Mustaherukan lehtiä kuivattu, paljonko käytän teehen?
Kuivasin uunissa ja murskasin ihan sormin. Paljonkohan olisi arviolta sopiva määrä kupillista kohti?
Kommentit (5)
Hei, hyvä idea! Kerään huomenna ja kuivatan.
Mustahetukan lehdet (kuten muutkin vastaavat yrtit) olisi hyvä kuivattaa alle 40 asteessa, ettei menetä maku- ja tehoaineita.
http://www.yrttitarha.fi/tietopankki/keittokirja/sailonta.html
"Kuivaaminen onnistuu parhaiten, kun se tapahtuu riittävän nopeasti. Alhainen kuivatuslämpötila säilyttää parhaiten aromiaineet.
Yrtit pyritään säilyttämään mahdollisimman kokonaisina kuivatuksen jälkeen, jotta niiden maku ja tuoksu säilyisivät, eivätkä aromit katoaisi taivaan tuuliin. Vasta ennen käyttöä ne hierotaan tai murennetaan rikki.
Ilman kasvikuivuria kuivaaminen onnistuu ripustamalla yrtit pieninä nippuina katonrajaan kuivumaan. Kotikeittiössä voi kuivata myös jääkaapin yläkaapissa, joka on usein lämmin paikka. Myös sähköuunissa kuivattaminen onnistuu, kun lämpötila on reilut 30 astetta ja uunin luukku raollaan."
Yrttitarhan sivuilla enemmänkin asiaa yrttien kuivaamisesta, keräämisesta, käytöstä ym.
Olisko reilu tl kuppia kohden.