Minkä kypsyisenä syöt banaanisi?
Kommentit (20)
Täällä raakana. Mutta siellä.missä.se kasvaa, syön kypsiä ja eri lajiketta, kuin tätä myyntiin kasvatettava saippuan makuista, joka kypsytetään täällä.
Kun banaanin kuoreen ilmestyy ensimmäiset musta/ruskeat pisteet se on parhaimmassa syömäkunnossa.
Jos aion syödä banaanin banaanina niin pidän aika vihreästä, koska se maistuu jotenkin paremmalta kuin täysin keltaiseksi ja erittäin makeaksi muuttunut.
Vihreistä banaaneista saa myös harvinaista resistenttia tärkkelystä, jota perus suomidieetillä ei oikein saa lähes mistään. Kokeilkaa huviksenne syödä vähän raakoja banaaneja joskus, parantaa olotilaa kun saat jotain mitä et normaalisti saa.
Mutta jos teen pirtelön/smoothien niin sitten toki suosin hyvin ylikypsiksi kehittyneitä.
Täysin keltaisia, koska ne ovat parhaan makuisia. Ruskeita voi käyttää leivontaan, mutta sellaisenaan en pysty syömään niitä. Maistuvat ja haisevat pahalta.
Täysin kypsä banaani närästää tosi pahasti, mutta sellainen kuoreltaan kelta-vihreä, jossa sisus on vielä kovahko, sopii hyvin.
Vauvoille suositellaan ilmeisesti vieläkin aika varhain annettavaksi muussattua kypsää banaania. Jonkun ajan kuluttua osa vauvoista huutaa sekä kaarella eikä äiti tajua, että se banaanimössö närästää vauvaa. Puhutaan vain koliikista ja tarjotaan taas banaania,kun se on niin lempeää ja helposti sulavaa. Joopa joo.
Semmonen keltainen ruskeilla pilkuilla, ei vielä liian tuhnuuntunut, ällömakea ja koostumukseltaan mömmömäinen. Liian raaka bansku maistuu taas puulta, aromit eivät ole päässeet valloilleen. Ylikypsät kelpaavat vain banaanileipään ja siitä tulikin mieleen leipoa semmonen.
Banaani on minusta parhaimman makuinen vaaleankeltaisena.
Yleensä asiantuntijat sanovat että banaani tulisi syödä vasta, kun kuori on tummunut, mutta minusta banaaniin on silloin tullut huono sivumaku. Tummakuorisessa banaanissa on enemmän makeutta, mutta sen lisäksi siinä on se sivumaku. En myöskään tykkää, jos banaanin rakenne on kypsyessä mennyt sosemaiseksi ja siinä on "mustelmia".
Blogini: https://ilouutinen.blogspot.fi/
Heh, jollain menee tunteisiin palstalaisten erilaiset banaanimieltymykset.
Vierailija kirjoitti:
Heh, jollain menee tunteisiin palstalaisten erilaiset banaanimieltymykset.
Ai miten niin?
Naapurin Jaska kirjoitti:
Kun banaanin kuoreen ilmestyy ensimmäiset musta/ruskeat pisteet se on parhaimmassa syömäkunnossa.
Näin tykkään minäkin. Kakkuihin käy hyvin hieman jo rusehtavampi, on muhevampaa.
Vierailija kirjoitti:
Heh, jollain menee tunteisiin palstalaisten erilaiset banaanimieltymykset.
Hahaa, sulla taitaa omat tunnetilasi heilahdella hallitsemattomina. Paranoidisuuttakin havaittavissa.
Pidän eniten keltavihreistä tai vaaleankeltaisista banaaneista. Mielestäni ne maistuvat ruskeapilkullisina liian makealta. Ostan banaanit aina vihreinä.
En syö banaania. Migreenitriggeri.
Banaani on parasta silloin, kun kuori alkaa muuttua vihertävästä keltaiseen. Kuoressa on vielä vihreää näkyvissä, mutta sisus on pehmeä eikä liian makea. Banaani, jossa on ruskeita pilkkuja, on jo ihan liian makea eli ylikypsä. Ylikypsään banaaniin tulee ikävä alkoholin maku.
Itse tykkään sellaisista melkein mustista.
Vierailija kirjoitti:
Itse tykkään sellaisista melkein mustista.
Niin minäkin.
Sininen