Voiko pakastevihanneksia tehdä itse?
Tykkään valmiista pakastevihannessekoituksista, joita voi vain heittää ruuan sekaan tai käyttää lisukkeena. Pidän erityisesti Lidlin siitä seoksesta, jonka nimeä en muista, mutta vähän ratatouillen tyyppistä. Olen tehnyt sellaista joskus itsekin, mutta tulee tehtyä aina liikaa. Nyt mietin, voisinko tehdä tällaisia vihannessekoituksia valmiiksi annoksiksi pakkaseen tuoreista vihanneksista. Samoin mietin smoothie-hedelmiä. Marjathan kestävät pakastamisen ihan hyvin, miksei siis myös hedelmät ja vihannekset?
Onko kukaan koskaan kokeillut? Muuttuuko se rakenne sitten ihan mössöksi uunissa kun sulavat?
Kommentit (18)
Kokeile :)
Keitä vihannekset ja pakasta sitten. Toimii todennäköisesti ihan hyvin, hommaa siinä toki on.
Älä uunissa kypsennä vaan keitä vedessä, jos pakastaa meinaat.
Varmaan kannattaa erikseen googlata jokaisen vihanneksen/hedelmän kohdalla, voiko pakastaa ja pitääkö esikäsitellä kiehauttamalla. Tai sitten vaan kokeilet mutulla.
Totta kai voit itse tehdä, mutta nopea ryöppäys vaan etukäteen, älä keitä, muuten tulee mössöä.
Joo kyllä, hommaat vaan vihanneksien tekoaineet vaan jostain. Meidän Jaminia 5v tekee kauniita pakastevihanneksia värikkäistä muovailuvahoista.
Mita ma just luin :D
Totta kai voi. Blanseeraa ne ensin, so. kiehauta lyhyen aikaa, mutta ei taysin kypsaksi. Itse esimerkiksi usein ostan vihreita papuja isomman satsin kerralla (vaikka kilon), kun niissa on aina oma hommansa valmistaa. Sitten blanseeraan ne ja pakastan n. 200g:n annospusseissa.
Huomioi, etta suolaa saa lisata keitinveteen aika reippaasti.
Ja...keitinvetta ei tarvitse pakastaa.
Unohdin: blanseerauksen jalkeen siivilaan ja huuhtelu kylmalla vedella, kypsyvat muuten lisaa kattilassa jaahtyessaan.
Vierailija kirjoitti:
Totta kai voit itse tehdä, mutta nopea ryöppäys vaan etukäteen, älä keitä, muuten tulee mössöä.
Tämä ja hyvää tulee kunhan et liikaa keittele
Marttojen sivulla on hyvät ohjeet eri vihannesten esikypsennykselle pakastamiseen😊
Kasviksia voi toki pakastaa. Ne kannattaa ensin ryöpätä eli keittää pari minuuttia entsyymitoiminnan lopettamiseksi. Uunissa en kypsennä (paahtamalla) kaupastakaan ostettuja pakastevihanneksia, koska ovat silloin vetisiä. Mieluummin siis höyryttämällä tai esim. laatikkoruokaan tai kastikkeeseen lisäten. Pakkaseen kannattaa kasviksia laittaa silloin, jos ovat tarjouksessa tai sesongissa tai jos niitä ei saa muuten ajoissa käytettyä. Esim. porkkanaa tai sipulia en pakasta, koska niitä on saatavilla jotakuinkin ympärivuotisesti ja hintakaan ei juuri vaihtele.
Voi, ja hyvin helposti voikin, eli näin: Kerää vihannesmaasi herkut vasta tammikuussa, niin luontoäiti on jeesinyt homman jo puolitiehen. Naminami!
Voi tehdä ja teenkin itse.
Tuo keittoaika on todella tarkka. Herneet (palot) pavut (palot) mangoldit, parsakaali, porkkana, ja muut juurekset.
Keitä vesi kiehuvaksi. Laita kasvikset kattilaan, painele veden alle. Kansi kiinni. Levy täysillä. Keitä näitä kasviksia 2-3 minuuttia (kokonaisaika, ei mitään kiehumisen odottelua) ja ota kattila levyltä ja vihannekset kattilasta ja laita kylmään veteen.
Jo 5 minuutin keittäminen pilaa nämä kasvikset. Esim. mangoldin lehdet vain minuutti on riittävästi. Kaalin lehdet voi pakastaa sellaisenaan. Minuutin ryöppäyksellä saa ehkä pienempään tilaan.
Vierailija kirjoitti:
Kasviksia voi toki pakastaa. Ne kannattaa ensin ryöpätä eli keittää pari minuuttia entsyymitoiminnan lopettamiseksi. Uunissa en kypsennä (paahtamalla) kaupastakaan ostettuja pakastevihanneksia, koska ovat silloin vetisiä. Mieluummin siis höyryttämällä tai esim. laatikkoruokaan tai kastikkeeseen lisäten. Pakkaseen kannattaa kasviksia laittaa silloin, jos ovat tarjouksessa tai sesongissa tai jos niitä ei saa muuten ajoissa käytettyä. Esim. porkkanaa tai sipulia en pakasta, koska niitä on saatavilla jotakuinkin ympärivuotisesti ja hintakaan ei juuri vaihtele.
Juuri näin.
(15)
treffit kirjoitti:
Mita ma just luin :D
Totta kai voi. Blanseeraa ne ensin, so. kiehauta lyhyen aikaa, mutta ei taysin kypsaksi. Itse esimerkiksi usein ostan vihreita papuja isomman satsin kerralla (vaikka kilon), kun niissa on aina oma hommansa valmistaa. Sitten blanseeraan ne ja pakastan n. 200g:n annospusseissa.
Huomioi, etta suolaa saa lisata keitinveteen aika reippaasti.
Ja...keitinvetta ei tarvitse pakastaa.
Mietinkin, että milloin tulee ensimmäinen kettuilija.
Ei mullekaan ole tullut mieleen, että voisin pakastaa vihanneksia itse. Enkä usko, että kovin monelle muullekaan, jos ei nyt satu työnsä puolesta ruuan kanssa älskäämään. Hyvä kysymys mielestäni.
Tietenkin niitä voi tehdä itse. Otat vain läjän kokoomuslaisia ja persuja ja laitat pakkaseen.
Et voi itse tehdä.