Mikä on paras öljy uppopaistamiseen?
Itse käyttäisin maissiöljyä, mutta sitä ei saa täältä meidän kylältä. Tällä hetkellä käytössä on auringonkukkaoljy, joka on osoittautunut varsin hyväksi, koska se mielestäni käryää vähiten, mutta sen sopivuudesta friteeraukseen on joko/tai tietoa.
Friteeraan siis kattilassa ja käytön jälkeen lasken öljyn suodatinpaperin läpi.
Onko muita viisaita vaihtoehtoja? Rypsi-/rapsiöljy on meillä pannassa.
Kommentit (2)
Melkeen kaikki ne härskiintyy, että ihan sama millä paistat huonoja ne on kuiteskin elimisötlle. Kookosöljy ei olis paha, mutta ei kait sovi oikein uppopaistamiseen. Gheetä käytetään kyl uppopaistamiseen ainakin Intiassa. Se ei härskiinni helposti, mutta tulee aika kalliiks jos paljon sillä lotraa. Myös oliiviöljyä on mietona olemassa ja siitä on paljon puolesta ja vastaan että onko altis härskiintymiselle. Tiedä häntä..
Ihmisrasva.
SETÄ SPERMA