Mitä ruokaa ulkomaalaisille vieraille
Meille on tulossa moneksi päiväksi eurooppalaisia vieraita. Mitä ruokaa heille laittaisin? loimulohta ajattelimme laittaa yhtenä päivänä, mutta mitä muuta? He ovat tottuneet syömään myös lämpimiä kasvislisukkeita illallisella.
Kommentit (16)
Sienet, marjat ja riista ovat hyviä suomalaisia raaka-aineita.
Kunhan on tehty ihan itse ja vaikuttaa oikealta ruualta niin eiköhän ne syö ihan iloisesti.
ja joo kalat, lihapullat jne kaikki uponnu hyvin sveitsiläisiin, saksalaisiin, itävaltalaisiin, epsanjalaisiin (tosin kanarian itsenäisyysporukkaa mut..), ruotsalaisiin, norjalaisiin, tanskalaisiin, turkkilaisiin, portugalilaisiin, italialaisiin, britteihin ja mitä kaikki porukoita ollu meillä syömässä. Nyt varmaan unohtui joku.
Paistetut ahvenet, keitetyt uudehkot eli pienikokoiset perunat, joku ruskistettu voi -tyyppinen kastike tai sitruuna-voisula, simppeli vihersalaatti.
Uusia perunoita ja kanttarellimuhennosta, kylmäsavulohitahnaa saaristolaisleivällä, poron fileetä ja uunijuureksia, karpaloita itse tehdyllä kinuskilla 😛
Ärtsoppa ja näkkileipä. Illalla sitten heselle.
Paistetut ahvenet, graavilohi, graavisiika, savustettu lohi, poronfile, lihapullat, uudet perunat, sienimuhennos (tattimuhennos erityisesti), höyrytetyt kasvikset tai grillinyytissä kasviksia, sitruuna-voikastike, mustikkapiirakka, omenapiirakka, kesäkurpitsakeitto, sienikeitto, kirkas kesäkeitto.
Eurooppalaisia? Suomalaisia Savosta?😂
Ehdottaisin ainakin karjalanpiirakoita (uunissa lämmitettyinä, ei tarvii tehdä itse) ja munavoita. Tästä on monet vieraat tykänneet.
Kahvileipänä on monet vieraat tykänneet tuoreista korvapuusteista; lisäksi vaikka leipäjuustoa ja tyrnihilloa?
Ruoaksi vaikka lohikeittoa saaristolaisleivän kanssa; poronkäristystä puolukkahillolla ja muusilla; hirvenlihapyöryköitä; kanttarellikeittoa/piirakkaa/kastiketta lihan kanssa; paahdettuja juureksia lisäkkeinä.
En nyt lähtisi joka päiväksi taikomaan jotain megasuomalaista, jonain päivänä varmaan käy ihan joku perus lihamureke, makaronilaatikko tms jos ovat pitkään?
Tönkkösuolattuja muikkuja.
Syödään päineen ja pyrstöineen.
Ruokajuomaksi taskulämmintä koskenkorvaa.
Tehkää heille kahvin kanssa mustikkapiirakkaa, joko pullapohjalla tai sitten kermaviili-mustikkatorttua. Viimeksi mainitusta ovat ulkomaalaiset vieraat tykänneet paljon, sitä kai ei kaikkialla tunneta. Raparperipiirakkakin olisi hyvä vaihtoehto.
Blogini: https://ilouutinen.blogspot.fi/
Grillaat sieniä,lihaa,kanaa,kasviksia