyvin kasvissyöjÀn hampurilaiseen.
Riippuu siita, mita lihaa kaytan.
- Naudan liha: pekoni, cheddar, jalapeno, chilimajoneesi, tomaatti, suolakurkku
- Lampaan liha: feta, kurkku, punasipuli, salaatti, valkosipuli-minttukastike jogurtista
- Kanaburger: curry-valkosipulimajoneesi, tomaatti, jaavuorisalaatti, sinihomejuusto
- Kalaburger: sitruunamajoneesi, tomaatti, kurkku, jaavuorisalaatti, suolakurkku.
- Kasvisburger (yleensa falafel): kuten lammasburger
Faith kirjoitti:
Laitan ohueksi litistettynÀ paistetun naudan jauhelihapihvin, 1-2 cheddar-viipaletta, tomaattiviipaleen, salaatinlehden, voissa paistettua sipulia (ns. grilled onions).
En halua, ettÀ hampurilaisessa on niin paljon tÀytettÀ, ettÀ sitÀ on vaikea syödÀ. YritÀn koota kompaktin purilaisen pikaruokapaikkojen tyyliin.
Hampurilaisen pitÀÀ oikeasti mahtua suuhun. Joskus ihmettelen nÀitÀ grillien supermegajöötejÀ mihin pitÀisi olla haukkaavan hipon turpavÀrkki ettÀ niistÀ saa otettua haukkauksen. ItsellÀ on omatekoisten hampparien kanssa niin ettÀ tÀytteet vÀhÀn vaihtelee niin se on jotenkin parempi kuin aina samat. Joskus sinihomejuusto on pakko ja toisinaan sitÀ ei halua. Sipuli kannattaa kuitenkin kÀrtsÀtÀ, paljon parempi maku kuin raakana.
Jos ei ole hirmu nirso niin ananasrenkaan voi kÀyttÀÀ pikaisesti paistinpannulla ja laittaa hampurilaiseen. Ilman turhia kainosteluja teen aivan jÀrjettömÀn hyviÀ hampurilaisia. SÀmpylöiden lÀmmityksenkin olen hionut huippuun uunin grillivastuksella. SisÀpuoli saa just oikean rusketuksen muttei ulkopuoli kuumene liikaa. Silleen mukavampi syödÀ.
Tuoreita sÀmpylöitÀ leipomosta, mielellÀÀn juustosÀmpylöitÀ.
SÀmpylöihin perinteistÀ hampurilaiskastiketta ja/tai savupaprikamajoneesia ja lisÀksi loraus vadelmavinegretteÀ.
TĂ€ytteeksi salaattia, tomaattia, suolakurkkua.
Juustona cheddar/vuohenjuusto/chilijuusto.
Lihana paistettu kanafilee/kuhafilee/hirvenjauhelihasta tehty pihvitaikina(jauhelihaa, kananmuna, paahtoleipÀmurua, pikkukapriksia, aurinkokuivattua tomaattia, sipulia). Lihasta sijasta joskus siivu halloumia.
LisÀherkkuna joskus hillottua punasipulia/sipulirouhetta/jalapenorelissiÀ/kevÀtsipulia.
JÀÀvuorisalaattia, punasipulia, valkosipulimajoneesia ja cheddar juustoo. Naudan 17% jauhelihasta tehdyt pihvit. Maustamiseen riittÀÀ hyvin mustapippuri, valkopippuri ja suola.
treffit kirjoitti:
Riippuu siita, mita lihaa kaytan.
- Naudan liha: pekoni, cheddar, jalapeno, chilimajoneesi, tomaatti, suolakurkku
- Lampaan liha: feta, kurkku, punasipuli, salaatti, valkosipuli-minttukastike jogurtista
- Kanaburger: curry-valkosipulimajoneesi, tomaatti, jaavuorisalaatti, sinihomejuusto
- Kalaburger: sitruunamajoneesi, tomaatti, kurkku, jaavuorisalaatti, suolakurkku.
- Kasvisburger (yleensa falafel): kuten lammasburger
Ei hitto ettĂ€ tuli nĂ€lkĂ€ đ
Onko vinkkiÀ mikÀ sÀmpylÀ olis paras?
Vierailija kirjoitti:
treffit kirjoitti:
Riippuu siita, mita lihaa kaytan.
- Naudan liha: pekoni, cheddar, jalapeno, chilimajoneesi, tomaatti, suolakurkku
- Lampaan liha: feta, kurkku, punasipuli, salaatti, valkosipuli-minttukastike jogurtista
- Kanaburger: curry-valkosipulimajoneesi, tomaatti, jaavuorisalaatti, sinihomejuusto
- Kalaburger: sitruunamajoneesi, tomaatti, kurkku, jaavuorisalaatti, suolakurkku.
- Kasvisburger (yleensa falafel): kuten lammasburger
Ei hitto ettĂ€ tuli nĂ€lkĂ€ đ
Onko vinkkiÀ mikÀ sÀmpylÀ olis paras?
Mahdollisimman tuoreita ja rapeakuorisia, mutta sisalta pehmeita. Kaivan joskus sita sampylan taytetta vahan sielta ulos, niin mahtuu taytteet paremmin :)
Joskus olen tehnyt esipaistoleipiin myos, ciabatta on hyva.
Noi lammas ja kasvis toimii toki myos pitaleivan sisalla.
Noi kana- ja kalaburgerit toimivat myos reissumiehen sisalla (kaytan itse paahtimen kautta). :)
Pihvi. Kannattaa ostaa sitĂ€ karkeasti jauhettua âhampurilaisjauhelihaaâ, jos sitĂ€ vain sattuu kaupassa olemaan. Jos ei, pyydĂ€ lihatiskillĂ€ jauhamaan naudan rinnasta, noin 20% rasvaa on optimaalinen).
Mausta vain suolalla ja vasta murskatulla mustapippurilla, ja kÀsittele lihaa mahdollisimman vÀhÀn, niin ettÀ se nauhamainen kuohkea rakenne sÀilyy mahdollisimman hyvin.
Eli pihviin vain lihaa, suolaa ja pippuria.
Jos joudut kÀyttÀmÀÀn jotain 10% naudanjauhelihaa, tee vÀhÀn paksumpi pihvi ja jemmaa sinne pieni voinappi keskelle.
Suolakurkkua, salaattia, tomaattia, ketsuppia, sinappia, sipulia. Teen itse aiolin, ohje taisi löytyÀ YouTubesta nimellÀ maailman nopein suoli tms, tehdÀÀn sauvasekottimella ja kestÀÀ ehkÀ minuutin. Suosittelen! Sikahelppo ja sairaan hyvÀ.