Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Millä tavoin valmistat parsakaalia?

Vierailija
26.08.2019 |

Tuore parsakaali uusi tuttavuus, aiemmin olen suosiolla ohittanut, kun lapsuudesta on kammoja pakasteparsakaalista. Mihin kaikkeen käytät ja miten maustat?

Kommentit (21)

Vierailija
1/21 |
26.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Wokkeihin ihan öljyssä paistettuna. Munakkaisiin.

Joskus pelkästään lisukkeena niin, että ensin keitän parsakaalikukinnot, sitten paistan chilillä ja valkosipulilla maistetussa oliiviöljyssä. Suolaa ja mustapippuria päälle vielä niin on hyvää.

Vierailija
2/21 |
26.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Uunissa paahtamalla tai wokkiin paistan pannulla. Vähän öljyä ja ripaus suolaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/21 |
26.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paahdan uunissa. Paloittelen suht tasakokoisiksi paloiksi, päälle ripsaus öljyä, suolaa ja milloin mitäkin maustetta - mustapippuria, sitruunapippuria, paprikajauhetta, chiliä, dukkahia.... 200 asteessa kunnes osa kukinnoista saa hieman väriä ja varret ovat kypsiä mutta vielä napakoita.

Vierailija
4/21 |
26.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paistan pannulla runsaassa voissa.

Vierailija
5/21 |
26.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Höyrytän sellaisenaan. Sopii lisukkeeksi esim. kalalle.

Vierailija
6/21 |
26.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paistan pannulla lisukkeeksi, maustamiseen riittää suola ja mustapippuria ihan hitunen. Joskus teen  gratiinia siten, että teen juustokastiketta(kuten lasagneen) ja vähän juustoraastetta päälle ja uuniin. 

Parsakaalikeitto on myös hyvää. Laitan kermaa ja homejuusto-koskenlaskijaa joukkoon, sauvasekoittimella parsakaali keitinvesineen soseeksi. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/21 |
26.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nuput lasiastiaan, päälle sinihomejuustomuruja ja vähän kermaa. Muutama minuutti mikrossa, yksinkertaista ja todella herkullista! Haittana on keittiöön leviävä väkevä tuoksu - jopa niin paha, että aikoinaan lapset alkoivat itkeä:)

Vierailija
8/21 |
26.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mulla on joku kammo uunitettuihin tai höyrytettyihin kasviksiin, hyi kauhia. Keitetty tai paistettu sen sijaan menee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/21 |
26.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Höyrytän, paistan, grillaan, laitan vihersmoothien joukkoon, teen parsakeittoa jne. Herkullinen kasvis!

Vierailija
10/21 |
26.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Usein vain höyrytän ja maustan suolalla ja sitruunamehulla. Parsakaalia, kuten muitakaan vihanneksia, ei kannata kypsyttää liikaa. Meillä lapsetkin rakastavat höyrytettyä parsakaalia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/21 |
26.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Höyrytän, koska se on terveellisintä ja kypsyy kätevän tasaisesti. Ihan sellaisenaan lisukkeeksi.

Muuten heitän yleensä wokkiin.

Hyvää sosekeitoissa.

Vierailija
12/21 |
26.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Höyrytän, paistan, grillaan, laitan vihersmoothien joukkoon, teen parsakeittoa jne. Herkullinen kasvis!

Miten parsakaalista saa tehtyä parsakeittoa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/21 |
26.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jätän sen kauppaan - parsakaali on yhteiskunnan syöpä!

T: Kokki evp

Vierailija
14/21 |
26.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Höyrytän, ei liikaa etteivät mössöönny. Mausta yrttisuolalla ja voilla. Ravintoloista saa joskus tosi hyvää grillattua(?) parsakaalia, mutta itse en osaa sellaista valmistaa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/21 |
26.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syön raakana, höyrytän, keitän, laitan uunissa, gratinoin...

Eli käytän aika pitkälle samoin kuin kukkakaalia. Namnamnam :)

Vierailija
16/21 |
26.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kylvän siemenet kukkapenkkiin ja luontoäiti hoitaa loput.

Vierailija
17/21 |
26.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Höyrytän, mutta alle 10 min. muuten hyvät aineet alkaa karkaamaan.

Vierailija
18/21 |
26.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paahdan uunissa. Öljyä, suolaa ja pippuria. Wokkeihin käytän myös.

Vierailija
19/21 |
26.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teen melkein aina kiinalaisen valkosipuliparsakaalin, tämä on oikeasti yksi maailman parhaita ruokia, en ymmärrä miten joku noin yksinkertainen voi olla niin hyvän makuista.

Vierailija
20/21 |
26.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joskus keitän sen pyreeksi muiden juuresten kanssa tai sitten pannulla kanan ja soijakastikkeen kera.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän neljä seitsemän