Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Mustaherukan lehtiä kuivattu, paljonko käytän teehen?

Vierailija
09.06.2019 |

Kuivasin uunissa ja murskasin ihan sormin. Paljonkohan olisi arviolta sopiva määrä kupillista kohti?

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 |
09.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olisko reilu tl kuppia kohden.

Vierailija
2/5 |
09.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kourapohjallinen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/5 |
09.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jeps, kokeillaan :)

Vierailija
4/5 |
09.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hei, hyvä idea! Kerään huomenna ja kuivatan.

Vierailija
5/5 |
09.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mustahetukan lehdet (kuten muutkin vastaavat yrtit) olisi hyvä kuivattaa alle 40 asteessa, ettei menetä maku- ja tehoaineita.

http://www.yrttitarha.fi/tietopankki/keittokirja/sailonta.html

"Kuivaaminen onnistuu parhaiten, kun se tapahtuu riittävän nopeasti. Alhainen kuivatuslämpötila säilyttää parhaiten aromiaineet.

Yrtit pyritään säilyttämään mahdollisimman kokonaisina kuivatuksen jälkeen, jotta niiden maku ja tuoksu säilyisivät, eivätkä aromit katoaisi taivaan tuuliin. Vasta ennen käyttöä ne hierotaan tai murennetaan rikki.

Ilman kasvikuivuria kuivaaminen onnistuu ripustamalla yrtit pieninä nippuina katonrajaan kuivumaan. Kotikeittiössä voi kuivata myös jääkaapin yläkaapissa, joka on usein lämmin paikka. Myös sähköuunissa kuivattaminen onnistuu, kun lämpötila on reilut 30 astetta ja uunin luukku raollaan."

Yrttitarhan sivuilla enemmänkin asiaa yrttien kuivaamisesta, keräämisesta, käytöstä ym.