Joko mansikat pitää pakastaa?
Viime vuonna meni ohi, niin onko nyt oikea aika?
Kommentit (16)
Viikonlopulle on suunniteltu pakastamista. Haen mansikat suoraan tilalta.
Varmaan etelässä jo saa hyvin mansikkaa. Pohjoisessa ei vielä saa laatikoissa.
Kokonaisina vai viipaleina? Kumpi parempi?
Vastahan satoa on kysynyt sen verran, että marjoja saa laatikoittain.
Pakastin eilen. Pian tulevat sateet ja sitten ovat vetisia
Näin ohiksena: hauskaa, kun monessa "älä pakasta näitä tuotteita" -artikkeleissa mainitaan, että marjoja, varsinkin mansikoita, ei saa missään nimessä pakastaa, sillä koostumus ja maku muuttuu. Kuinka moni oikeasti luulee, että pakastettu marjaon sulatettuna samanlainen kuin tuoreena?
Vierailija kirjoitti:
Näin ohiksena: hauskaa, kun monessa "älä pakasta näitä tuotteita" -artikkeleissa mainitaan, että marjoja, varsinkin mansikoita, ei saa missään nimessä pakastaa, sillä koostumus ja maku muuttuu. Kuinka moni oikeasti luulee, että pakastettu marjaon sulatettuna samanlainen kuin tuoreena?
Ja miten ne mansikat ynnä muut marjat olisi tarkoitus sitten säilöä? Kaikki eivät syö hilloja tai juo mehuja. Ihan ihme ohjeita annetaan :D
Vierailija kirjoitti:
Kokonaisina vai viipaleina? Kumpi parempi?
Kokonaisina, niin ne eivät takerru jäisinä toisiinsa. Helpompi ottaa kerralla tarvittava määrä. Viipaleinakin voi toki, jos otat kerralla koko rasian sulamaan.
Käsittääkseni säilöntämarjat eivät vielä ole edes kypsyneet. Vastahan hitaasti on päästy katteen alla kypsyneistä avomaamarjoihin, jotka ovat maukkaampia. Nyt vasta varhaislajikkeita monin paikoin myynnissä. Olen pari kolme pikkuista rasiaa ostanut. Ovathan ne marjat punaisia ja vähitellen alkaneet jo tuoksuakin mansikalle, mutta makeus ja aito mansikanmaku puttuvat vielä. Voi olla, että teillä siellä pääkaupunkiseudulla on jo monipuolisempi valikoima kypsiä mansikoita, mutta niitä vasta odotellaan täällä periferiassa.
Viipaleina, muutoin ei mahdu. Hiukan sokeria.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kokonaisina vai viipaleina? Kumpi parempi?
Kokonaisina, niin ne eivät takerru jäisinä toisiinsa. Helpompi ottaa kerralla tarvittava määrä. Viipaleinakin voi toki, jos otat kerralla koko rasian sulamaan.
Kiitos vinkeistä!
Eilen pakastettu, hinta oli sopiva 25e/5kg ja todella makeita kotimaisia. Oman pihan mansikat vasta tulossa.
Isot pilkon, pienet sellaisenaan, ei sokeria
Itse pakastin eilen 10kg, niin sanon että oikea aika on nyt.