Mitä tehdä kotimaisista omenoista?
Hyvän näköisiä omenoita puussa, mutta mitä omenahillon lisäksi voisi niistä tehdä?
Kommentit (20)
Vaikka mitä! Hilloja, mehua, omenapuurakoita monella eri tapaa. Anna tuttaville, vie työpaikalla. Ota samalla evääksi kahvitunnille. Anna lapsille mukaan kouluun, voivat syödä kun nälkä yllättää. Ihan paras tuote!!
Vierailija kirjoitti:
No raikasta ja perinteikästä omenakiljua tietenkin. Menee pari viikkoa mukavassa pöhnässä kun tekaisee reilun satsin.
Onko ohjetta? 🤣
Vinkki: niissä on käymiskelpoisia sokereita
Vierailija kirjoitti:
Vinkki: niissä on käymiskelpoisia sokereita
🎶 Tein sulle kotiviinin mansikoista vain, kirsikoista, OMENOISTA, rakkaus rinnassain...🎶
Mehua, omppu mehu on oikein hyvää.
Paloittele kattilaan, lisää hieman vettä ja keitä pehmeiksi. Sitten sauvasekoittajalla soseeksi ja annospusseissa pakkaseen. Syö talven mittaan vaikka rahkan kanssa.
Meillä tänä vuonna paljon omenoita. On kuivattu (kuivuri), mehustettu mehuasemalla, tehty soseeksi, tänään tein vispipuuroa omenoista ja luumuista (soseutin, keitin veden kanssa ja lisäsin sokeria ja mannasuurimoita). Laitetaan myös smoothieen ja syödään sellaisenaan.
Pakasta sosetta, raastetta ja lohkoja, niistä voit sitten leipoa ajan myötä, ei tarvi nyt heti täyttää pakastinta omenapiirakalla.
Teen pakastettavaa sosetta, ei tarvitse niin järkysti sokeria kuin hilloon. Poistan siemenkodan, pilkon, kiehautan nopsaan pehmeäksi, lisään sokerin, soseutan, jäähdytän, laitan rasioihin ja pakastan. Tuoremehuasemalla voi käydä puristamassa mehua.
Siivutettuja omenia voi kuivattaa.
Usein teen omena-kaurapaistosta tai uuniomenia, ovat niin nopeat tehdä, eikä tarvitse taikinoita väkertää.
Omenaa voi raastaa puuroon tai pilkkoa salaattiin.
Vierailija kirjoitti:
Teen pakastettavaa sosetta, ei tarvitse niin järkysti sokeria kuin hilloon. Poistan siemenkodan, pilkon, kiehautan nopsaan pehmeäksi, lisään sokerin, soseutan, jäähdytän, laitan rasioihin ja pakastan. Tuoremehuasemalla voi käydä puristamassa mehua.
Siivutettuja omenia voi kuivattaa.
Usein teen omena-kaurapaistosta tai uuniomenia, ovat niin nopeat tehdä, eikä tarvitse taikinoita väkertää.
Omenaa voi raastaa puuroon tai pilkkoa salaattiin.
Tarviiko soseomenat kuoria ennen keittämistä?
Vierailija kirjoitti:
Kotimaista kiljua.
Let's have some iscream - Otetaan kiljua
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Teen pakastettavaa sosetta, ei tarvitse niin järkysti sokeria kuin hilloon. Poistan siemenkodan, pilkon, kiehautan nopsaan pehmeäksi, lisään sokerin, soseutan, jäähdytän, laitan rasioihin ja pakastan. Tuoremehuasemalla voi käydä puristamassa mehua.
Siivutettuja omenia voi kuivattaa.
Usein teen omena-kaurapaistosta tai uuniomenia, ovat niin nopeat tehdä, eikä tarvitse taikinoita väkertää.
Omenaa voi raastaa puuroon tai pilkkoa salaattiin.Tarviiko soseomenat kuoria ennen keittämistä?
Ei tarvitse, huutelen vain. :) Sauvasurvimella soseutan, niin tulee sileää.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Teen pakastettavaa sosetta, ei tarvitse niin järkysti sokeria kuin hilloon. Poistan siemenkodan, pilkon, kiehautan nopsaan pehmeäksi, lisään sokerin, soseutan, jäähdytän, laitan rasioihin ja pakastan. Tuoremehuasemalla voi käydä puristamassa mehua.
Siivutettuja omenia voi kuivattaa.
Usein teen omena-kaurapaistosta tai uuniomenia, ovat niin nopeat tehdä, eikä tarvitse taikinoita väkertää.
Omenaa voi raastaa puuroon tai pilkkoa salaattiin.Tarviiko soseomenat kuoria ennen keittämistä?
Ei tarvi kuoria, eikä lisätä sokeria.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Teen pakastettavaa sosetta, ei tarvitse niin järkysti sokeria kuin hilloon. Poistan siemenkodan, pilkon, kiehautan nopsaan pehmeäksi, lisään sokerin, soseutan, jäähdytän, laitan rasioihin ja pakastan. Tuoremehuasemalla voi käydä puristamassa mehua.
Siivutettuja omenia voi kuivattaa.
Usein teen omena-kaurapaistosta tai uuniomenia, ovat niin nopeat tehdä, eikä tarvitse taikinoita väkertää.
Omenaa voi raastaa puuroon tai pilkkoa salaattiin.Tarviiko soseomenat kuoria ennen keittämistä?
Ei tarvitse, huutelen vain. :) Sauvasurvimella soseutan, niin tulee sileää.
Kiitos! :)
Omenapiirakkaa, omenamurupaistosta, syö ihan sellaisenaan tai laita salaattiin.
Omenaa voi myös paistaa ja laittaa siihen mausteita, sokeria, kanelia, kardemummaa
Omenaa voi syödä sellaisenaan tai sitten paistaa ja syödä omenaa hunajan kanssa
Alkaa olla jo ajankohtaistakin
No raikasta ja perinteikästä omenakiljua tietenkin. Menee pari viikkoa mukavassa pöhnässä kun tekaisee reilun satsin.